-->

Τρίτη 28 Ιουνίου 2022

Κορονοϊός: 4.475 κρούσματα στην Αττική, 727 στη Θεσσαλονίκη. Κατά τα λοιπά ...είναι Δευτέρα!


Στην Αττική εντοπίστηκαν 4.475  κρούσματα κορονοϊού
εκ των οποίων τα 573 είναι στην Ανατολική Αττική, τα 828 στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, τα 499  στον Δυτικό Τομέα Αθηνών, τα 1245 στο κέντρο της Αθήνας και ακόμα 613 στο Νότιο Τομέα.

Από την άλλη, στην Θεσσαλονίκη βρέθηκαν ακόμα 727 νέες μολύνσεις . [...] (από το health report.rg)

Χειροτερεύει λοιπόν η κατάσταση μέρα με την ημέρα, ανά 15θήμερο έχουμε αύξηση κρουσμάτων και κατόπιν εισαγωγών στα Νοσοκομεία και στις ΜΕΘ.
Μάλλον φυσιολογική η ακολουθία.
Μόνο που ταυτόχρονα κανείς σοφός από τις επιτροπές αλλά ούτε η ηγεσία του Υπουργείου, δίνει  ξεκάθαρες οδηγίες για την 4η δόση του εμβολίου, οι μάσκες είναι εξαφανισμένες από τα ΜΜΕ και πρακτικά από παντού, η ιχνηλάτιση είναι κι΄ αυτή...παλιό ανέκδοτο.
Και μέσα σ΄ αυτό το μπάχαλο, παραμένουν οι ανεμβολίαστοι συνάδελφοι σε αναστολή...για επιστημονικούς λόγους! (και όχι γιατί χρησιμοποιούνται ως εργαλείο για την κατάργηση της μονιμότητας, όπως και η "νέα" αξιολόγηση)
Νοσοκομεία χωρίς προσωπικό μισοδουλεύουν ενώ ετοιμάζονται τα απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή.
Εξαναγκασμός και τιμωρία για όσους δεν τρέξουν να γραφτούν σε οικογενειακό γιατρό. Λες και πχ η προτεραιότητα για εξετάσεις κρίνεται όχι από την κατάσταση υγείας του ασθενή, αλλά από το αν συμμορφώνεται κάποιος στις επιταγές της κάθε κυβέρνησης. (Και για να μην παρεξηγηθούμε, ο τρόπος εφαρμογής του θεσμού του οικογενειακού γιατρού που είναι πράγματι σοβαρός, δεν στοχεύει στην εξυπηρέτηση του κόσμου, αλλά ετοιμάζεται να αποτελέσει ένα ακόμα φρένο στην πρόσβαση όσων έχουν ανάγκη στα Νοσοκομεία και "σπρώξιμο" των ασθενών στα ιδιωτικά νοσοκομεία και κλινικές.)

Επειδή όμως για μας τους εργαζόμενους δεν είναι απλώς Δευτέρα και δεν περιμένουμε να περάσει η τουριστική περίοδος για να ξανα-ανακαλύψουμε την πανδημία, το μόνο που μένει, είναι να διεκδικήσουμε με αγώνες:

ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ
ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ
ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
ΔΩΡΕΑΝ - ΙΣΟΤΙΜΗ - ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ!


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.