-->

Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Αμαρουσίου: Ναι στην ανάπτυξη του Νοσοκομείου, ΝΑΙ στη στήριξη προσφύγων & μεταναστών.

Ένωση Γονέων Αμαρουσίου: «Ναι στο νοσοκομείο Φλέμινγκ, ναι στη φιλοξενία των προσφύγων». Αν και με μικρή καθυστέρηση, αναρτούμε παρακάτω μια νέα ανακοίνωση συμπαράστασης, στον αγώνα μας για τη λειτουργία του Νοσοκομείου σε συνδυασμό με το ζήτημα της εγκατάστασης προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή, από την  Ένωση Συλλόγων Γονέων Αμαρουσίου, η οποία προστίθεται στις ήδη υπάρχουσες των πέντε συλλόγων γονέων σχολείων της Πεντέλης. (ΕΔΩ)
Αυτές οι ανακοινώσεις συμπαράστασης, αλλά και άλλες αντίστοιχες από Μαζικούς Φορείς, την Πρωτοβουλία κατοίκων Μελισσίων - Πεντέλης κλπ, επιβεβαιώνουν και την ορθότητα και της δικής μας θέσης. Της θέσης του Σωματείου μας που από την πρώτη στιγμή τάχτηκε υπέρ της κινητοποίησης - διεκδίκησης για τη λειτουργία και ανάπτυξη του Α. Φλέμιγκ ταυτόχρονα με την ολόπλευρη στήριξή μας στο δικαίωμα προσφύγων και μεταναστών να ζουν ανθρώπινα. Και για όσους δεν καταλαβαίνουν ή κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν, ναι εννοούμε και στις περιοχές μας, μας σε δομές που υπάρχουν ή μπορούν να δημιουργηθούν με φροντίδα και ευθύνη Δήμου και Κυβέρνησης.
Αντιγράφουμε από την Αμαρυσία την ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Αμαρουσίου:
Με ανακοίνωσή της, η Ένωση Συλλόγων Γονέων Αμαρουσίου, προσυπογράφει την αντίστοιχη των 5 συλλόγων γονέων του Δήμου Πεντέλης για το θέμα της μεταφοράς μεταναστών στην Πτέρυγα Μπόμπολα στα Μελίσσια, αλλά τάσσεται κατηγορηματικά υπέρ της διατήρησης του νοσοκομειακού χαρακτήρα του χώρου και υπέρ της κατανομής σε μικρές και μικρομεσαίες δομές ανά τη χώρα.
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Αμαρουσίου παρακολουθεί με ανησυχία και προβληματισμό, τα διαδραματιζόμενα τις τελευταίες εβδομάδες αναφορικά με την ενδεχόμενη φιλοξενία ασυνόδευτων ανήλικων προσφυγόπουλων στα γειτονικά μας Μελίσσια του Δήμου Πεντέλης και συγκεκριμένα στην πτέρυγα Μπόμπολα του Νοσοκομείου Αμαλία Φλέμινγκ . Εμείς λέμε ΝΑΙ στη λειτουργία, εκσυγχρονισμό και επέκταση των Δημόσιων νοσοκομείων, με καθολική ελεύθερη πρόσβαση Ελλήνων και προσφύγων.
Λέμε ΝΑΙ στην φιλοξενία προσφύγων σε μικρές και μικρομεσαίες δομές, διάσπαρτες σε όλη τη χώρα(και στην Πεντέλη, στο Μαρούσι και όπου αλλού), στην παροχή ασύλου και ταξιδιωτικών εγγράφων για ελεύθερη μετακίνησή τους σε όλη την Ευρώπη. Συντασσόμαστε συναδελφικά, αλληλέγγυα και αποφασιστικά με τους Συλλόγους Γονέων των 5 σχολείων του όμορου Δήμου μας και προσυπογράφουμε την σχετική ανακοίνωσή τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.