-->

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020

ΝΕΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ των Σωματείων Α.Φλέμιγκ & Α. Σάββα για τη συνάντησή μας με τη Διοίκηση της Υ.ΠΕ. - Ασύληπτη ενέργεια με νέα μετακίνηση μετά τη συνάντησή μας!

Συνάφελφοι, αναρτούμε το Δελτίο Τύπου των Σωματείων που επισκεφτήκαμε μαζί με τη Διοίκηση της ΠΟΕΔΗΝ τον Διοικητή της Υ.ΠΕ προκειμένου να απαιτήσουμε την ανάκληση των μετακινήσεων συναδέλφων από Νοσοκομεία που στενάζουν (όπως το δικό μας) σε κάποια άλλα (που επίσης στενάζουν) για επικοινωνιακούς λόγους.

Ενώ λοιπόν από την ενημέρωση που καλόπιστα κάναμε, (διαβάστε το Δ.Τ.) περιμέναμε να επανεξετάσει η Διοίκησή της Υ.ΠΕ τη στάση της, ο κ. Διοικητής έκανε το ασύλληπτο!  

Όπως μάθαμε την Πέμπτη που μας πέρασε, απέσπασε ακόμα μία Διοικητική υπάλληλο (κατόπιν <<οντισιόν>> ) από το Νοσοκομείο μας για να εργαστεί σε κάποιο γραφείο της διοίκησης της Υ.ΠΕ.
Το αστείο είναι πως στις αρχές του μήνα είχε πάλι προσπαθήσει να μετακινήσει τη συγκεκριμένη υπάλληλο αλλά υπαναχώρησε μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του, αναγνωρίζοντας το δίκαιο αίτημά μας! - Μέσα σε μερικές μέρες άλλαξε γνώμη! Ούτε τα προσχήματα για τα μάτια του κόσμου!

Πλήρης παραλογισμός ή ξεκάθαρη ένδειξη της πρόθεσής της πολιτικής ηγεσίας να βουλώνει τρύπες με συνεχείς μετακινήσεις υπαλλήλων, εγκαίνια για τα κανάλια αλλά και περαιτέρω διάλυση υπηρεσιών υγείας;





