-->

Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021

ΑΚΑΤΑΔΙΩΚΤΟ! Το νέο φάρμακο για τις βρωμοδουλειές!


"Ακαταδίωκτο" σημαίνει πως, αν κατέχεις κάποια υψηλή θέση ευθύνης που επηρεάζει τις ζωές όλων μας, κανείς δεν θα σου ζητήσει ευθύνες, ό,τι και να κάνεις, ό,τι και να πεις!
 
Είτε αλήθεια είτε ψέματα, είτε προκαλέσεις βλάβη σε άτομα ή στο κοινωνικό σύνολο. 
(Σε ελεύθερη μετάφραση: Μπορείς να είσαι επίορκος, προπαγανδιστής και παπαγαλάκι των κυβερνητικών αποφάσεων και ταυτόχρονα να φροντίζεις πολλαπλώς για την πάρτη σου, χωρίς φόβο να σου ζητηθούν ευθύνες για οτιδήποτε!
Το είδαμε να εφαρμόζεται πρώτα για τα μέλη των επιτροπών κορωνοϊού. Έτσι μπορούσε ο κ. Τάδε να κάνει απίθανα σχεδιαγράμματα και να λέει ανερυθρίαστα ότι δεν κολλάνε  covid οι μαθητές από τον διπλανό τους στο θρανίο, όταν θέλησε η κυβέρνηση να δικαιολογηθεί για τα μέτρα που δεν πήρε στα σχολεία και να μην τρέχει τίποτα! Ήρθε το καλοκαίρι ξεχάστηκε το θέμα και όλα καλά!
Αυτές τις μέρες , που συζητείται το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση των επικουρικών μας, (αρχικά, γιατί θα ακολουθήσουν και άλλα που θα έχουν στόχο τα λεφτά των συντάξεων μας) , μαθαίνουμε ότι το "ακαταδίωκτο" θα έχουν και τα στελέχη (τα λεγόμενα και golden boys) που θα τζογάρουν τις εισφορές των ασφαλισμένων. Λέει η ρύθμιση:  " απαλλάσσονται από κάθε «αστική ή ποινική ευθύνη για πράξεις ή παραλείψεις τους στο πλαίσιο άσκησης των καθηκόντων τους ή επ’ ευκαιρία αυτής…». 
Διαβάστε το ξανά: Πράξεις ή παραλείψεις λέει: Δηλαδή, όπως το καταλαβαίνουμε εμείς,  τους επιτρέπεται είτε να είναι ανίκανοι είτε να είναι είναι κακόβουλοι και επίτηδες να οδηγήσουν το χρήμα προς άλλες κατευθύνσεις...

Που σημαίνει ότι αν επενδύσουν τις εισφορές που πληρώνουμε σε όλο τον εργασιακό μας βίο και η επένδυση δεν πάει καλά και χαθούν τα λεφτά μας,  να μην ζητηθούν ευθύνες!(Βλέπε την περίπτωση της ΑΣΠΙΣ - ΠΡΟΝΟΙΑΣ που όταν βάρεσε κανόνι χιλιάδες ασφαλισμένοι έχασαν τα πάντα!) 
Αλλιώς διατυπωμένο, σημαίνει ότι θα μπορεί χωρίς το φόβο συνεπειών το κάθε λαμόγιο να κάνει ό,τι deal θέλει, να εισπράξει το ποσοστό του, να καθορίζει ελεύθερα το ύψος των αποδοχών και των "bonus" του - όπως έγινε με την περίπτωση της ΔΕΗ - και να μην τρέχει τίποτα! Να είναι "ακαταδίωκτος!
Έτσι θωρακίζονται και ετοιμάζονται να ιδιωτικοποιήσουν και να βάλουν χέρι στο συνταξιοδοτικό μας
(το λεγόμενο ασφαλιστικό "Πινοσέτ"). Αρχικά για το επικουρικό μας και έπεται συνέχεια. 
Θα τους σταματήσουμε ή και η ανυπαρξία αγώνων και διεκδικήσεων από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες έχει και αυτή το...ακαταδίωκτο;

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.