-->

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020

ΕΚΤΑΚΤΟ ΦΙΛΟΔΩΡΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ - ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ


Κοντεύει δεκαετία που έχουν κοπεί τα δώρα στους Δημόσιους Υπάλληλους. Όπως όμως (ξανά) αποκάλυψε και η πανδημία...τελικά τα κομμένα δώρα δεν γλίτωσαν το σύστημα υγείας από την κατάντια και την κατάρρευση. Από την άλλη οι εργαζόμενοι στην περίθαλψη αναδείχτηκαν στη μοναδική σανίδα σωτηρίας για όλη την κοινωνία, και βεβαίως για την Κυβέρνηση που στην πλάτη τους κοιτάει χωρίς κόστος να σώσει ό,τι σώζεται.

Γι' αυτό και το έκτακτο - εφ' άπαξ επίδομα που επιλεκτικά επιχειρεί να χορηγήσει η κυβέρνηση, σε όσο λιγότερους γίνεται. Έρχεται να σκεπάσει επικοινωνιακά και τα δώρα που κόπηκαν και τους μισθούς μας που μειώθηκαν (κάπου στο 40% συνολικά όλα αυτά τα χρόνια). Τα χειροκροτήματα και τα μπράβο στους ήρωες, που είναι τσάμπα, τελείωσαν με τις πρώτες κινητοποιήσεις για προσλήψεις και μέσα προστασίας.

Χαρακτηριστικά, σε ερώτηση στη βουλή για την χορήγηση επιδόματος λόγω της πανδημίας στους υγειονομικούς ο κ. Κοντοζαμάνης απάντησε: Η κυβέρνηση θέλει να ενισχύσει όσους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορωνοϊού, όμως προσεγγίζει το θέμα με υπευθυνότητα και μεγάλη προσοχή ,  αφενός γιατί δεν είναι στη νοοτροπία της  να υπόσχεται «λαγούς με πετραχήλια» αφετέρου γιατί η  κυβέρνηση οφείλει να προχωρά με μεγάλη προσοχή, σε ενέργειες που έχουν μεγάλο οικονομικό αποτύπωμα, καθώς οι πηγές χρηματοδότησης δεν είναι ανεξάντλητες“.

έκτακτο λοιπόν και περιορισμένο  είναι το επίδομα, κάτι σαν  φιλοδώρημα δηλαδή που εκτός των άλλων, επιχειρεί να μας βάλει να τσακωθούμε μεταξύ μας για το ποιός το δικαιούται και ποιός όχι. 

Αλαλούμ με τις οδηγίες στα Νοσοκομεία από τις διάφορες Υ.ΠΕ. ,άλλες προϋποθέσεις θέτει η μία και άλλες η άλλη, για να τις αναπροσαρμόσει μετά, ανάλογα με την πίεση που δέχεται από τους εργαζόμενους. Στο τέλος (αν..) θα μας μοιράσουν ψίχουλα, ίσα για τη διαφήμιση στα κανάλια. Συμπέρασμα: Δεν υπάρχουν λεφτά για τους υγειονομικούς. 

Τί γίνεται όμως από την άλλη μεριά; Από την μεριά που...λεφτά υπάρχουν;

Είναι γνωστός πλέον ο διπλασιασμός της αποζημίωσης των ιδιωτικών κλινών ΜΕΘ από 800€ σε 1600€ και λίγο μετά σε 1700€. Άραγε τι διαφορετικό προσέφερε μία κλίνη ΜΕΘ προ πανδημίας και τι διαφορετικό σήμερα για να δικαιολογήται αυτή η "αύξηση";  Είναι φανερό πως πρόκειται για τάισμα εκατομμυρίων στον ιδιωτικό τομέα υγείας, όσο οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία επωμίζονται διπλάσιο και τριπλάσιο φόρτο και επικινδυνότητα.(Ναι, αρρωσταίνουν και πεθαίνουν...) Αυτές οι δαπάνες άραγε γιατί δεν διπλασιάστηκαν;

Αυξημένη και η αμοιβή των ιδιωτικών κλινικών - αυτών που έπρεπε να επιταχτούν - με πρόσφατη ΚΥΑ (ΑΔΑ:64ΚΒ465ΦΥΟ-0ΝΩ) για να νοσηλεύσουν ασθενείς από τα δημόσια νοσοκομεία. Ακόμα όμως και αυτό έγινε με όρους αποικιακούς. Οι κλινικάρχες κάνουν βόλτα στα δημόσια Νοσοκομεία και διαλέγουν ασθενείς! Οι δύο καταχρεωμένες κλινικές στη Θεσσαλονίκη που επιτάχτηκαν, δεν έχουν προσωπικό και υποδομές να νοσηλεύσουν ασθενείς με covid, γι' αυτό πήραν προσωπικό από τα δημόσια Νοσοκομεία! Ωστόσο παίρνουν τα 1700 ανά κλίνη είτε έχουν είτε δεν έχουν ασθενείς! (όπως γίνεται αυτή τη στιγμή). Το υπ. Υγείας να εξασφαλίζει 30 εκατ. ευρώ για να καλυφθεί η δαπάνη. Μάλιστα αν οι χρεώσεις υπερβούν αυτό το ποσό,  δεσμεύεται να καλύψει και το επιπλέον κόστος. 

Αυτή είναι η εικόνα της συμπεριφοράς απέναντι στους ιδιώτες εμπόρους της υγείας και όχι μόνο. Πολλά τα εκατομμύρια που χαρίζονται με πρόσχημα την πανδημία.(Σε ιδιωτική αεροπορική εταιρία δώθηκαν άλλα 120 εκ. λόγω...εθνικής ανάγκης. Τι διάολο ελεύθερη αγορά είναι αυτή που όταν έχει χασούρα τα παίρνει από το κράτος και όταν έχει κέρδη είναι δικά της, καθ' ό,τι ιδιωτική πρωτοβουλία;)

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΤΕΙ ΤΙΠΟΤΑ! Η ΟΡΓΗ ΚΑΙ Η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΤΕΙ! ΜΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ - ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΑΡΟΧΗ - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.