-->

Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021

Ταξική Πορεία: ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ! ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ! ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΜΙΣΘΟΥ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

(Σημ. Όπως είναι πλέον γνωστό αναρτούμε όλες τις ανακοινώσεις που προέρχονται από τις συνδικαλιστικές παρατάξεις που συμμετέχουν στο Σωματείο. Δημοσιεύονται με ευθύνη των συντακτών τους ως προς το περιεχόμενο.)


 Η πρώτη τροπολογία που κατέθεσε ο καινούριος υπουργός Υγείας αποκαλύπτει πέρα από κάθε αμφιβολία τους πραγματικούς σκοπούς της στοχοποίησης των υγειονομικών απ’ την κυβέρνηση, με πρόσχημα τον εμβολιασμό. 
Χρησιμοποιώντας σαν αιτιολογία τη δική της απόφαση να διώξει περισσότερους από 6.000 μόνιμους εργαζόμενους από τα νοσοκομεία, προωθεί τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου, παράλληλα με τη διεύρυνση του πεδίου κερδοφορίας του ιδιωτικού κεφάλαιου στην περίθαλψη. Οδηγεί σε εργασιακή εξουθένωση το σύνολο των υγειονομικών και χειροτερεύει τραγικά τους όρους νοσηλείας του λαού, προκειμένου να προωθήσει την πολιτική της για τα νοσοκομεία: τις συγχωνεύσεις, τα νέα λουκέτα, τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, την επέκταση της δράσης του κεφάλαιου.
Εν μέσω νέου κύματος της πανδημίας, με τις ΜΕΘ να γεμίζουν και πάλι, και δεκάδες νεκρούς καθημερινά, οδηγούμαστε σε μείωση των διαθέσιμων κλινικών και τμημάτων μέσω συγχωνεύσεων, ξανά αναστολές προγραμματισμένων χειρουργείων, μείωση της έτσι κι αλλιώς τραγικής αναλογίας υγειονομικών προς ασθενείς.
Η κυβέρνηση έχει στήσει το σκηνικό για την απώλεια πολλών ακόμα ανθρώπινων ζωών και με θράσος μιλάει για «δημόσια υγεία» και δήθεν «υγειονομικά κριτήρια» στις πολιτικές της αποφάσεις. Με τις οποίες, μεταξύ άλλων, ενισχύει και κάθε είδους αντιδραστικές αντιλήψεις γύρω απ’ τον εμβολιασμό, την περίθαλψη, τα μέτρα προστασίας κτλ. με επίσης τραγικές συνέπειες.
Οι σχεδόν 6.500 συνάδελφοι που εκδιώχτηκαν μένουν χωρίς μισθό και ασφάλιση και με ερωτηματικό το πότε και πού θα επιστρέψουν. Η κυβέρνηση, για να υλοποιήσει τα σχέδιά της, δεν δίστασε σε πολλές περιπτώσεις να παραβιάσει το ιατρικό απόρρητο ή/και να πληρώσει δικαστικούς επιμελητές για επίδοση των φύλλων αναστολής. 
Κατηγορεί σαν «επικίνδυνους» χιλιάδες εργαζόμενους και τους πετάει στο δρόμο. Αγνοεί δε τα οφειλόμενα ρεπό και τα υπόλοιπα κανονικής άδειας. Δεν νοιάζεται για την υγεία του λαού. Εξαντλεί την «αντιμετώπιση» της πανδημίας στον εμβολιασμό για να κρύψει τις δικές της ευθύνες για όλα αυτά που δεν έκανε, όπως μόνιμες προσλήψεις, άνοιγμα νέων κλινών και ΜΕΘ, διενέργεια μαζικών δωρεάν τεστ και για να στοχοποιήσει τους εργαζόμενους και το λαό. Συνθήκη που ευνοεί την περαιτέρω προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής της.
Αυτή η επίθεση της κυβέρνησης μας αφορά όλους. Χτυπάει τη μονιμότητα, αμφισβητεί το δικαίωμα όλων μας σε μόνιμη και σταθερή δουλειά. Προωθεί εργολάβους στις λεγόμενες «διοικητικές» και «υποστηρικτικές» υπηρεσίες (που όμως είναι απόλυτα αναγκαίες για τη λειτουργία των νοσοκομείων), ιδιωτικά εργαστήρια για εξετάσεις, ιδιωτικά ασθενοφόρα και όλες τις ρυθμίσεις που ίσχυαν από πριν για τη «συνεργασία» με το ιδιωτικό κεφάλαιο. Η διεύρυνση του πεδίου δράσης του κεφάλαιου σημαίνει χειρότερους όρους δουλειάς για τους εργαζόμενους και ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για το λαό!
Υποχρεωτικές μετακινήσεις, αναστολή αδειών και εντατικοποίηση περιμένει το σύνολο των εργαζόμενων στα νοσοκομεία, που είμαστε ήδη εξουθενωμένοι, και στο βάθος έρχονται νέα κλεισίματα νοσοκομείων και δομών περίθαλψης
Η κυβερνητική πολιτική στην περίθαλψη απειλεί τα εργασιακά δικαιώματα όλων των υγειονομικών και το δικαίωμα του λαού σε ίση, πλήρη και δωρεάν περίθαλψη. Οι μέχρι τώρα κινητοποιήσεις έχουν αναδείξει δυνατότητες, έχουν όμως αποκαλύψει και την απροθυμία των συνδικαλιστικών ηγεσιών. Για ν’ ανατραπεί τέτοια επίθεση που δεχόμαστε, χρειάζονται αποφασιστικοί αγώνες σε κάθε νοσοκομείο καθώς και σε κεντρικό επίπεδο. Χρειαζόμαστε γενικές συνελεύσεις, αγωνιστικές αποφάσεις, μαζικές κινητοποιήσεις με συνέχεια, μέχρι τη νίκη. Αυτός ο αγώνας δεν μπορεί ν’ ανατεθεί σε δικηγόρους και δικαστήρια, που άλλωστε αποφασίζουν με βάση τους νόμους του συστήματος και μετά από μήνες ή και χρόνια. Είναι αγώνας δικός μας, μαζί με το λαό, που επίσης χτυπιέται, στο πλευρό μας. 
 • ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ! 
• ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ! 
• ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ! 
• ΝΕΕΣ ΚΛΙΝΕΣ ΜΕΘ ΚΑΙ ΑΠΛΕΣ! 
• ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΩΣ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟΥ ΜΕ Ο,ΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ - ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑ ΒΑΕ! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ! 
• ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ - ΜΑΖΙΚΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ - ΜΑΖΙΚΑ ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ! 
• ΙΣΗ ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ!


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.