-->

Τρίτη 20 Ιουλίου 2021

Υγειονομικοί: Ναι στον εμβολιασμό - Όχι στον εκβιασμό!

(Σημ. Όπως είναι πλέον γνωστό αναρτούμε όλες τις ανακοινώσεις που προέρχονται από τις συνδικαλιστικές παρατάξεις που συμμετέχουν στο Σωματείο. Δημοσιεύονται με ευθύνη των συντακτών τους ως προς το περιεχόμενο.)




Χωρίς δουλειά, δηλαδή χωρίς εισόδημα, θα μένει για άγνωστο μέχρι στιγμής διάστημα όποιος εργαζόμενος σε νοσοκομείο ή οίκο ευγηρίας (ακόμα και διοικητικός ή τεχνικός που δεν έρχεται σε καμιά επαφή με αρρώστους) δεν κάνει το εμβόλιο.

Η κυβέρνηση επιχειρεί για ακόμα μια φορά να κρύψει τις δικές της ευθύνες για τη διαχείριση της πανδημίας, να καλλιεργήσει την απάτη της «ατομικής ευθύνης», να σπείρει διχόνοια και να στοχοποιήσει τους εργαζόμενους, ώστε να μη στοχοποιηθεί η πολιτική της. 
 «Για το καλό μας» λοιπόν η κυβέρνηση, αφού για ενάμιση χρόνο αρνήθηκε συνειδητά να πάρει τα μέτρα που έπρεπε για να περιοριστούν οι συνέπειες της πανδημίας, δηλαδή να προσλάβει προσωπικό, να μονιμοποιήσει τους συμβασιούχους, ν’ ανοίξει κλίνες ΜΕΘ αλλά και απλές, να μας δώσει μέτρα και μέσα προστασίας, να δώσει άδειες στους συναδέλφους με προβλήματα υγείας, ν’ αυξήσει τα δρομολόγια στα λεωφορεία και τα μετρό και άλλα πολλά, έρχεται τώρα να μας εκβιάσει με το μοναδικό τρόπο που έχουμε να εξασφαλίζουμε τα προς το ζην: τη δουλειά μας. 
 Ανεπίτρεπτο λένε να εκθέτουμε συνανθρώπους μας σε κίνδυνο, πόσο μάλλον αν δώσαμε και τον όρκο του Ιπποκράτη. Το ότι οι υγειονομικοί τιμούν τον όρκο τους φαίνεται από πολλά. Όπως το ότι αντιμετώπισαν την πανδημία θέτοντας σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή (27 συνάδελφοι είναι νεκροί εξαιτίας και των κάθε είδους ελλείψεων) αλλά και απ’ το γεγονός ότι από μόνοι τους εμβολιάστηκαν μαζικά, φτάνοντας, μαζί με όσους απέκτησαν ανοσία λόγω νόσησης, σε ποσοστό 80 - 90%. Ποιος λοιπόν ο λόγος να στήνονται στον τοίχο οι περσινοί ήρωες; Υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι με εκβιασμούς θα πείσει αυτούς που για οποιοδήποτε λόγο φοβούνται; 
 Σήμερα εκβιάζονται οι υγειονομικοί… αν το δεχτούμε, αύριο ποιος θα έχει σειρά; Ήδη μιλάνε για εργαζόμενους στην εστίαση και τον τουρισμό, για καθηγητές, ακόμα και για μαθητές 12-18 χρονών, γιατί είναι λένε ο μόνος τρόπος ν’ ανοίξουν τα σχολεία, όταν πέρσι μας λέγανε πως είτε με ανοιχτά παράθυρα και κουβερτούλα είτε με self test, οι αίθουσες είναι ακίνδυνες. Για εργαζόμενους στα ΜΜΜ, σε κρίσιμες υποδομές, και ο κατάλογος μεγαλώνει τόσο που οι εξαιρέσεις θα είναι ελάχιστες. Στον ιδιωτικό τομέα δίνεται το άλλοθι για μαζικές απολύσεις. Στο δημόσιο, η κατεύθυνση της απόλυσης μέσω πειθαρχικών έχει ήδη δοθεί. 
 Είμαστε υπέρ του εμβολιασμού, όμως είναι τελείως διαφορετικό πράγμα το αποφασίζω μόνος μου να εμβολιαστώ απ’ το εξαναγκάζομαι με οποιοδήποτε τρόπο να το κάνω. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός μας το να δεχτεί ή όχι μια οποιαδήποτε θεραπεία, φάρμακο ή άλλο σκεύασμα. Η επίκληση λόγων δημόσιας υγείας είναι υποκριτική απ’ αυτούς που θυσίασαν χιλιάδες ζωές αρρώστων covid και non-covid. 
Οι πανδημίες απαιτούν αντιμετώπιση σε μια σειρά επίπεδα, χρειάζονται πρωτοβάθμια περίθαλψη, νοσοκομεία, έμπειρο και επαρκές προσωπικό, φάρμακα, μέτρα προφύλαξης σε κάθε χώρο που δουλεύει, κινείται και ζει ο λαός, πολλά και αξιόπιστα τεστ, σωστή ιχνηλάτηση κ.ά. γνωστά στην κυβέρνηση και τους (ει)δικούς της. 
Το εμβόλιο είναι μέρος της αντιμετώπισης της πανδημίας, αλλά δεν αρκεί από μόνο του. Η κυβέρνηση εκμεταλλεύτηκε πολλές φορές την πανδημία για να περιορίσει τις δημοκρατικές ελευθερίες.
Με τον εκβιασμό για τον εμβολιασμό παραβιάζει ένα από τα σημαντικότερα δικαιώματά μας, αυτό που μας καθιστά κύριους του εαυτού μας και μοναδικούς υπεύθυνους ν’ αποφασίσουμε για το αν θα εμβολιαστούμε ή όχι.
 Όσο δεν παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας να υπερασπιστούμε την υγεία, τη ζωή και τη δουλειά μας, τόσο θ’ αφήνουμε περιθώρια ν’ αμφισβητούνται ακόμα και στοιχειώδη, αναφαίρετα δικαιώματά μας. 
 ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΜΕ: 
ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ! 
ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ! 
ΝΕΕΣ ΚΛΙΝΕΣ ΜΕΘ ΚΑΙ ΑΠΛΕΣ! 
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΩΣ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟΥ ΜΕ Ο,ΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ - ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑ ΒΑΕ! 
ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ! 
ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.