-->

Παρασκευή 8 Μαΐου 2020

ΜΙΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ για την ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΘΑΙΡΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ:

Όπως είναι γνωστό, μετά από απεύθυνση συναδέλφου, το Δ.Σ. του Σωματείου μας,  συνεδρίασε και αποφάσισε την έκδοση καταγγελίας για το γεγονός της αυθαίρετης, αυταρχικής και κατά παράβαση κάθε κανόνα δικαίου και κάθε νόμιμης διαδικασίας καθαίρεσης εργαζόμενης από θέση ευθύνης.
Μάλιστα τις αμέσως επόμενες ημέρες ακολούθησαν ανάλογης...ποιότητας και ήθους αποκεφαλισμοί στο Σισμανόγλειο και στο Παίδων Πεντέλης. Από τις κορυφαίες μάλιστα περιπτώσεις είναι εκείνη της καθαίρεσης ενός ακόμα μέλους του Σωματείου μας, διευθυντή της ενιαίας Τεχνικής Υπηρεσίας που σε αντίθεση με όσα προβλέπονται στον Οργανισμό του Νοσοκομείου, εντελώς παράνομα δηλαδή, αντικαταστάθηκε.

Επί της παραπάνω απόφασης του Δ.Σ. μας ζητήθηκε από το μέλος της παράταξης της ΔΑΚΕ και του Συμβουλίου κ. Μπέγκο να ξεκαθαρίσει το προεδρείο του Δ.Σ. πως ο ίδιος δεν συμφωνεί με την καταγγελία. Θεωρεί πως υπάρχει ασάφεια στην απόφαση και πως εκτίθεται, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να θεωρηθεί πως και αυτός (συνεπώς και η ΔΑΚΕ) συμφώνησε με την έκδοσή της.
Το ξεκαθαρίζουμε λοιπόν, όπως μας ζητήθηκε, καθώς ο καθένας καλό είναι να κρίνεται για τις απόψεις και για τη στάση του, και μόνο.

Τέλος, παρ' ότι  οι αποφάσεις των συλλογικών οργάνων  παντού και πάντοτε λαμβάνονται με αυτόν τον τρόπο, δηλαδή κατά πλειοψηφία ή ομόφωνα, για το διαδικαστικό του πράγματος, να πληροφορήσουμε όποιον ενδιαφέρεται πως η απόφαση ήταν ομόφωνη μεταξύ των παρόντων μελών κατά τη συζήτηση του θέματος στο Δ.Σ.
Πιό συγκεκριμένα: Ο κος Μπέκος προσήλθε στο Δ.Σ. μετά τη λήψη της σχετικής απόφασης, γεγονός που έχει καταγραφεί και στο πρακτικό της συνεδρίασης, το οποίο είναι βεβαίως προσβάσιμο σε κάθε συνάδελφο.
Στη συνέχεια της συνεδρίασης, δήλωσε στους παρευρισκόμενους πως διαφωνεί με την καταγγελία,  και θεωρεί  τη μετακίνηση - καθαίρεση, «νόμιμη και συνεπώς δεν υπάρχει κανένα θέμα να καταγγελθεί»
(επαναλαμβάνουμε, για τη μόνη εργαζόμενη που γνωρίζαμε ως εκείνη τη στιγμή, καθώς αν γνωρίζαμε και εκείνη του άλλου συναδέλφου προφανώς θα είχε συμπεριληφθεί)
Έτσι λοιπόν έγιναν τα πραγμάτα.

Το Προεδρείο του Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.