-->

Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021

Θεσσαλονίκη: Παραιτήθηκε ο διοικητής νοσοκομείου που καταγγέλθηκε για σεξουαλική παρενόχληση


<<...ακόμη και πριν από το συγκεκριμένο σοβαρό περιστατικό, υπήρχε προβληματισμός για τον εν λόγω διοικητή καθώς στο νοσοκομείο είχαν συμβεί τους τελευταίους μήνες αρκετά γεγονότα τα οποία εξέθεταν τη διοίκηση, αλλά και το ίδιο το υπουργείο. Σε κάποιες περιπτώσεις, μάλιστα, προκλήθηκε κίνδυνος ακόμη και για ασθενείς οι οποίοι νοσηλεύονταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Ωστόσο, για άγνωστους λόγους, δεν προχώρησε η αντικατάστασή του, παρότι υπήρχαν τέτοιες εισηγήσεις...>>

Σημ. Παρακάτω το σχετικό δημοσίευμα σχετικά με το Διοικητή Νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης που τον "παραίτησαν" με συνοπτικές διαδικασίες. Δεν μπορούμε παρά να κάνουμε ένα σχόλιο γενικής φύσεως, για τις διοικήσεις, - στην περίπτωσή μας - των Νοσοκομείων.

Διαχρονικά, οι Κυβερνήσεις τοποθετούν τους δικούς τους "άριστους" με τάχα κάποιους αξιοκρατικούς κανόνες που όχι μόνο δεν πείθουν κανένα αλλά μάλλον γελοιοποιούν και τους ίδιους τους κανόνες. Η συγκεκριμένη περίπτωση του διοικητή που προέβη στη σεξουαλική παρενόχληση και υποχρεώθηκε σε παραίτηση ύστερα από την καταγγελία και το σούσουρο, αποτελεί ομολογία και επιβεβαιώνει ότι:
Οι Διοικήσεις επιλέγονται από το κόμμα που Κυβερνά για να εφαρμόσουν συγκεκριμένη πολιτική. Η μέθοδος του καθ' ενός είναι...ελεύθερη και με πολύ ελαστικά, όπως φαίνεται, όρια. Αρκεί να γίνει η βρώμικη δουλειά!  Όπως πολύ καλά ξέρουμε, περιλαμβάνει πιέσεις κάθε είδους και εκβιασμούς στους εργαζόμενους, εντατικοποίηση, παρέμβαση με το έτσι θέλω σε κάθε πτυχή της εργασιακής ζωής, αυθαιρεσίες κάθε είδους από το ωράριο και τις υπερωρίες, μέχρι και στις τοποθετήσεις σε θέση ευθύνης, ξήλωμα όσων δεν είναι "καλά παιδιά", ημέτερους που αντικαθιστούν τις θεσμοθετημένες διαδικασίες κλπ κλπ. 
Μόνο όταν κάτι πολύ χοντρό βγει στη φόρα και εκθέτει κεντρικά τις ηγεσίες καμώνονται όλοι οι πολιτικοί προϊστάμενοι τους έκπληκτους και ...διορθώνουν! Σ' αυτό το πλαίσιο οφείλεται και η συμπεριφορά του συγκεκριμένου Διοικητή. Έκανε ότι έκανε γιατί - από εμπειρία- νόμιζε ότι μπορούσε! (Και πράγματι θα μπορούσε αν η υπόθεση έμενε εντός και επί τα αυτά!)

 Τι είναι όμως εκείνο που βάζει τα όρια; Μα και βέβαια η αντίδραση των εργαζομένων! Όταν σταματήσουμε να ανεχόμαστε τις αυθαιρεσίες τους και μας βρίσκουν απέναντί τους. Για κάθε ζήτημα, για κάθε πρακτική που μας θίγει σαν εργαζόμενους, ατομικά, όπως η σεξιστική συμπεριφορά, ή συλλογικά όπως οι συνθήκες δουλειάς που μας αφορούν όλους.
Φρένο μπαίνει μόνο όταν σταματάει η ανοχή μας! Γιατί όλοι μαζί οι εργαζόμενοι είμαστε δυνατότεροι από κάθε είδους διοίκηση. Γι΄αυτό αντί να ανεχόμαστε πρέπει να αντιδρούμε, να διεκδικούμε, να μη φοβόμαστε! Τόσο απλά...

Ακολουθεί το σχετικό δημοσίευμα.  

Σε παραίτηση υποχρεώθηκε ο διοικητής νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης εις βάρος του οποίου υπεβλήθη καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση.

Σύμφωνα με το voria.gr, ο διοικητής παραιτήθηκε μετά από απαίτηση του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη. Η έγγραφη καταγγελία έγινε από την υποδιευθύντρια του νοσοκομείου, που τον κατηγορεί ότι την παρενόχλησε σεξουαλικά.

Σύμφωνα με πηγή του νοσοκομείου, πριν από λίγες ημέρες η υποδιευθύντρια βγήκε από το γραφείο του διοικητή αναστατωμένη και σε έξαλλη κατάσταση. Μιλώντας στους συναδέλφους της είπε ότι υποβάλλει την παραίτησή της, ενώ στη συνέχεια προώθησε έγγραφη καταγγελία στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η καταγγελία κατατέθηκε στις 7 Οκτωβρίου στην 3η Υγειονομική Περιφέρεια. Ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ Παναγιώτης Μπογιατζίδης ενημέρωσε αμέσως την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, τον υπουργό Θάνο Πλεύρη και την αναπληρώτρια υπουργό Μίνα Γκάγκα. Η εντολή που δόθηκε από τον υπουργό ήταν να ζητηθεί αμέσως η παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου, κάτι που έγινε. Ο καταγγελλόμενος παραιτήθηκε, ενώ η πράξη αποδοχής της παραίτησης υπογράφεται εντός της ημέρας.

Ο κ. Μπογιατζίδης ανέφερε ότι μετά από εντολή του υπουργού, η καταγγελία διαβιβάστηκε και στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκειμένου να γίνει και δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης.

Όπως έγραψε η Voria.gr, στο υπουργείο Υγείας, ακόμη και πριν από το συγκεκριμένο σοβαρό περιστατικό, υπήρχε προβληματισμός για τον εν λόγω διοικητή καθώς στο νοσοκομείο είχαν συμβεί τους τελευταίους μήνες αρκετά γεγονότα τα οποία εξέθεταν τη διοίκηση, αλλά και το ίδιο το υπουργείο. Σε κάποιες περιπτώσεις, μάλιστα, προκλήθηκε κίνδυνος ακόμη και για ασθενείς οι οποίοι νοσηλεύονταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Ωστόσο, για άγνωστους λόγους, δεν προχώρησε η αντικατάστασή του, παρότι υπήρχαν τέτοιες εισηγήσεις.

Η είδηση από το ygeiamoy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.