-->

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020

«Όποιος δεν μπορεί να παραιτηθεί» η απάντηση της διοίκησης στην απόγνωση των εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής


Την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής, με όλων των κλινών του νοσοκομείου, την αποδυνάμωση του χειρουργείου και του αναισθησιολογικού, τον αποδεκατισμό των εξωτερικών ιατρείων, και την άρνηση ενίσχυσης σε έμψυχο δυναμικό για την αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, μεταφέροντας την ανάλγητη απάντηση του διοικητή του νοσοκομείου που αρκέστηκε σε ένα «όποιος δεν μπορεί παραιτείται» στα αιτήματά τους. Παράλληλα, αποκαλύπτουν πως αρκετοί από το προσωπικό νοσούν ήδη, την ώρα που δεν τους παρέχονται τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για το προσωπικό.

Σε απόγνωση έχουν βρεθεί οι εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής με την κατάσταση που επικρατεί στο πλαίσιο διαχείρισης και αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού, κατάσταση που αποτυπώνεται στις ανακοινώσεις του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής (ΓΝΧ).

Στην πρώτη τους ανακοίνωση, οι εργαζόμενοι περιγράφουν το τεράστιο βάρος που έχει πέσει επάνω στο μειωμένο προσωπικό, το οποίο δεν ενισχύεται ούτε με προσλήψεις, ούτε με μετακινήσεις προσωπικού, με αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, όλες οι κλίνες να έχουν συγχωνευτεί, το χειρουργείο και το αισθησιολογικό να έχουν αποδυναμωθεί, όπως και τα εξωτερικά ιατρεία, την ώρα που αναπτύσσεται και τρίτη κλινική Covid, και δεύτερη ΜΕΘ. Όλα τα παραπάνω, ενώ το νοσοκομείο είναι το μόνο σε ολόκληρο τον νομό, και ιδιωτικές κλινικές δεν υπάρχουν.

Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι περιγράφουν παράλληλα την ανάλγητη στάση της διοίκησης του Κωνσταντίνου Δεδελούδη πως απέναντι στα αιτήματά τους, απάντησε πως «όποιος δεν μπορεί να παραιτηθεί», με τους εργαζόμενους να καλούν την τοπική αυτοδιοίκηση, τα κόμματα, επαγγελματικούς φορείς και την κοινότητα να αναλάβουν τάχιστα πρωτοβουλία για την ενίσχυση του νοσοκομείου.

Σημειώνεται πως οι εργαζόμενοι επανήλθαν και με δεύτερη ανακοίνωση, τονίζοντας την ανάγκη για μέσα ατομικής προστασίας, όπως ολόσωμες στολές για το προσωπικό, ζητώντας εγγυήσεις για την ασφάλεια του προσωπικού υπό τις παρούσες συνθήκες, και καλώντας για την άμεση παρέμβαση της ΠΟΕΔΗΝ.

Διαβάστε τη δεύτερη ανακοίνωση:

Το Σωματείο Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής καταδικάζει την προφορική εντολή του διοικητή της 4ης Υ.Π.Ε σύμφωνα με την οποία οι ολόσωμες στολές ΤΥVEK να χορηγούνται μόνο στις ΜΕΘ και σε περίπτωση χειρουργείου ασθενή με COVID-19 και πουθενά αλλού, σύμφωνα και με το αριθμ. πρωτ.4623/10-11-2020 έγγραφο τους.

Πρέπει να γνωρίζεται κ. διοικητά ότι εκτός από τη ΜΕΘ διασωλήνωση μπορεί να γίνει και στην COVID-19 κλινική , όπου ήδη υπάρχουν περιστατικά τα οποία χρήζουν τεχνητής υποστήριξης καθώς και στο Ιατρείο COVID-19.

Ποιος εγγυάται την ασφάλεια του προσωπικού που εργάζονται στις κλινικές και στο Ιατρείο COVID-19 χρησιμοποιώντας μόνο χειρουργικές στολές; Το οποίο προσωπικό έρχεται σε επαφή καθημερινά με ασθενείς που νοσούν.

Μήπως κάθε φορά που υπάρχει έλλειψη μειώνουμε τα μέτρα προστασίας;

Θέτουμε κάθε αρμόδιο προ των ευθυνών του.

Ζητούμε την άμεση παρέμβαση της ΠΟΕΔΗΝ.


Από: The Press Project 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.