-->

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022

ΣΥΛΛΗΨΗ 39 ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΠΕΙΔΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΝ!

Συνέλαβαν 39 εργαζόμενους σε αναστολή και τους οδηγούν στο αυτόφωρο επειδή διαμαρτύρονταν και ζητούσαν να λήξει επιτέλους η ομηρία τους και να επιστρέψουν στη δουλειά!
Το έγκλημά τους είναι ότι τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν έξω από το σπίτι του Πρωθυπουργού, για την πολύμηνη ομηρία τους και να διεκδικήσουν την επιστροφή τους στα Νοσοκομεία που τους έχουν ανάγκη.
Η διαμαρτυρία τους ήταν βεβαίως απόλυτα ειρηνική, και οι κατηγορίες που τους βαραίνουν, καθώς οι προσαγωγές τους από χτες το απόγευμα μετατράπηκαν σε συλλήψεις, είναι η παρακώλυση συγκοινωνιών στον...πολυσύχναστο περιφερειακό του Λυκαβηττού!  
Ο πραγματικός λόγος της σύλληψής τους και το σύρσιμό τους στα δικαστήρια, δεν είναι άλλος από την απόπειρα τρομοκράτησης, όχι μόνο των ίδιων, αλλά και όσων τολμούν να ασκούν το δικαίωμα να διαμαρτύρονται για το δίκιο τους.
Όπως και η ίδια η αναστολή εργασίας τους,  από την αρχή, καμία σχέση δεν είχε με υγειονομικούς λόγους (παρά μόνο με πολιτικούς και επικοινωνιακούς), έτσι και τώρα, για άλλη μία φορά οι συνάδελφοι γίνονται το ιδανικό από την περίσταση "δείγμα" στο εργαστήριο των κυβερνώντων που επεξεργάζεται την κατάργηση της μονιμότητας, των συνδικαλιστικών ελευθεριών, το ξεπούλημα δομών και υπηρεσιών υγείας, την αποφυγή των προσλήψεων και την παράδοση των Νοσοκομείων σε ιδιώτες. Σ' αυτό το "στρατηγικό" πλαίσιο επιδιώξεων οι ανεμβολίαστοι συνάδελφοι ήταν ιδανικά επικοινωνιακά θύματα καθώς η πανδημία και ο θάνατος του κοσμάκη έγιναν, και σ' αυτή την περίπτωση "εργαλείο" αντεργατικών και αντιλαϊκών σχεδίων.   
Με την εξέλιξη της πανδημίας και με τον τρόπο αντιμετώπισής της, η θεωρία του τάχα "κινδύνου" που εγκυμονούσε η παραμονή στην εργασία των ανεμβολίαστων υγειονομικών έχει καταρρεύσει.
  • Όταν και "με το νόμο" επιστρέφουν στη δουλειά οι νοσούντες, όσο είναι ακόμα θετικοί δηλαδή, μετά από μόλις 5 ημέρες αναρρωτικής,
  • Όταν ακόμα και η ολιγοήμερη καραντίνα για τους θετικούς τουρίστες έχει καταργηθεί,
  • Όταν τα εμβόλια αποδεδειγμένα δεν καλύπτουν την πλειονότητα των λοιμώξεων και οι επαναμολύνσεις  κοντεύουν να γίνουν κανόνας,
  • Όταν η ιχνηλάτιση είναι από καιρό ανέκδοτο... ενώ τα μέσα προστασίας - μάσκες, στολές, τεστ παραμένουν το ισχυρότερο μέσο ελέγχου της εξάπλωσης του ιού, δεν απομένει πλέον "επιστημονικοφανές" επιχείρημα  που να πείθει οποιονδηποτε .
Το αντίθετο μάλιστα, αποκαλύπτεται η εργαλειοποίηση αυτών των συναδέλφων προκειμένου να γίνει αποδεκτή από την κοινωνία αλλά και τους συναδέλφους η απόλυσή τους. Πρόκειται για χιλιάδες απολύσεις που θα είναι οι πρώτες μαζικές απολύσεις μόνιμων εργαζομένων και θα ανοίξουν το δρόμο για όλους τους υπόλοιπους. Θυμίζουμε ότι τα δήθεν "ανώδυνα" συστήματα αξιολόγησης των προηγούμενων κυβερνήσεων κατέληξαν σήμερα να προβλέπουν το ερώτημα της απόλυσης μετά από κάποιες αρνητικές αξιολογήσεις! Εκεί πάει το πράγμα. ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ συναδέλφων και μάλιστα με τρόπο απόλυτα ελεγχόμενο από τα εκάστοτε κομματικά επιτελεία. 
Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΣΟΒΑΡΟ ΖΗΤΗΜΑ. ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ! 
  • ΝΑ ΑΦΕΘΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ.
  • ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΨΕΙ Η ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΟΥΣ.
  • ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.