-->

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

Σωματείο Αττικού: Όχι στην κορωνο-υστερία, πάρτε μέτρα στήριξης του νοσοκομείου και προστασίας των εργαζομένων

(Σημ. Έτσι είναι τα πράγματα...και χειρότερα - ειδικά για το νοσοκομείο μας, που σαν να μην έφτανε η υποστελέχωση, τα κλειστά κρεβάτια χειρουργείου, οι κλειστοί θάλαμοι, το κεντρικό ασανσέρ που δε λειτουργεί... έχουμε και τις αυθαίρετες μετακινήσεις προσωπικού με αποτέλεσμα να κινδυνεύει και η λειτουργία της καρδιολογικής μονάδας. Γι' αυτό συμφωνούμε και επαυξάνουμε με όσα λένε οι συνάδελφοι του Αττικού!)

Η ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του σωματείου εργαζομένων ΑΤΤΙΚΟΥ νοσοκομείου που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26/2 στις 1.30μμ, για τα μέτρα αντιμετώπισης ενδεχόμενης επιδημίας του κορωναϊού και τη λειτουργία του Αττικού ως νοσοκομείο αναφοράς ενέκρινε το παρακάτω ψήφισμα:
  1. Απαιτούμε από τη διοίκηση και τις διευθύνσεις των υπηρεσιών να προχωρήσουν στην άμεση και έγκυρη επιστημονική ενημέρωση όλου του προσωπικού, όλων των κλάδων, για την αντιμετώπιση ενδεχόμενης επιδημίας, το πρωτόκολλο αντιμετώπισης ύποπτων ή νοσούντων περιστατικών, τα μέτρα προφύλαξης
  2. Χορήγηση μασκών προφύλαξης σε όλο το προσωπικό που αντιμετωπίζει ή έρχεται σε επαφή με πιθανό κρούσμα (φύλαξη, ιματισμός, καθαριότητα, τεχνικοί)
  3. Διαχωρισμός του χώρου διαλογής, υποδοχής και αντιμετώπισης ύποπτων κρουσμάτων από το ΤΕΠ
Απαιτούμε από το υπουργείο να ενεργοποιήσει τώρα έκτακτες νομοθετικές ρυθμίσεις για:
  1. Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού
  2. Άνοιγμα των κλειστών κλινών ΜΕΘ και όλων των ανενεργών υποδομών
  3. Εξάλειψη των ράντζων, ανακούφιση του νοσοκομείου από την υπερεφημέρευση
  4. Άνοιγμα τώρα των κλειστών νοσοκομείων και ειδικά του Λοιμωδών
  5. Άμεση έναρξη λειτουργίας όλων των πρωτοβάθμιων δομών υγείας για την αποσυμφόρηση των νοσοκομείων
Απαιτούμε από τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ
Να δείξουν υπευθυνότητα και να σταματήσουν το βομβαρδισμό ειδήσεων «κορωνο-υστερίας», «θανατολογίας» και τρομοκράτησης του πληθυσμού (σημερινή «είδηση» από εγκεκριμένο siteΚορωναϊός: Εξαπλώνεται με ταχύτητα φωτός σε όλη την Ευρώπη).
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.