Αθήνα 10/2/20

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά τις αυθαίρετες, επικοινωνιακού χαρακτήρα και επικίνδυνες για τη δημόσια Υγεία μετακινήσεις νοσηλευτικού προσωπικού ,συναντηθήκαμε σήμερα με τον Διοικητή της 1ης Υ.ΠΕ προκειμένου να εκφράσουμε την αντίθεσή μας και να θέσουμε το αίτημά της άμεσης ανάκλησης των μετακινήσεων αυτών.
Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι από τα Σωματεία εργαζομένων των Νοσοκομείων Αγ. Σάββας, Α. Φλέμιγκ, Σπηλιοπούλειο από τα οποία μετακινήθηκε προσωπικό και εργαζόμενοι από Παμμακάριστο και Γεννηματά  . Επίσης συμμετείχε ο Πρόεδρος και μέλη της Διοίκησης της ΠΟΕΔΗΝ, η οποία στηρίζει το αίτημα των Σωματείων μας.
Η Διοίκηση της Υ.ΠΕ, κατόπιν προφανώς πολιτικής απόφασης, αιφνιδιαστικά, παρακάμπτοντας κάθε διαδικασία, μετακίνησε νοσηλευτές –πάνω από δέκα-  από κάποια Νοσοκομεία σε κάποια άλλα με πρόσχημα το άνοιγμα κρεβατιών ΜΕΘ που παρέμεναν κλειστά λόγω έλλειψης προσωπικού.
Το πρόβλημα είναι βέβαια υπαρκτό και κρίσιμο για τη Υγεία του λαού, ιδίως μέσα στο Χειμώνα, σε περίοδο έξαρσης της γρίπης και άλλων επιδημιών. Είναι όμως ξεκάθαρο πως μόνη λύση είναι η άμεση πρόσληψη προσωπικού που θα εκπαιδευτεί και θα στελεχώσει αυτές τις Μονάδες πρώτης γραμμής, όπως και προσωπικού όλων των ειδικοτήτων για τα Νοσοκομεία.
Όλα αυτά είναι γνωστά στην Κυβέρνηση, που ενώ έχει προαναγγείλει χιλιάδες προσλήψεις στην υγεία, δεν έχει κάνει ως σήμερα ούτε μία. Αντί αυτού επιλέγει την ανακύκλωση του λιγοστού προσωπικού που υπηρετεί ήδη οδηγώντας σε ακόμα περισσότερα κλεισίματα δομών και το χειρότερο, σε αύξηση της επικινδυνότητας όσων παραμείνουν σε λειτουργία.  
Έτσι λοιπόν, με πρόσχημα το άνοιγμα κρεβατιών ΜΕΘ, μετακινεί νοσηλευτικό προσωπικό από Νοσοκομεία που ήδη λειτουργούν με τρομερές ελλείψεις, μακράν κάτω από τα όρια ασφαλείας. Αποπειράται έτσι να ανοίξει  - και να διαφημίσει δεόντως -  το άνοιγμα κρεβατιών σε κάποια Νοσοκομεία, κυρίως κεντρικά, ενώ οδηγεί σε μαθηματικό κλείσιμο κάποια άλλα! Είναι προφανές πως το μόνο κενό που μπορεί να καλυφθεί με αυτό τον τρόπο είναι το επικοινωνιακό και αυτό μέχρι το επόμενο τραγικό περιστατικό που θα βγει στη δημοσιότητα. Γιατί πολύ φοβόμαστε ότι θα υπάρξουν τραγικά περιστατικά όταν σε ειδικές μονάδες υπηρετούν πχ εννέα  νοσηλευτές, ενώ σύμφωνα με τις πιο ελαστικές οδηγίες απαιτούνται  δεκαπέντε! Ή όταν μισο-στελεχωθούν ΜΕΘ με ανεκπαίδευτους εργαζόμενους που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν βαριά πάσχοντες αρρώστους.
Από τη μεριά μας, εξηγήσαμε στον Διοικητή με λεπτομέρειες όλα τα παραπάνω, απαντήσαμε σε κάθε επιχείρημα που μας τέθηκε, αν και απ’ ότι φάνηκε δεν ήταν τα επιχειρήματα που έλλειπαν. Εξηγήσαμε πως τέτοιες αποφάσεις, πέρα από την αναστάτωση που φέρνουν στη ζωή των συναδέλφων μας, δεν δίνουν λύση αλλά αντίθετα, εντείνουν το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού και – κυρίως - κάνουν την περίθαλψη «πρώτης γραμμής» ακόμα πιο επικίνδυνη για ασθενείς και εργαζόμενους.
Σε όλα τα παραπάνω δεν δόθηκε καμία ουσιαστική απάντηση,  πέρα από το «Δεν έκανα κάτι παράνομο» που εμείς κρατάμε ως αποκαλυπτική κατακλείδα των προθέσεων της Διοίκησης. Βεβαίως, δεν πήραμε και καμία ουσιαστική δέσμευση για την ανάκληση των μετακινήσεων προσωπικού που όχι μόνο δεν περισσεύει, αλλά αντίθετα διαλύουν ακόμα περισσότερο τα νοσοκομεία μας.
Γι’ αυτό χαρακτηρίζουμε την απόφαση της Διοίκησης της Υ.ΠΕ και της πολιτικής ηγεσίας, αλλά και τις «εξηγήσεις» που επιχειρήθηκε να δοθούν όχι μόνο προσχηματικές και επικοινωνιακού χαρακτήρα αλλά και επικίνδυνες.
Γι’ αυτό θα προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις απαιτώντας να ανακληθούν οι μετακινήσεις και να προσληφθεί άμεσα προσωπικό όλων των ειδικοτήτων στα Νοσοκομεία.

Σωματεία εργαζομένων  Α. Φλέμινγκ & Άγιου Σάββα.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.