-->

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020

Ταξική Πορεία: Ενάντια στο λουκέτο στο νοσοκομείο Αμαλία Φλέμιγκ - Συγκέντρωση: Δευτέρα 14/9, 1μμ στην πύλη της Πτέρυγας Μπόμπολα

(Σημ. Όπως είναι πλέον γνωστό αναρτούμε όλες τις ανακοινώσεις που προέρχονται από τις συνδικαλιστικές παρατάξεις που συμμετέχουν στο Σωματείο. Δημοσιεύονται με ευθύνη των συντακτών τους ως προς το περιεχόμενο.)

Παρακάτω η προκήρυξη της "Ταξικής Πορείας".
Ολοένα πιο δύσκολη και επικίνδυνη αποδεικνύεται η καθημερινότητα για το λαό και τους εργαζόμενους της χώρας. Το σύστημα, αξιοποιώντας την πανδημία, μέσα από ένα πλήθος αντεργατικών διατάξεων και νόμων εξαπολύει μια ολομέτωπη επίθεση στα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, ενώ παράλληλα αδιαφορεί πλήρως για την υγεία του λαού, φορτώνοντας τον με την «ατομική ευθύνη» και τα βάρη της υγειονομικής κρίσης. Εν μέσω του 2ου κύματος της πανδημίας μάλιστα και την στιγμή που τα κρούσματα του covid-19 αυξάνονται συνεχώς, η κυβέρνηση επιχειρεί να κλείσει ένα ακόμη νοσοκομείο και να βάλει οριστικό λουκέτο στην Πτέρυγα Μπόμπολα του Αμ. Φλέμιγκ.

Η συγκεκριμένη κίνηση αποτελεί διακαή πόθο του συστήματος και των εκάστοτε κυβερνήσεων, αφού από τα πρώτα μνημονιακά χρόνια το Αμ. Φλέμιγκ βρισκόταν, μαζί με άλλα, στη λίστα τον νοσοκομείων που έπρεπε να κλείσουν, σύμφωνα με τις ιμπεριαλιστικές επιταγές της τρόικας. Οι διάφορες προφάσεις και τα ψευτοδιλήμματα που εφευρίσκονταν κατά καιρούς από το κράτος και τις κυβερνήσεις, έβρισκαν απάντηση στον αγώνα των εργαζομένων του νοσοκομείου και των κατοίκων της περιοχής που διεκδικούσαν την ανεμπόδιστη λειτουργία του νοσοκομείου. Πέρα από την συνεχή απαξίωση, εγκαταλείποντας το νοσοκομείο χωρίς συντήρηση, υποδομές, εξοπλισμό και με υποστελεχωμένο προσωπικό, το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση προχωρά σε μια νέα προσπάθεια κλεισίματος της Πτέρυγας Μπόμπολα, με όχημα μία απόφαση του ΕΦΚΑ και πρόσχημα την παραχώρηση της χρήσης της στον Δήμο Πεντέλης-Μελισσίων.

Συμπαραστάτες σε αυτή την απόπειρα είναι η Διοίκηση του Νοσοκομείου και ο Δήμος Πεντέλης που πιέζουν για την έναρξη εργασιών στο χώρο, παρά τις αντιδράσεις των εργαζομένων. Τις προηγούμενες μέρες μάλιστα επιχειρήθηκε από το Δήμο στα... μουλωχτά να ξεκινήσουν οι εργασίες, ενώ ταυτόχρονα η Διοίκηση του Νοσοκομείου απαιτούσε την παράδοση των κλειδιών του κτιρίου. Όλα αυτά στα όρια της παρανομίας, χωρίς την παραμικρή δικαιοδοσία, αφού δεν υπάρχουν αποφάσεις ούτε από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου και τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, ούτε από τα Υπουργεία Εργασίας και Υγείας. Ακόμη, δεν έχει υπογραφεί καμία Σύμβαση μεταξύ ΕΦΚΑ και Δήμου, ούτε έχει υπάρξει Πρωτόκολλο Παράδοσης-Παραλαβής του χώρου.

Είναι τουλάχιστον υποκριτικές οι εξαγγελίες της κυβέρνησης σχετικά με τη δήθεν ενίσχυση του συστήματος υγείας, που όχι μόνο δεν βελτιώνεται αλλά αντίθετα αποδεικνύεται ότι μπαίνουν μέχρι και λουκέτα σε νοσοκομεία. Φραγμό στα αντιλαϊκά σχέδια και την ολοφάνερη απαξίωση ακόμη και των στοιχειωδών μέσων προστασίας της υγείας των φτωχών και λαϊκών στρωμάτων μπορεί να βάλει μονάχα η συλλογική και οργανωμένη πάλη του λαού. Κάτοικοι της περιοχής, σωματεία, σύλλογοι και τοπικές κινήσεις, στο πλευρό των εργαζομένων του νοσοκομείου, πρέπει να στηρίξουν τον αγώνα για την υπεράσπιση της ύπαρξης και λειτουργίας του Αμ. Φλέμινγκ και της Πτέρυγας Μπόμπολα, την ενίσχυση του νοσοκομείου σε υποδομές, εξοπλισμό και προσωπικό, ενάντια στα ψευτοδιλήμματα και τους εκβιασμούς της κυβέρνησης και των παρατρεχάμενών της.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.