-->

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020

ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ: ΑΠΟΛΥΘΗΚΕ "ΠΑΡΑΤΑΣΙΑΚΗ"ΓΙΑΤΡΟΣ! ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ!



Στο Κωνσταντοπούλειο Νοσοκομείο (Αγία Όλγα)
της Νέας Ιωνίας απολύθηκε παρατασιακή γενική γιατρός, με το διοικητή να τη χαρακτηρίζει «μη λειτουργική». 
Ο πραγματικός λόγος της απόλυσής της είναι ότι ανήκει σε ευπαθή ομάδα. Γι' αυτό ζήτησε να μην είναι στη διαλογή των ασθενών, θέση που θέτει σε άμεσο κίνδυνο την υγεία της, ενώ παράλληλα ανέλαβε κανονικά την ευθύνη να εφημερεύει όσο και όπως όλοι οι υπόλοιποι συνάδελφοί της, χωρίς διάκριση.
 Μέσα στην έξαρση της πανδημίας κι ενώ οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία δίνουμε με αυταπάρνηση τη μάχη για την περίθαλψη του λαού, με την κυβέρνηση να να μην έχει κάνει τίποτα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, με ανύπαρκτα τα μέτρα προστασίας τόσο για εμάς που δουλεύουμε στα νοσοκομεία όσο και για τους ασθενείς, με τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό κι εξοπλισμό, οι διοικήσεις νομίζουν ότι μπορούν ν' απολύουν εργαζόμενους όποτε κι όπως θέλουν. 
Αυθαιρεσία που βασίζεται στην κυβερνητική πολιτική, η οποία απαιτεί από τους εργαζόμενους να δουλεύουν εδώ και πολύ καιρό πολύ πάνω από τα όριά τους, με ρυθμούς εξοντωτικούς και πλήρως εκτεθειμένοι στον ιό. 
Ταυτόχρονα, βάζει στο στόχαστρο εργαζόμενους που ανήκουν σ' ευπαθείς ομάδες. 
 Καλούμε τους εργαζόμενους σε αγώνα για ν' ανακληθεί άμεσα η απόλυση της συναδέλφου. Καλούμε το σωματείο, την ΟΕΝΓΕ και την ΠΟΕΔΗΝ ν' αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν. Καμιά ανοχή στον αυταρχισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.