-->

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022

Το μαρτύριο της σταγόνας συνεχίζεται για χιλιάδες συμβασιούχους στα Νοσοκομεία. "Δυνατότητα" παράτασης για άλλους τρεις μήνες.


Ψηφίστηκε χτες νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας με τίτλο «Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορoνοϊού COVID-19 και την προστασία της δημόσιας υγείας» που περιλαμβάνει διατάξεις με τις οποίες παρατείνεται η ισχύς σειράς ρυθμίσεων στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας του κορoνοϊού.

Συγκεκριμένα, στο άρθρο 10 περιλαμβάνεται "δυνατότητα" (σσ Που σημαίνει άμα θέλουν οι Διοικήσεις) παράτασης για τις συμβάσεις ΣΟΧ σε καθαριότητα, σίτιση κλπ ως 30/9/22 Επίσης στο άρθρο 40 δίδεται η δυνατότητα εξάμηνης παράτασης της θητείας των ειδικευόμενων νοσηλευτών -τριων και σε όσους η ειδικότητα λήγει μετά τις 30/6 έως και 31/12/2022 για όσους ασκούνται στις ειδικότητες της επείγουσας εντατικής νοσηλευτικής και της νοσηλευτικής της δημόσιας υγείας/κοινοτικής νοσηλευτικής.

Σχόλιο: Πόσα χρόνια πρέπει να περάσουν με το μαχαίρι στο λαιμό οι κάθε είδους συμβασιούχοι (ΣΟΧ) που δουλεύουν με τη δικαιολογία των "έκτακτων αναγκών";

Δεν το ξέρουν οι κυβερνήσεις ότι  έχουν πολλά χρόνια τώρα να κάνουν μόνιμες προσλήψεις, έστω για να καλύψουν τα κενά στα Νοσοκομεία;
Δεν ξέρουν ότι δεν πρόκειται για έκτακτες ανάγκες - ακόμα και με το δικό τους, προσχηματικό αφήγημα -  αλλά για κάλυψη κανονικών , συνεχών, πιεστικών αναγκών (και μάλιστα πολύ κάτω από αυτές) που δεν καλύπτουν ούτε κατά προσέγγιση, έστω, τις συνταξιοδοτήσεις;

Το ξέρουν βέβαια! Δικές τους οι μελέτες, δικοί τους και οι "ειδικοί". 
Και αφού το ξέρουν γιατί αντί να μονιμοποιήσουν άμεσα τους συμβασιούχους, τους έχουν υποβάλλει στο μαρτύριο της σταγόνας με μήνα - μήνα ανανεώσεις (πχ στο Νοσοκομείο μας και αλλού); Πως περιμένουν, για άλλη μία φορά να αντιμετωπίσουν πχ το επόμενο κύμα της πανδημίας; Γιατί ούτε με τα χειροκροτήματα, ούτε με την καταστολή σώζονται οι άρρωστοι. Χρειάζονται περίθαλψη, ΜΕΘ, προσωπικό στα Νοσοκομεία! 

Τα γνωρίζουν όλα αυτά πολύ καλά. 

Εκείνο που πρέπει να καταλάβουμε εμείς είναι πως δεν είναι απλώς ανίκανοι, πως δεν χρειάζονται "προτάσεις" από τους εργαζόμενους για να βελτιωθούν!
Οι εργαζόμενοι πρέπει να ματαιώσουν αυτά τα σχέδια και αυτό γίνεται μόνο με αγώνες και πραγματικές κινητοποιήσεις

Εκείνο που πρέπει να καταλάβουμε είναι πως αυτό ακριβώς είναι το σχέδιό τους. Γι' αυτό εκβιάζουν τους εργαζόμενους με τις συμβάσεις.
Θέλουν να καταργήσουν τη μονιμότητα, γι' αυτό δεν προσλαμβάνουν μόνιμο προσωπικό.
Θέλουν να καταστείλουν κάθε αντίδραση των εργαζομένων, τωρινή και μελλοντική, γι' αυτό εφαρμόζουν όλο και πιο αντιδραστικά και τιμωρήτικά συστήματα αξιολόγησης, γι' αυτό στήνουν δίκες στους συνδικαλιστές και προσπαθούν να ελέγξουν κάθε συνδικαλιστική δραστηριότητα.
Θέλουν να ξεπουλήσουν τα Νοσοκομεία και να εφαρμόσουν τις περίφημες ΣΔΙΤ σε βαθμό που δεν έχουμε ξαναδεί, γι' αυτό υποβαθμίζουν τα Νοσοκομεία ή τα αφήνουν μισά όπως το Φλέμιγκ.

Γι' αυτό λοιπόν και για όλα τ' άλλα... Πρέπει κάτι να κάνουμε και δεν έχουμε πολλές εναλλακτικές!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.