-->

Κυριακή 31 Μαΐου 2020

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΑΣΤΟΥ ΣΤΟ "ΕΛΕΝΑ"

Σημ. Η πραγματική είδηση είναι ότι οι αγώνες των εργαζομένων μπορούν να έχουν αποτελέσματα, μπορούν να ανατρέπουν "ειλημμένες"αποφάσεις των κυβερνήσεων που στρέφονται ενάντια στο λαό. 
Έτσι έγινε και με την ματαίωση της λειτουργίας του Κέντρου Μαστού στο ΕΛΕΝΑ. 
Η απόφαση πάρθηκε, οι εργαζόμενοι κινητοποιήθηκαν, ο λαός τους στήριξε και η κυβέρνηση υποχρεώθηκε να τα τα "μαζέψει". Αυτή είναι η απλή και ξεκάθαρη πραγματικότητα. 
Το κλείσιμο ήταν αποφασισμένο, και τα κοράκια- έμποροι της περίθαλψης είχαν αρχίσει να τρίβουν τα χέρια τους, βλέποντας το ζεστό χρήμα να έρχεται από παντού. Είτε από το Κράτος (ΣΔΙΤ) είτε από την τσέπη των ασθενών, είτε - συνήθως - και από τους δύο μαζί. Ας φάνταζαν παντοδύναμοι και ας θεωρούσαν υπερφίαλα πως "έπαιζαν" χωρίς αντίπαλο. Πολύ γρήγορα αποδείχτηκε η πραγματικότητα που προσπαθούν να κρύψουν. ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΑΝΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΔΙΕΞΟΔΟ...ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ!

Παγωμάρα προκάλεσε την Παρασκευή σε ασθενείς και πλήθος πολιτών η είδηση του λουκέτου στο Κέντρο Μαστού του νοσοκομείου «Έλενα», την ώρα που γινόταν γνωστή ακόμα μία ζοφερή είδηση για την δημόσια υγεία, με την αναστολή λειτουργίας του Παιδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» από το υπουργείο Υγείας. 
Τελικά, αργά το βράδυ της Παρασκευής, το υπουργείο ενημέρωσε με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα πως «με εντολή του υπουργού Κικίλια» το Κέντρο Μαστού συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά.

«Με εντολή Κικίλια» ανακαλείται το λουκέτο του υπουργείου Υγείας στο Κέντρο Μαστού «Έλενα»

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν την περασμένη Τετάρτη οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο «Έλενα», κάνοντας λόγο για αναίτιο κλείσιμο του Κέντρου Μαστού που εξυπηρετούσε δεκάδες χιλιάδες γυναίκες κάθε χρόνο, επί 45 χρόνια. 
Συγκεκριμένα, το Κέντρο προσφέρει υπηρεσίες σε περίπου 20.000 γυναίκες ετησίως, με αποτέλεσμα τις έντονες αντιδράσεις και στα κοινωνικά δίκτυα.

Όπως τόνισαν κατά τη διαμαρτυρία τους οι εργαζόμενοι, ένα τέτοιο λουκέτο θα έθετε σε κίνδυνο τις ζωές χιλιάδων γυναικών, αφήνοντάς τες ακάλυπτες και αναγκασμένες να προστρέξουν σε ιδιωτικές κλινικές, ή να περιμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα σε λίστες αναμονής άλλων δημόσιων νοσοκομείων, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη δυνατότητα διενέργειας κρίσιμων εξετάσεων.

Το βράδυ της Παρασκευής, και ενώ το υπουργείο Υγείας βρισκόταν εκτεθειμένο και για την είδηση της αναστολής λειτουργίας του Παιδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», μία ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα ενημέρωσε τους πολίτες πως το Κέντρο Μαστού θα συνεχίσει τη λειτουργία του, προκαλώντας πλήθος ερωτηματικών για το ποιος έλαβε την προηγούμενη απόφαση εξαρχής.


The Press Project

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.