-->

Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021

Εργαζόμενοι Α.ΣΑΒΒΑ: Στάση εργασίας για ΡΕΠΟ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ, ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ   ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ»
ΛΕΩΦ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ 171, ΑΘΗΝΑ, Τ.Κ. 11522,
ΤΗΛ. – FAX : 2106409471 syllogos@agsavvas-hosp.gr
Αθήνα 27/07/2021
Αρ. πρωτ. 19366
Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Αγίου Σάββα καλεί σε στάση εργασίας την Τρίτη 03/08/2021, 6με 9 πμ, όλο το προσωπικό του νοσοκομείου με αίτημα
  • να δωθούν οι άδειες και τα ρεπό οφειλόμενα και μη,
  • προσλήψεις προσωπικού για να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου,
  • όχι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό,
  • καμία απόλυση, ναι στον εμβολιασμό, ενημέρωση και σχετική συζήτηση με το προσωπικό.
Η κυβέρνηση με πρόσχημα τον υποχρεωτικό εμβολιασμό δρομολογεί χιλιάδες απολύσεις μόνιμων και συμβασιούχων στο ΕΣΥ. Πολλαπλά τα παραδείγματα αδιαφορίας από μεριάς τους για μέτρα προστασίας των υγειονομικών απέναντι στην πανδημία. Αντιθέτως, υποβαθμίζουν συνεχώς το ΕΣΥ και ταυτόχρονα ενισχύουν την ιδιωτική υγεία με κάθε τρόπο. 
Τη Δευτέρα 26/07. το σωματείο μαζί με εργαζόμενους κυρίως από την καθαριότητα στην οποία η ίδια η Διοικήτρια έκοψε τα ρεπό και πετσόκοψε τις άδειες, αρνούμενη να προσλάβει μόνιμο ή επικουρικό προσωπικό για να καλυφθούν τα κενά, πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας και ζήτησε συνάντηση με τη Διοίκηση. Η απάντηση ήταν τραμπουκισμός από τον Υποδιοικητή, ενώ η ίδια η Διοικήτρια έσπρωξε εκπροσώπους του σωματείου και εργαζόμενους πίσω από την πόρτα, κλειδώνοντάς την, αποκλείοντας κάθε συζήτηση κι απαξιώνοντας ουσιαστικά κάθε εργαζόμενο του νοσοκομείου. Είναι η ίδια Διοίκηση που πριν νομοθετήσει η κυβέρνηση την υποχρεωτικότητα απειλούσε προφορικά με απολύσεις από 1η Σεπτέμβρη.
Μας βρίσκουν απέναντί τους. Καλούμε σε κινητοποίηση διαμαρτυρίας και συντονισμό με τα υπόλοιπα νοσοκομεία και άλλους κλάδους του δημοσίου την Πέμπτη 29/07/2021, 3.30μμ, στο Υπ. Υγείας , ενάντια στον υποχρεωτικό εμβολιασμό, καμία απόλυση- αναστολή εργασίας για εργαζόμενο, μαζικές προσλήψεις τώρα, μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΑΡΑΧΙΑΣ                                                  ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΤΡΙΚΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.