-->

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020

Το σκάνδαλο της Πτ. Μπόμπολα στη δημοσιότητα! Ανενεργές 80 κλίνες COVID-19 στο «Αμαλία Φλέμινγκ»

Πληθαίνουν οι αναφορές στα ΜΜε για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο αλλά και για το ΣΚΑΝΔΑΛΟ (υγειονομικό έγκλημα το χαρακτηρίζουμε εμείς) με την επιχείρηση κατάργησης της Πτ. Μπόμπολα. 
Με πρόσχημα τη μετατροπή της σε νηπιαγωγείο, με εκατομμύρια να χορεύουν γύρω του, αντί να δίνονται για την ανακαίνιση και την άμεση χρήση της ως υγειονομική μονάδα, επιχειρείται όχι μόνο η κατάργησή της αλλά και η υποβάθμιση ολόκληρου του Φλέμιγκ. Θυμίζουμε ότι η ουσιαστική μετατροπή του Φλέμιγκ σε μονάδα COVID,  αποτελεί ένα φορτίο που δεν μπορεί να σηκώσει το Νοσοκομείο, καθώς δεν διαθέτει στοιχειώδεις υποδομές σε προσωπικό και εξοπλισμό. Ταυτόχρονα σημαίνει το κλείσιμο κλινικών και τομέων (πχ χειρουργικός), εξαίρεση από την εφημέρευση , δηλαδή αποστέρηση πλήθους υγειονομικών υπηρεσιών (νοσηλείας, χειρ. επεμβάσεων, εξετάσεων κλπ) από το λαό της περιοχής και ολόκληρης της Αθήνας.
Μια εικονική πραγματικότητα λοιπόν επιχειρείται να στηθεί, αγνοώντας τον κίνδυνο για ασθενείς και προσωπικό, τόσο από τις ελλείψεις όσο και από την αδυναμία τήρησης ούτε των ελάχιστων υγειονομικών πρωτοκόλλων που θα αποτρέπουν τη διασπορά του ιού στην κοινότητα. Αυτή η πραγματικότητα σε συνδυασμό με την επιχείρηση κατάργησης της Πτ. Μπόμπολα αφ' ενός έχει εξοργίσει τους εργαζόμενους, αφ' εταίρου είναι όλο και πιο δύσκολο να "κρυφτεί" από τα φώτα της δημοσιότητας. 
Το Σωματείο συνεχίζει την εκστρατεία ενημέρωσης με παρεμβάσεις όπου είναι δυνατό, οι οποίες θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα.
Παρακάτω ενδεικτικά αναρτούμε το δημοσίευμα της Κυριακάτικης REAL NEWS 
Του Νέστορα Δημαρά.
  Στον αέρα βρίσκονται 80 κλίνες για νοσηλεία περιστατικών κορoνοϊού στην πτέρυγα «Μπόμπολα» του νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ», παρά την έγκριση για αξιοποίησή τους που είχε δώσει ο ΕΟΔΥ από τον περασμένο Φεβρουάριο, μετά από πιστοποίηση που πραγματοποίησε κλιμάκιό του. Οι 80 κλίνες, τις οποίες ο ΕΟΔΥ είχε εντάξει στο «οπλοστάσιό» του ενόψει του δεύτερου κύματος της πανδημίας που χτυπά αυτή την περίοδο τη χώρα, παραμένουν ανενεργές, καθώς στις αρχές Αυγούστου ο ΕΦΚΑ, ο ιδιοκτήτης των τριών κτιρίων της πτέρυγας, αποφάσισε να τα μισθώσει αντί υψηλού ενοικίου στον δήμο Πεντέλης, ο οποίος σχεδιάζει τη λειτουργία... νηπιαγωγείου!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.