-->

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019

Στον δρόμο οι γιατροί για τις ΣΔΙΤ, χημικά από την αστυνομία...αλλά ματαίωσαν τη φιέστα του ΙΣΑ!

Σημ. Αν και η είδηση αφορά τη προχτεσινή συγκέντρωση, τόσο η σοβαρότητα της κινητοποίησης όσο και η εξέλιξή της, επιβάλουν την ανάρτηση αυτή για την ενημέρωση των συναδέλφων. Κυβέρνηση και ΙΣΑ λοιπόν, έβαλαν τα ΜΑΤ της "κανονικότητας" να δείρουν και να ψεκάσουν τους διαμαρτυρόμενους γιατρούς και άλλους εργαζόμενους στην υγεία. Με άλλα λόγια, ο Ιατρικός Σύλλογος έβαλε να χτυπήσουν τα ίδια του τα μέλη επειδή απλώς  δεν του άρεσε η αντίθεσή τους στο ξεπούλημα της δημόσιας περίθαλψης με το κομψό όνομα "ΣΔΙΤ" (Περισσότερα για την ουσία του πράγματος σε επόμενη ανάρτησή μας)
Απερίγραπτες σκηνές εκτυλίχθηκαν στο Ζάππειο Μέγαρο, στη διάρκεια ημερίδας του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) για τις Συμπράξεις Δημόσιου - Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Διμοιρίες των ΜΑΤ που ήταν παρατεταγμένες εξωτερικά, χρησιμοποίησαν βία και δακρυγόνα, προκειμένου να εμποδίσουν μέλη ενώσεων των νοσοκομειακών γιατρών να μπουν στην αίθουσα.
Ωστόσο, οι γιατροί κατάφεραν να εισέλθουν, κατέλαβαν το βήμα και απαιτούν να διακοπούν οι εργασίες της ημερίδας.  Εντός του κτιρίου παραμένουν η ΟΕΝΓΕ, η ΠΟΕΔΗΝ, η ΕΙΝΑΠ, το ΠΑΜΕ εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ και φοιτητές της ιατρικής. Βασικά τους αιτήματα είναι η δημόσια δωρεάν υγεία, η ακύρωση των σχεδίων της κυβέρνησης για ιδιωτικοποιήσεις και η ακύρωση της σημερινής ημερίδας που έχει θέμα τις ιδιωτικοποιήσεις.Οι συγκεντρωμένοι δήλωσαν ότι δεν θα φύγουν από το Ζάππειο, εάν δεν αποχωρήσουν οι συμμετέχοντες στο συνέδριο.
Συνεχίζοντας να παίζει τον ρόλο κυβερνητικού λαγού, η ηγετική ομάδα του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, αφού προ διμήνου παρουσίασε τις δήθεν ρηξικέλευθες προτάσεις της, ανοίγοντας διάπλατα τον δρόμο άλωσης του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας και περικόπτοντας τις παροχές και τα δικαιώματα πρόσβασης των ασθενών, σήμερα διοργανώνει στην Αίγλη του Ζαππείου ημερίδα «ενημέρωσης και διαλόγου για τις Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) στην παροχή υπηρεσιών υγείας».
Δίπλα στην ηγετική ομάδα του ΠΙΣ θα βρεθούν ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, που θα χαιρετίσει την πρωτοβουλία, ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο οποίος θα «ανοίξει» τα κυβερνητικά χαρτιά σε μια ομιλία με τίτλο «Η θέση της κυβέρνησης» και η περιφερειακή αρχή της Αττικής που δίνει την αιγίδα της στην ημερίδα.
Απέναντι στην πλέον αντιδραστική αλλαγή που μεθοδεύεται στη δημόσια υγεία θα σταθούν οι νοσοκομειακοί γιατροί, που έχουν κινητοποίηση στις 10 το πρωί, στο πλαίσιο της παναττικής στάσης εργασίας 9-3 μ.μ. που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ). Και οι εργαζόμενοι στην Υγεία θα βρεθούν στο Ζάππειο, έπειτα από κάλεσμα που απηύθυνε η ΠΟΕΔΗΝ.
