-->

Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021

Ανακοίνωση- Καταγγελία Σωμ. Εργ/νων Α.Φλέμιγκ: Ορθή επανάληψη - Αναγκαία επανόρθωση.

Αναρτούμε παρακάτω, διορθωμένη, την ανακοίνωση - καταγγελία του Σωματείου μας, καθώς άθελά μας αφήσαμε αρνητικές αιχμές για την διευθύντρια του Φαρμακείου, οι οποίες δεν είναι ακριβείς. (Είναι όμως ακριβέστατη η εικόνα που μεταφέραμε τόσο για την κατάσταση του Νοσοκομείου όσο και για την ευθύνη της Διοίκησης και της πολιτικής ηγεσίας που με τις αποφάσεις και τις μεθόδους τους οδηγούν το Φλέμιγκ -και όχι μόνο - σε σιωπηρό κλείσιμο).
Συγκεκριμένα: Αναφέραμε ότι η Διευθύντρια του Φαρμακείου αρνήθηκε να παραδώσει φάρμακα στο χειρουργείο προκειμένου να πραγματοποιηθεί προγραμματισμένη χειρουργική επέμβαση. Το αναφέραμε, διότι αυτό μας καταγγέλθηκε και μάλιστα όχι μόνο από μία "μεριά". Μετά τη διαμαρτυρία της ίδιας, ότι κάτι τέτοιο δεν συνέβη, διερευνήσαμε λεπτομερώς το περιστατικό και διαπιστώσαμε ότι: 
Όταν η διοίκηση εξέδωσε την απόφαση επαναλειτουργίας του Χειρουργικού Τομέα, ενώ ήταν επί μήνες κλειστός, άφησε περιθώριο γι' αυτό λιγότερο από 24 ώρες(!), (Σημειώνουμε εδώ ότι σε όλη αυτή τη διαδικασία δεν εμπλέκεται καθόλου το Νοσηλευτικό προσωπικό) 
Έτσι, αναπόφευκτα δημιουργήθηκε αναστάτωση και ένταση στους πάντες, τόσο στο Φλέμιγκ όσο και σε όσους αναγκαστικά εμπλέκονταν στο Σισμανόγλειο για όλα τα ζητήματα λειτουργίας του Νοσοκομείου.
Σε ό,τι αφορά στο ζήτημα των Φαρμάκων, πράγματι λοιπόν τα φάρμακα έφτασαν στο Νοσοκομείο αργά το απόγευμα, αλλά αυτό έγινε κατόπιν συνεννόησης του Αναισθησιολογικού Τμήματος με τη διευθύντρια του Φαρμακείου, η οποία επιφορτισμένη και με τη λειτουργία του εμβολιαστικού κέντρου, όχι μόνο δεν αρνήθηκε, αλλά αναγκάστηκε να παραμείνει ως το απόγευμα ώστε να δώσει τα φάρμακα (αυτό λέγεται υποστελέχωση του Φαρμακείου και έλλειψη προσωπικού). Τη συνεννόηση αυτή δεν γνώριζαν οι καταγγέλλοντες και δημιουργήθηκε έτσι το μπέρδεμα. 
Σε κάθε περίπτωση όμως, η ανοργανωσιά, οι ελλείψεις προσωπικού, αλλά και η συνήθης τακτική του "διαίρει και βασίλευε" που ακολουθούν οι διοικήσεις και οδηγούν σε σπάσιμο νεύρων και εκνευρισμό, δεν επιτρέπεται να μετατρέπονται, έστω και από λάθος σε άδικες αιχμές σε εργαζόμενους που πολλές φορές υπερβάλλουν εαυτόν. Επανορθώνουμε λοιπόν δημόσια και διορθώνουμε, όπως παρακάτω, την καταγγελία μας. 
Κατά τα άλλα δεν παίρνουμε πίσω ούτε λέξη! Ιδίως σε  ό,τι αφορά στην ουσία...

Παρακάτω, ορθά διατυπωμένη Ανακοίνωση - καταγγελία.


Α. Φλέμιγκ: Σταδιακή επαναλειτουργία στα λόγια, στραγγάλισμα και κλείσιμο στην πράξη!

