-->

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020

Μύθος η Δωρεάν περίθαλψη στην Ελλάδα. Λιγότερα λεφτά για την υγεία και το 1/3 από αυτά το πληρώνουν οι ασφαλισμένοι!

Δεν ήταν δα και μυστικό, για όσους ασχολούνται λίγο, αλλά αυτή τη φορά βγήκε και με νούμερα ...επισήμως. Επειδή μάλιστα δεν το έπαιξαν τα κανάλια, αναρτούμε το σχετικό δημοσίευμα που λέει ότι είναι μέγα παραμύθι ότι είμαστε σπάταλοι σε δαπάνες υγείας στην Ελλάδα και ότι η περίθαλψη είναι δωρεάν. Διαβάστε!

Δημοσίευμα της Ναυτεμπορικής αναφέρει ότι σύμφωνα με έκθεση της Ε. Ε. που ανακοινώθηκε  από ειδικούς στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών η Ελλάδα δαπάνησε για υπηρεσίες υγείας το 2017 ανά άτομο 1.623 ευρώ ενώ αντίστοιχα ο μέσος όρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν 2.884 ευρώ.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα η έκθεση επισημαίνει ότι «οι κατά κεφαλήν δαπάνες για την υγεία στην Ελλάδα είναι περίπου κατά 45% χαμηλότερες από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ πάνω από το 1/3 των δαπανών υγείας στην Ελλάδα προέρχεται από τα νοικοκυριά, συμπεριλαμβανομένων των άτυπων πληρωμών».
Παίρνοντας υπόψη ότι η ιδιωτική δαπάνη για υπηρεσίες υγείας στην Ελλάδα είναι τεράστια (ξεπερνά το 35%) μπορεί κάποιος εύκολα να συμπεράνει ότι οι δημόσιες δαπάνες υγείας στο ποσό των 1.623 ευρώ  καλύπτουν μόνο ένα μέρος  ενώ οι πολίτες πληρώνουν ένα τεράστιο ποσό από την τσέπη τους (πάνω από 500 ευρώ ανά άτομο).
Δυστυχώς τα στοιχεία αυτά θα επιβεβαιώνονται στις αντίστοιχες έρευνες που θα γίνονται και τα επόμενα χρόνια αφού η χρηματοδότηση από το κράτος του Δημόσιου Συστήματος Υγείας όχι μόνο δεν αυξάνεται αλλά διαρκώς συρρικνώνεται.
Μετά από αυτές τις αποκαλύψεις, που δεν αποτελούν ισχυρισμούς κάποιων «γκρινιάρηδων συνδικαλιστών» αλλά στοιχεία που δίνει η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει οι χθεσινοί αλλά και οι σημερινοί κυβερνώντες να αλλάξουν το τροπάρι που ξεφουρνίζουν καθημερινά ότι δήθεν με την πολιτική τους διασφάλισαν ή και θα διασφαλίσουν την καθολική κάλυψη του πληθυσμού σε υπηρεσίες υγείας και την αναστύλωση του ΕΣΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.