«Η ηγεσία του ΠΙΣ πρωτοστατεί στην προώθηση των κυβερνητικών σχεδιασμών για την πλήρη υποταγή της δημόσιας υγείας στην άγρια κερδοσκοπία με όχημα τις ΣΔΙΤ. [...] Είναι βαθιά γελασμένοι οι κ.κ. του ΠΙΣ και η κυβέρνηση, αν νομίζουν ότι θα τους περάσει. [...] Θα μας βρουν απέναντί τους», απαντούν οι νοσοκομειακοί γιατροί μέσω της ΟΕΝΓΕ.
Τα συμφέροντα
Η Ομοσπονδία ξεκαθαρίζει πως όσοι υπουργοί, περιφερειάρχες, μπίζνεσμεν, τραπεζίτες, διευθύνοντες σύμβουλοι επιχειρήσεων, το «αγλάισμα» των πανεπιστημιακών καθηγητών και των διευθυντών του ΕΣΥ και αν επιχειρήσουν για λογαριασμό της κυβέρνησης και των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων να ντύσουν τη «φιέστα» αυτή των αντιδραστικών αλλαγών με επιστημονικό μανδύα, να εξωραΐσουν τις ΣΔΙΤ και να πείσουν για τα οφέλη και την αναγκαιότητά τους, δεν θα καταφέρουν να ξεγελάσουν τους γιατρούς και τους ασθενείς.
Κερδισμένη -αποσαφηνίζουν οι νοσοκομειακοί γιατροί- θα βγει μια μερίδα επιχειρηματιών εντός και εκτός των νοσοκομείων, που θα ωφεληθούν από τα νομιμοποιημένα φακελάκια και την επέκταση της μπίζνας με ιδιωτικές ασφαλιστικές, ιατρικούς τουρισμούς και τη σύνδεση των νοσοκομείων με ιδιώτες «καθώς και το 25% των μεγαλο-επιχειρηματιών διευθυντών και πανεπιστημιακών καθηγητάδων, που θα υποτάξουν την επιστημονική άσκηση της ιατρικής στην υπηρεσία του κέρδους, των περικοπών για την υγεία του λαού».
Οι μεγάλοι χαμένοι, προσθέτουν, θα είναι οι ασθενείς, που θα αναγκάζονται να δίνουν νόμιμα ή νομιμοποιημένα φακελάκια άλλοτε στις κερδοσκοπικές, άλλοτε στις μη κερδοσκοπικές (δημόσια νοσοκομεία - ΝΠΙΔ) επιχειρήσεις υγείας, να ακριβοπληρώνουν, αν και εφόσον έχουν, για υπηρεσίες που δικαιούνται και που θα μπορούσαν να απολαμβάνουν δωρεάν και σε υψηλότατο επίπεδο από ένα αποκλειστικά δημόσιο κρατικό σύστημα υγείας, αλλά και οι νοσοκομειακοί γιατροί, συνολικά οι εργαζόμενοι στο δημόσιο σύστημα υγείας.
■ Στο τριτοκοσμικό ποσοστό δημόσιων δαπανών για την Υγεία, που είναι καθηλωμένο στο 5%, όταν ο αντίστοιχος μέσος όρος των χωρών της Ε.Ε. είναι 7,5%, αναφέρεται η ΠΟΕΔΗΝ. Οι πολίτες, προσθέτει, πληρώνουν 6% εισφορά για υγειονομική περίθαλψη από μισθούς και συντάξεις, έναν σωρό φόρους, κι όμως βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για αγορά υπηρεσιών. «Αντί, λοιπόν, να γίνεται συζήτηση για την αντιστροφή του συστήματος υγείας, η κυβέρνηση ενθαρρύνει προτάσεις για περαιτέρω ιδιωτικοποίησή του», καταλήγει.
Εν τέλει, όπως προείπαμε αφού οι συγκεντρωμένοι ψεκάστηκαν από τα ΜΑΤ, κατάφεραν να εισέλθουν στο χώρο της "ημερίδας"- προπαγάνδας και να ματαιώσουν τη φιέστα! ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ!

Πήραμε την είδηση από την ΕΦΣΥΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.