-->

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019

Σωματείο Ευαγγελισμού: Μαζική ανυπακοή στην επιχείρηση φακελώματος των συνδικάτων

Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσ. Ευαγγελισμός
Αποτέλεσμα εικόνας για nosokomeia
4/11/ 2019

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε το νόμο 4557/2018, για την «Πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας (ενσωμάτωση της Οδηγίας 2015/849/EE) και άλλες διατάξεις», ο οποίος περιέχει ρύθμιση, με την οποία αντιμετωπίζονται τα συνδικάτα των εργαζομένων ως εγκληματικές οργανώσεις κι ελέγχονται για πιθανό «ξέπλυμα μαύρου χρήματος» και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα ή χρηματοδότηση της τρομοκρατίας!
Τη σκυτάλη σήμερα πήρε η ΝΔ, η οποία προχωρεί στην υλοποίηση αυτών των διατάξεων «υποχρεώνοντας» – με την απειλή μάλιστα, προστίμων ύψους 10.000€ – τα συνδικάτα να …αυτοφακελωθούν στο ειδικό μητρώο που έχει φτιάξει η ΑΑΔΕ και στο οποίο πρέπει να δηλώνουν στοιχεία μελών της διοίκησης κάθε σωματείου με διευθύνσεις, τηλέφωνα, ΑΦΜ κλπ καθώς και τα πρακτικά από αρχαιρεσίες των σωματείων στα οποία περιλαμβάνονται στοιχεία για όλα τα μέλη των σωματείων.
 Οι ρυθμίσεις αυτές εντάσσονται στην προσπάθεια κατασυκοφάντησης των συνδικάτων και απαξίωσής τους στα μάτια των εργαζομένων και της κοινωνίας. Το μεγάλο κεφάλαιο, η εργοδοσία και οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι, σε Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση, θέλουν συνδικάτα ελεγχόμενα, μακριά από τους εργαζόμενους για να μην μπορούν να διεκδικούν συλλογικά τα δικαιώματά τους. Κυρίως όμως, θέλουν να απαξιώσουν το κύτταρο του συνδικαλιστικού κινήματος, τα πρωτοβάθμια σωματεία και ιδιαίτερα αυτά που έχουν έναν αγωνιστικό και ταξικό προσανατολισμό.
  Η μετάθεση του χρόνου στον οποίο καλούνται τα Σωματεία να αυτοφακελωθούν, δεν μπορεί να αποτελεί λύση. Αντίθετα, υποκρύπτει την αποδοχή από την πλευρά των συνδικάτων του ισχυρισμού της κυβέρνησης ότι τα συνδικάτα μπορεί να έχουν σχέση με εγκληματικές οργανώσεις και ξέπλυμα μαύρου χρήματος (!).

 Τα σωματεία δίνουν λόγο μόνο στους εργαζόμενους και όχι στο κράτος, τις κυβερνήσεις και τη εργοδοσία.

 Το Σωματείο μας θεωρεί ότι τα συνδικάτα πρέπει να δώσουν αποφασιστική απάντηση σε αυτές τις μεθοδεύσεις και να αποκρούσουν την προσπάθεια της Κυβέρνησης για τον έλεγχο των συνδικάτων και την σύνδεσή τους με παράνομες ενέργειες.
 Μοναδική λύση σε αυτές τις ενέργειες είναι η μαζική ανυπακοή, η άρνηση των συνδικάτων να αυτοφακελωθούν στο ειδικό μητρώο πραγματικών δικαιούχων της ΑΑΔΕ και η πάλη για την κατάργηση αυτής απαράδεκτης διάταξης. Καλούμε κάθε συνάδελφο να συμμετάσχει στις μαζικές συλλογικές διαδικασίες, για συζήτηση κι απόφαση αγωνιστικής δράσης. Καμιά ανοχή, καμιά αναμονή στα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης.
 Ρεαλισμός είναι η προσπάθεια να οργανώσουμε την πάλη μας με όλες μας τις δυνάμεις, για να κατακτήσουμε την ικανοποίηση των σύγχρονων δικαιωμάτων κι αναγκών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.