-->

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019

Συγκέντρωση στην πύλη του Ασκληπιείου πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στις 7 Νοέμβρη.



Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Ασκληπιείου Νοσοκομείου
Όλοι εμείς, Γιατροί, Νοσηλευτές, Διοικητικοί υπάλληλοι, Τεχνικοί, παρακολουθούμε με… απορία τη θριαμβολογία της Διοίκησης και  της Κυβέρνησης, της προηγούμενης αλλά και της τωρινής, για τα έργα τους στο Ασκληπιείο.
 Όλοι εμείς, που παλεύουμε καθημερινά για τους ασθενείς μας, δηλώνουμε ότι η υπομονή μας εξαντλείται. Βλέπετε, Υγεία, Νοσηλευτική και Ιατρική φροντίδα, Θεραπεία, δεν παρέχουν τα…. ντουβάρια, ούτε τα πανάκριβα μηχανήματα. Αυτά, όσο κι αν είναι απολύτως απαραίτητα για να λειτουργήσει ένα τριτοβάθμιο (τριτοβάθμιο;;;) Γενικό (Γενικό;;;) Νοσοκομείο ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ, όταν λείπει ο βασικός παράγοντας: ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.
Στο Ασκληπιείο Βούλας μετράμε, ακόμα και μ’ αυτόν τον κουτσουρεμένο οργανισμό του 2012, 567 λειτουργικά κενά: με λίγα λόγια, ο καθένας και η καθεμία από εμάς δουλεύουν για δύο, για τρεις, ακόμη και για τέσσερις.
Μας λείπουν 128 Γιατροί. Την ίδια στιγμή, οι 12 συνάδελφοί μας που περίμεναν τον διορισμό τους στα ΤΕΠ, αντιμετωπίζονται από τους Κικίλια – Κοντοζαμάνη ως «απατεώνες», που πήραν θέση που «δεν τους αξίζει».
Μας λείπουν 265 Νοσηλευτές.
Μας λείπουν 144 Διοικητικοί υπάλληλοι.

Σε ένα Νοσοκομείο που καμαρώνει για το υψηλό επίπεδο της παρεχόμενης Αποκατάστασης σε σοβαρά πάσχοντες συμπολίτες μας, λείπουν 15 Φυσικοθεραπευτές! Σε ένα Νοσοκομείο που έχει γεμίσει καινούργια μηχανήματα (Ακτινολογικό εργαστήριο, Αξομικός Τομογράφος, οσονούπω και Μαγνητικός Τομογράφος) μας λείπουν 7 ΤΕ Ακτινολόγοι! Σε ένα Νοσοκομείο με διάσπαρτα κτίρια 100 ετών και πλέον, που εκτείνεται σε έκταση πλέον των 100 στρεμμάτων, δεν προβλέπεται θέση Ηλεκτροτεχνίτη, δεν προβλέπεται θέση Υδραυλικού, Ψυκτικού, Κλιβανιστή, κλπ κλπ. Όχι γιατί οι συγκεκριμένες ειδικότητες δεν είναι απαραίτητες, αλλά γιατί τόσο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όσο και η κυβέρνηση της ΝΔ, προτιμούν να πληρώνουν…. ιδιώτες!
Σε ένα Νοσοκομείο που καλύπτει περίπου 1,5 εκατομμύριο κατοίκων στα Νότια προάστια, οι Νοσηλευτές του Χειρουργείου και της Νάρκωσης καταγγέλουν την εργασιακή εξουθένωση, την εντατικοποίηση, τη λειτουργία τους κυριολεκτικά στα όρια!
Στο Ασκληπιείο Βούλας, μετράμε πάνω από 6500 οφειλόμενα ρεπό στους Νοσηλευτές και στις Νσηλεύτριές μας.
Στο Ασκληπιείο Βούλας, παρά τις υποσχέσεις, κόντρα στα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ετοιμάζεται να διαπράξει ένα έγκλημα: η σχεδιαζόμενη Μονάδα Οξέων για Παιδιά και Εφήβους δεν τηρεί καμία επιστημονική προδιαγραφή, παρά προσομοιάζει σε μια ακόμη κακοποιητική δομή για τους ασθενείς και τους εργαζόμενους.
Στο Ασκληπιείο Βούλας ο Διοικητής, σε συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του Υπ.Υγείας, ετοιμάζεται να κλείσει την Παιδική Στέγη, που φιλοξενεί τα μικρά παιδιά των συναδέλφων μας και να μεταφέρει τη λειτουργία της στο πρώην κτίριο… της Τράπεζας Πειραιώς.
Για να μην κοροϊδευόμαστε: Στο Ασκληπιείο Βούλας, που βαφτίστηκε «Κέντρο Τραύματος» από το ΚΕΣΥ, δεν υπάρχει Θωρακοχειρουργική κλινική, δεν υπάρχει Αγγειοχειρουργική κλινική, ο δε Ψηφιακός Αγγειογράφος βρίσκεται ξανά σε αδράνεια, αφού ΠΟΤΕ δεν προβλέφτηκε η πρόσληψη του απαραίτητου Ιατρικού, Νοσηλευτικού και Παραϊατρικού προσωπικού για τη λειτουργία του. Τα δε Εργαστήρια μονίμως υπολειτουργούν, καθώς λείπουν βασικά αντιδραστήρια.
Για να μην κοροϊδευόμαστε: στο Ασκληπιείο Βούλας, που χαρακτηρίζεται «Γενικό Νοσοκομείο», οι Παθολογικές κλινικές λειτουργούν χάρη στον ηρωισμό Γιατρών και Νοσηλευτών, ενώ δεν υπάρχουν Νευρολογική, Πνευμονολογική, Αιματολογική κλινική. Δεν υπάρχουν πλείστες άλλες ειδικότητες, που θα μπορούσαν να καλύψουν τους κατοίκους των Νοτίων, που τώρα αναγκάζονται να προσφεύγουν στα Νοσοκομεία του κέντρου ή, ακόμη χειρότερα, στα πανάκριβα ιδιωτικά Θεραπευτήρια. Ή, μήπως, αυτός είναι ο στόχος της κυβέρνησης, της προηγούμενης αλλά και της τωρινής;
Την ώρα που συμβαίνουν όλα αυτά, οι Επικουρικοί συνάδελφοί μας, Γιατροί, Νοσηλευτές, Παρασκευαστές, είναι ΞΑΝΑ υπό απόλυση.
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!!!Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα στα Νότια προάστια να αγωνιστούμε ΜΑΖΙ
Για να γίνουν μαζικές προσλήψεις ΜΟΝΙΜΟΥ προσωπικού και να μην απολυθεί ΚΑΝΕΝΑΣ Επικουρικός ή Συμβασιούχος συνάδελφός μας.
Για να σταματήσει ΤΩΡΑ το αίσχος της σχεδιαζόμενης Μονάδας Οξέων Παιδιών και Εφήβων και να σχεδιαστεί μία σύγχρονη Δομή, με βάση τα επιστημονικά δεδομένα.
Για να σταματήσει ΤΩΡΑ η σχεδιαζόμενη μεταφορά της Παιδικής Στέγης.
Για ένα αποκλειστικά δημόσιο σύστημα υγείας, χρηματοδοτούμενο από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Σας καλούμε να στηρίξετε όλες και όλοι τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου 2019, 10πμ, στην πύλη του Νοσοκομείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.