-->

Κυριακή 12 Απριλίου 2020

9 προσαγωγές σε άτομα που «ενημέρωναν εργαζόμενους για τη δημόσια και δωρεάν υγεία»

(Σημ. Αναρτούμε την είδηση γιατί μας αφορά. Και μας αφορά γιατί είναι ειρωνεία να δουλεύουμε στα Νοσοκομεία ο ένας πάνω στον άλλο, χωρίς επαρκή μέσα προστασίας και να συλλαμβάνονται άνθρωποι, όποιας απόψεως και αποχρώσεως που παλεύει για δωρεάν περίθαλψη και δικαιώματα. ΤΕΣΤ - ΜΕΘ - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ γράφει το πανό τους, ότι παλεύουμε και εμείς δηλαδή.
Επειδή μάλιστα όπως καταγγέλλουν, τηρούσαν τα μέτρα ασφαλείας (όταν τους έβαλαν ανά τέσσερις στο περιπολικό δεν δεν ανησύχησαν άραγε; - ή μήπως είναι και οι συλλήψεις σαν...τον εκκλησιασμό που δεν κολλάει τίποτα εκεί;
Τέτοια φαινόμενα μας ανησυχούν και δεν πρέπει να ερμηνεύονται ως "υπερβάλλων ζήλος", αλλά σαν επικίνδυνη αστυνομοκρατία - πρόβα για μετά και ως εκτροπή από τη δημοκρατία και τους θεσμούς της που, κατά τα άλλα, μας λιβανίζουν από το πρωί ως το βράδυ! )


Στην προσαγωγή 9 ατόμων, μελών του «Κινήματος στην Πόλη του Ζωγράφου» προχώρησε η αστυνομία όπως καταγγέλλει η πρωτοβουλία «Μένουμε Ενεργοί – υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη». Σύμφωνα με την καταγγελία, τα άτομα ενημέρωναν έξω από το σούπερ μάρκετ εργαζόμενους σχετικά με τη δημόσια δωρεάν υγεία και τα δικαιώματα τους, τηρώντας τα μέτρα υγιεινής και προστασίας.
9 προσαγωγές σε άτομα που «ενημέρωναν εργαζόμενους για τη δημόσια και δωρεάν υγεία»
 «25 αστυνομικοί,10 μηχανές και 4 περιπολικά συμμετείχαν στην… επιχείρηση προσαγωγής 9 ατόμων με… επικίνδυνη ντουντούκα» σημειώνει η πρωτοβουλία «Μένουμε Ενεργοί – υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη», καταγγέλλοντας 9 προσαγωγές μελών του «Κινήματος στην Πόλη του Ζωγράφου» χθες έξω από σούπερ μάρκετ στη περιοχή Ζωγράφου. Όπως αναφέρει, επιβλήθηκε πρόστιμο 1350 ευρώ σε ανθρώπους που ενημέρωναν έξω από το σούπερ μάρκετ εργαζόμενους σχετικά με τη δημόσια δωρεάν υγεία και τα δικαιώματα τους, τηρώντας τα μέτρα υγιεινής και προστασίας. «Στη διάρκεια της εξόρμησης μας, περικυκλωθήκαμε από ομάδες ΔΙΑΣ και οδηγηθήκαμε και τα 9 μέλη του Κινήματος στην πόλη του Ζωγράφου στο Α.Τ. Ζωγράφου, μέσα σε 3 περιπολικά, προφανώς χωρίς πια την τήρηση των απαραίτητων αποστάσεων και όλα αυτά στο όνομα της δημόσιας υγείας. Μάλιστα, ο υπερβάλλων ζήλος των αστυνομικών οργάνων απαιτούσε να κλείσουμε τα κινητά για να μην μπορούμε να επικοινωνήσουμε με δικηγόρο και απειλούσε να μπούμε γρήγορα στα περιπολικά αλλιώς θα μας βάλουν χειροπέδες» αναφέρει η δημοτική κίνηση «Κινήματος στην Πόλη του Ζωγράφου».

Πήραμε την είδηση από TPP

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.