Σωματείο εργαζομένων "Α.Φλέμιγκ"                                                Μελίσσια 8/7/2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Στην ανάπαυλα μεταξύ των κυμάτων της πανδημίας, προσπαθεί η κυβέρνηση ώστε  να ανοίξουν όπως - όπως μια σειρά νοσοκομεία, αφού παρά την "ομερτά" που έχει επιβάλλει, όλοι ξέρουμε ότι είναι χιλιάδες οι συνάνθρωποί μας που πέθαναν περιμένοντας για χειρουργική επέμβαση, για χημειοθεραπείες ή από άλλες ασθένειες και που θα μπορούσαν, πολλοί από αυτούς, να σωθούν αν είχαν πρόσβαση στα νοσοκομεία και λάμβαναν την κατάλληλη φροντίδα. 
(Την ίδια στιγμή έχουμε και την επανεκκίνηση,  από τα χείλη του πρωθυπουργού μάλιστα, των σχεδίων για κλεισίματα και συγχωνεύσεις νοσοκομείων, για χιλιάδες χαμένα κρεβάτια νοσηλείας. Δεν πρόκειται βέβαια για...λάθος! Πρόκειται για τρανή απόδειξη πως αξία έχουν οι ζωές μόνο όσων μπορούν να πληρώσουν για να σωθούν!)

Το Αμαλία Φλέμιγκ, όπως είναι γνωστό μετατράπηκε και αυτό σε νοσοκομείο μίας νόσου, νοσηλεύοντας αποκλειστικά ασθενείς με covid.
 
Η "μετατροπή" αυτή, αντί να σημάνει την ενίσχυση σε γιατρούς, νοσηλευτές και προσωπικό, αντίθετα συνοδεύτηκε από αυθαίρετες μετακινήσεις προσωπικού στο Σισμανόγλειο και σε άλλα νοσοκομεία για να καλύψουν άλλες "τρύπες" του συστήματος
Η Ορθοπεδική κλινική, "μετανάστευσε" και αυτή στο Σισμανόγλειο όπου και υπολειτουργούσε.
Με την υποχώρηση της πανδημίας, εδώ και λίγες εβδομάδες, το νοσοκομείο σταδιακά άδειασε. Η Χειρουργική, η Καρδιολογική κλινική, η Περιτοναϊκή Κάθαρση και άλλα κλινικά εργαστήρια δεν λειτουργούσαν καθόλου, ενώ οι ανάγκες των αρρώστων, όπως όλοι ξέρουμε, είναι τεράστιες. 
Πριν από λίγες μέρες, μετά τις πιέσεις των εργαζομένων αλλά και του επιστημονικού συμβούλιου, αποφασίστηκε η σταδιακή λειτουργία, αρχικά του χειρουργικού τομέα, που περιορίζεται σε έναν μόνο όροφο με 35 κλίνες, ενώ άλλες 90 παραμένουν χαρακτηρισμένες "covid". Το νοσοκομείο συνολικά, παραμένει εκτός του συστήματος εφημεριών.
Έστω και μ' αυτό τον τρόπο, έστω και σταδιακά,  περιμέναμε όλοι οι εργαζόμενοι την επαναλειτουργία του Νοσοκομείου.

Πως όμως μπορεί να γίνει αυτό όταν ταυτόχρονα με τη λήψη των αποφάσεων αντιμετωπίζουμε μια πρωτόγνωρη απόπειρα στραγγαλισμού του και μία αήθη προσπάθεια όχι λειτουργίας αλλά κλεισίματός του! 

ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΧΩΡΪΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΚΛΕΙΣΙΜΟ!
Πραγματικά είναι αδιανόητο. Αποφασίζουν την επαναλειτουργία της κλινικής ενώ αρνούνται, καθυστερούν, υπαναχωρούν, ακυρώνουν, την επιστροφή όσων είχαν μετακινήσει κυρίως στο Σισμανόγλειο, ΧΩΡΊΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΌΤΗΤΑ  ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΚΕΙ (Ειδικά αυτή την περίοδο). 
Το κάνουν συνειδητά για να οδηγήσουν την κλινική σε κλείσιμο, αποφεύγοντας να αναλάβουν την ευθύνη. Ήδη αυτή η κατάσταση οδήγησε δύο ειδικευόμενους γιατρούς σε παραίτηση ενώ μία ακόμη ειδικευμένη παραμένει υπό μετακίνηση. Έτσι οι εναπομείναντες (τεσσερεις ειδικευόμενοι & τέσσερεις ειδικευμένοι)  δεν επαρκούν για να βγουν οι εφημερίες της κλινικής, κι' ας έχουν επισημανθεί όλα αυτά στη διοίκηση εδώ και πολύ καιρό με τρία διαφορετικά έγγραφα που προειδοποιούν και για την εξέλιξη που τώρα βιώνουμε.
Αντίστοιχη κατάσταση, αντιμετώπιση και κοροϊδία υπάρχει και στους αναισθησιολόγους, στους οποίους οι ελλείψεις είναι ακόμα μεγαλύτερες! Και στην περίπτωση τους οι εφημερίες δεν βγαίνουν. Και εκεί νοσηλευτές και γιατροί μετακινημένοι που δεν επιστρέφουν...

Ταυτόχρονα, μία σειρά από "περίεργες" ενέργειες, διαφόρων "παραγόντων" χωρίς θεσμικό ρόλο, ξεκίνησαν με το καλημέρα: 
Μας έχουν αναφερθεί "περίεργα" τηλεφωνήματα - με εντολή ποιού άραγε; - στους Παθολόγους του Φλέμιγκ που ρωτάνε, αν θέλουν να πάνε στο Σισμανόγλειο, που θα περάσουν καλά, και να αφήσουν το Φλέμιγκ  (και την Παθολογική κλινική να κλείσει βέβαια...) 
Δεν ξεχνάμε ούτε τη φιλολογία που κυκλοφορεί, ανώνυμα και εν είδει κοινωνικού αυτοματισμού, που λέει "Καιρός να κλείσει το Φλέμιγκ, τι το κρατάνε ανοιχτό;" (Εξαφανίζοντας και τις πολλές χιλιάδες επισκέψεις ασθενών κάθε χρόνο αλλά και το ρόλο του τις ημέρες της πανδημίας - έστω και κάτω από τις άθλιες συνθήκες που του έχουν επιβάλλει) 
Εμείς δε θεωρούμε καθόλου τυχαία τέτοια περιστατικά . Αντίθετα, είναι υποκινούμενα και σε κάθε περίπτωση την ευθύνη έχει η διοίκηση.
Αλλιώς, με ποιες "πλάτες" όποιος θέλει παίρνει τάχα "πρωτοβουλίες" και έχει από πριν εξασφαλισμένο πως μπορεί να προκαλέσει αποφάσεις μετακίνησης τις οποίες μπορεί να πάρει μόνο η Διοίκηση;
Είναι ξεκάθαρο πως προσπαθούν να οδηγήσουν στην κατάρρευση και στο κλείσιμο του Φλέμιγκ, με τρόπο ώστε να φαίνεται πως έκλεισε...από μόνο του και αναγκαστικά και όχι με απόφαση της Διοίκησης και της πολιτικής ηγεσίας.
  • Καλούμε τη Διοίκηση του Νοσοκομείου και της ΥΠΕ, την πολιτική ηγεσία, να σταματήσουν αμέσως αυτές τις μεθοδεύσεις.
  • Να πάρουν άμεσα αποφάσεις επιστροφής στο Νοσοκομείο όλων των μετακινημένων γιατρών, Νοσηλευτών και Διοικητικού προσωπικού.
  • Να αποσύρουν τα "παπαγαλάκια" που έχουν εξαπολύσει για τη βρώμικη δουλειά.
  • Να ενισχύσουν το προσωπικό του Νοσοκομείου, ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει και να συμετάσχει κανονικά στην εφημερία πόλης.

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΩΝ ΚΑΙ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΘΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΛΏΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΟΥΝ.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους ασθενείς, τους μαζικούς φορείς και συλλογικότητες της περιοχής να δώσουμε μαζί, για άλλη μία φορά τη μάχη για να μείνει ανοιχτό το Α.ΦΛΕΜΙΓΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.