-->

Κυριακή 8 Μαρτίου 2020

Άμεσα, με ευαισθησία, επαγγελματισμό και αίσθημα προσφοράς αντιμετωπίζονται πολίτες που προσέρχονται για έλεγχο λόγω κορωνοϊού κατά τη σημερινή εφημερία του Α.Φλέμιγκ.

Άλλη μία "επίσκεψη" συνανθρώπου μας που είχε την υποψία ότι μπορεί να είναι φορέας του κορωνοϊού, αντιμετωπίστηκε πριν από λίγο (Σάββατο απόγευμα) από τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο μας. Ο πιθανός ασθενής προσήλθε στο Α. Φλέμιγκ στο πλαίσιο της γενικής του εφημερίας. Αντιμετωπίστηκε άμεσα, με επαγγελματισμό (Κατά την ταπεινή μας γνώμη ανώτερο του επιπέδου των γενικών οδηγιών) και ψυχραιμία. Πολύ γρήγορα του δόθηκαν από τους γιατρούς οδηγίες, αγωγή και επέστρεψε χωρίς περιττή ταλαιπωρία στο σπίτι του, αφού δεν προέκυψε λόγος ανησυχίας.

  Όμως, όπως δήλωσε και ο κ. Θάνος Δημόπουλος,  Καθηγητής Ιατρικής Σχολής και πρύτανης του ΕΚΠΑ: 
<<...Σημαντικό θέμα όμως είναι και η προστασία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που αναλαμβάνει τη φροντίδα των ασθενών καθώς τα ποσοστά λοιμώξεων και η αναμετάδοση της λοίμωξης σε εργαζομένους στο χώρο της υγείας είναι μεγάλη. Το προσωπικό θα πρέπει να φορά συγκεκριμένο εξοπλισμό και να είναι εκπαιδευμένο στο σωστό χειρισμό του...>>

Καθώς είναι δεδομένο ότι πολλοί από τους εργαζόμενους στα Νοσοκομεία (υπάρχουν αναφορές για ιδιαίτερα ψηλά ποσοστά) θα νοσήσουν αν υποδεχθούν, νοσηλεύσουν κλπ άρρωστο με επιβεβαιωμένη τη νόσο, δεν μπορούμε παρά να ανησυχούμε. Γιατί και εμείς, εργαζόμενοι "υψηλού κινδύνου", όχι μόνο έχουμε οικογένειες που πρέπει να προστατευθούν αλλά πολλοί, λόγω προβλημάτων υγείας, ανήκουμε ήδη στις ευαίσθητες ομάδες. Ωστόσο, είμαστε υποχρεωμένοι να παρέχουμε υπηρεσίες περίθαλψης (Αυτό κάνουμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε!)  

Άλλωστε, όποιος στοιχειωδώς γνωρίζει την κατάσταση στα Νοσοκομεία μας, την έλλειψη προσωπικού και υποδομών, εύκολα καταλαβαίνει πως έχουμε δίκιο που δεν αισθανόμαστε και πολύ..."θωρακισμένοι". 
Για άλλη μια φορά λοιπόν, η δημόσια υγεία στηρίζεται στην πλάτη των εργαζομένων που με αυτοθυσία και συνείδηση του ρόλου τους προσπαθούν να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά.
Αυτή η πραγματικότητα όμως, πρέπει να μας δώσει τη δύναμη να διεκδικήσουμε άμεσα και επιτακτικά προσλήψεις, ανθυγιεινό, συντήρηση των υποδομών, αξιοπρεπή, δωρεάν περίθαλψη για όλο το λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.