-->

Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Δ. ΠΕΝΤΕΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΠΤ. ΜΠΟΜΠΟΛΑ. Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ και η ΑΠΟΦΑΣΗ.


Μετά την επίσημη δημοσιοποίηση της παραχώρησης της Πτ. Μπόμπολα του Α. Φλέμιγκ, από τον ΕΦΚΑ στο Υπ. Δημ. Τάξης, ενώ ήδη λειτουργούν υπηρεσίες του Α. Φλέμιγκ (!!!) και τις φήμες για μεταφορά εκεί ασυνόδευτων παιδιών - προσφυγόπουλων, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 4/10 έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πεντέλης, στο οποίο παραβρέθηκε το Σωματείο μας και ενημέρωσε τα μέλη του συμβουλίου.

Η απόφαση του Δ.Συμβουλίου
(Αντιγράφουμε από την Αμαρυσία)
<<...το Δημοτικό Συμβούλιο  προχώρησε στην εξουσιοδότηση προς το Σώμα ώστε να συντάξει ψήφισμα με το οποίο θα ζητάει την ανάκληση της  απόφασης του Υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση που παραχωρεί ως χρησιδάνειο, το κτίριο της Πτέρυγας Μπόμπολα στο Υπουργείο Προστασίας του πολίτη ως το τέλος του 2024 για  «εγκατάσταση ανήλικων μεταναστών και προσφύγων»...>>

Η τοποθέτησή μας,
η οποία έτυχε ευρείας αποδοχής και υποστήριξης, όπως τουλάχιστον προέκυψε  από τους Συμβούλους που ακούσαμε, επικεντρώθηκε σε δύο κύρια σημεία:

1.. Η επιλογή του χώρου της Πτ. Μπόμπολα, είναι προσχηματική και υποκριτική, καθώς ο κύριος στόχος είναι να κλείσει οριστικά η Πτέρυγα αυτή του Νοσοκομείου, να καλυφθεί επικοινωνιακά με την "ανθρωπιστική" πρόφαση της ανακούφισης προσφυγόπουλων και να "θαφτούν" οι αντιδράσεις των εργαζομένων και των κατοίκων.

Ενδεικτική των προθέσεων της κυβέρνησης είναι και η Fast Track διαδικασία (που ακόμα και τυπικά μπάζει - αλλά ποιός τα κοιτάει αυτά όταν είναι εξουσία...)  κατά την οποία, το Υπουργείο Εργασίας παραχώρησε ένα κτήριο σε άλλο Υπουργείο, χωρίς να ενημερώσει ούτε το Νοσοκομείο του οποίου λειτουργούν υπηρεσίες στο χώρο αυτό, ούτε και το Δήμο, ο οποίος έχει την αρμοδιότητα ελέγχου της (πολεοδομικής) χρήσης του.
 Βεβαίως το ζήτημα δε είναι τυπικό, είναι ουσιαστικό και πολύ σοβαρό, καθώς αφενός καταργεί κάθε απόπειρα ανάπτυξης του Νοσοκομείου, θυμίζουμε την απόφαση του ΚΕΣΥΠΕ για την δημιουργία κλινικής βραχείας νοσηλείας και κέντρου αποκατάστασης και αφετέρου ακυρώνει όλο τον οργανισμό του, ο οποίος είναι και αυτός ολοκληρωμένος, εγκεκριμένος από το ΚΕΣΥΠΕ και αναμένει την τελική απόφαση έγκρισής του.  
Όλα τα παραπάνω, όπως τονίσαμε στην κ. Δήμαρχο, στις Δημοτικές παρατάξεις και τους Συμβούλους, μας οδηγούν στο συμπέρασμα πως ο κύριος στόχος είναι η ολοκλήρωση του κλεισίματος του Α. Φλέμιγκ, που ξεκίνησε το 2013 με τη διαθεσιμότητα 300 εργαζομένων του και τη διάλυση κρίσιμων κλινικών και υπηρεσιών για όλη την περιοχή και όχι μόνο. Του Νοσοκομείου που χάρις στους αγώνες μας, σήμερα, έστω και λαβωμένο είναι ζωντανός πυρήνας της πόλης και εξυπηρετεί 4.500 ανθρώπους το μήνα προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες περίθαλψης.

2. ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ.

Είπαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο πως για μας είναι ξεκάθαρα προσχηματική η χρήση των αναγκών των προσφύγων. Για άλλη μία φορά, το παιχνίδι παίζεται στην πλάτη τους. Θεωρούμε το ζήτημα πολιτικό και γνωρίζουμε πως υπάρχουν αρκετά δημόσια και μη άδεια κτήρια και χώροι, ικανά να καλύψουν τις ανάγκες τους. Ας μη μας λένε λοιπόν πως ο μόνος χώρος που βρέθηκε στην Αττική είναι μια μικρή σε έκταση πτέρυγα Νοσοκομείου , που μάλιστα δεν είναι άδεια αλλά στεγάζει υπηρεσίες του! 
Αναγνωρίζουμε επίσης τον κίνδυνο να αναδειχθούν οι φωνές εκείνες που από ρατσιστική πλευρά θα ανακαλύψουν φοβερούς και τρομερούς κινδύνους, διάτρηση του "κοινωνικού ιστού" και άλλα χειρότερα από τους κατατρεγμένους συνανθρώπους μας. Αν και δεν προέκυψε τέτοια διάθεση στο Δημοτικό Συμβούλιο (τραγική ειρωνεία θα ήταν κάτι τέτοιο σε μια προσφυγούπολη...) εμείς προλαμβάνοντας, ξεκαθαρίζουμε πως δεν πρόκειται να ανεχθούμε καμία τέτοια "παρέκκλιση".

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.

Είμαστε αλληλέγγυοι και στηρίζουμε την ανάγκη για την άμεση εξυπηρέτηση των αναγκών των προσφύγων. Οι άνθρωποι αυτοί δικαιούνται κάθε συνδρομή και ανθρώπινη μεταχείριση. Οι συνθήκες που ζουν σήμερα αποτελούν κατάφωρη παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων τους και οποιαδήποτε ανοχή (θα έπρεπε  να)είναι ντροπή για όλους μας. 

ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ.

Τέλος καλέσαμε όχι μόνο το Δήμο αλλά και τους δημότες να σταθούν στο πλάι μας, να στηρίξουν μαζικά τους αγώνες μας που είναι ανάγκη να ξεδιπλωθούν το αμέσως επόμενο διάστημα για να αποτραπεί το κλείσιμο του Νοσοκομείου.
Από τους παρευρισκόμενους δημότες που μας πλησίασαν στο περιθώριο της συνεδρίασης, ακούσαμε μόνο καλά λόγια για τη στάση και την τοποθέτησή μας αλλά και την ένθερμη υπόσχεση ότι θα είναι παρόντες στα καλέσματα του Σωματείου. Αυτό μας γεμίζει αισιοδοξία και πρέπει να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης τους.


  • Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ
  •  ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ 
  • ΠΛΗΡΩΣ Η ΠΤΕΡΥΓΑ ΜΠΟΜΠΟΛΑ. 
  • ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.