-->

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020

Η Χαρά δεν είναι πια μαζί μας...

Η Χαρά, αγαπούσε τη φωτογραφία, εκφραζόταν φωτογραφίζοντας.
Εδώ  σε μία από τις τελευταίες εξορμήσεις της.

Βαθιά θλίψη και συγκίνηση σ' όλους μας σκόρπισε η είδηση του θανάτου μιας ακόμα αγαπημένης συναδέλφου. Η Χαρά Λούπα  έφυγε από τη ζωή μετά από σύντομη μάχη με τον καρκίνο.
Θυμόμαστε, οι παλιότεροι τη Χαρά απ' όταν ακόμη ήταν νεαρή γιατρός στο Νοσοκομείο να δίνει τον καλύτερό της εαυτό, να δουλεύει ασταμάτητα, να είναι σημείο αναφοράς για συναδέλφους και ασθενείς.
Έτσι τη γνώρισαν οι πιο νέοι συνάδελφοι και οι ειδικευόμενοι γιατροί που πέρασαν από την κλινική της.
Χωρίς τυμπανοκρουσίες, για πολλά χρόνια βοήθησε πάρα πολλούς διαβητικούς ασθενείς, χιλιάδες αρρώστους στην κλινική της, όλους ανεξαιρέτως τους συναδέλφους που χρειάστηκαν βοήθεια. Ταυτόχρονα με την ίδια σεμνότητα επιτέλεσε σπουδαίο επιστημονικό έργο. 
 
Είμαστε ιδιαίτερα συγκινημένοι, γιατί σε όλη τη διάρκεια της ασθένειάς της ,ακόμα και υποβασταζόμενη, με απίστευτη δύναμη και αξιοπρέπεια  έδωσε τον εαυτό της στο Νοσοκομείο και στους αρρώστους της. Μόλις πριν λίγες μέρες, βαριά άρρωστη πια, ήταν εδώ, φροντίζοντας ασθενείς και προσπαθώντας να βοηθήσει ως λοιμωξιολόγος στη Μονάδα COVID και στην επιτροπή λοιμώξεων.

Σήμερα είναι η μέρα της στο ιατρείο διαβητικού ποδιού. Σήμερα οι ασθενείς της  την αναζητούν καθώς όλο αυτό τον καιρό δεν τους άφησε αβοήθητους ούτε μία μέρα, δεν "βάρυνε" κανένα μας με το προσωπικό της δράμα.
Όμως η Χαρά, η δικιά μας Χαρά που αγαπούσε το Φλέμιγκ, όλους εμάς, που νοιαζόταν για τον άνθρωπο δεν είναι πια εδώ. Θα τη θυμόμαστε πάντα. 

1 σχόλιο :

  1. Πριν ακριβώς 2 μήνες, η Χαρά μου έστειλε το παρακάτω συλλυπητήριο σχόλιο για την απώλεια της συζύγου μου:
    "Chariclia Loupa
    Δεν μπορώ να το πιστέψω... μου φαίνεται σαν χθές που βρισκόμασταν και συζητούσαμε ανέμελα...άς είναι καλά εκεί που είναι... και καλό κουράγιο-χρειάζεται πολλή δύναμη ψυχής..."
    Και τώρα, έφυγε και η Χαρά. !!!!! Από την ίδια αιτία. Δεν μπορώ να το πιστέψω.
    Καλό ταξείδι, Χαρά και ίσως να συναντήσεις την Βίκυ μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.