-->

Σάββατο 2 Ιουλίου 2022

ΑΡΩΝ -ΑΡΩΝ ΤΟ ΦΛΕΜΙΓΚ ΞΑΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΙΑΣ ΝΟΣΟΥ! ΓΕΜΙΣΑΝ ΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ.


Δεν πάει μήνας που σύμφωνα με τις οδηγίες της ΥΠΕ, άρχισε η σταδιακή επαναφορά των Νοσοκομείων στην κανονικότητα καθώς ο κορωνοϊός, για άλλη μία φορά ήταν...παρελθόν! 
Σ' αυτό το πλαίσιο ξαναεντάχθηκε και το Νοσοκομείο μας στην εφημερία πόλης, όχι ακριβώς κανονική, αλλά λόγω των ελλείψεων... κουτσή! (Μόνο παθολογικός Τομέας, μόνο μέχρι τις 11 το βράδυ κλπ)
Απ' ό,τι όμως μαθαίνουμε από συναδέλφους στα μεγάλα εφημερεύοντα Νοσοκομεία και αλλού, σήμερα 2/7, ημέρα εφημερίας, από το απόγευμα όλα τα Νοσοκομεία έχουν γεμίσει και το ΕΚΑΒ φέρνει τους ασθενείς με covid στο Φλέμιγκ.  Αντίστοιχα, ασθενείς και κλινικές...ανακατεύονται για να δημιουργηθεί χώρος. 
Σημειωτέον δε ότι αυτή είναι η δεύτερη ανακατανομή μέσα σε λίγες μέρες. με ό,τι αυτό σημαίνει για την ταλαιπωρία ασθενών και προσωπικού.
Είναι φανερό ότι, με την καθόλου ξαφνική εξέλιξη της πανδημίας οι ανάγκες θα πολλαπλασιαστούν και μακάρι να το αποφύγουμε, αλλά όλα δείχνουν ότι πολλά νοσοκομεία θα συρρικνώσουν την ήδη συρρικνωμένη δυνατότητα περίθαλψης του πληθυσμού για την υπόλοιπη νοσηρότητα. Όπως λοιπόν φαίνεται, δεν είναι μακριά η ώρα που αναγκαστικά κάποια Νοσοκομεία, ανάμεσά τους και το Φλέμιγκ θα αφιερωθούν στον covid.
Θα ξαναζήσουμε τις τραγικές στιγμές του πρόσφατου παρελθόντος και θα ξανα- θρηνήσουμε θύματα όχι μόνο από τον covid αλλά και από όλες τις άλλες νόσους.  
 Τι κι' αν όλα έδειχναν και όλοι οι "ειδικοί" έλεγαν ότι περιμένουμε το επόμενο κύμα και μάλιστα με μεταλλάξεις του ιού που δεν καλύπτουν τα εμβόλια. Κυβέρνηση και Υπουργείο τους αγνόησε γιατί όπως ξέρουμε, το καλοκαίρι είναι για τους τουρίστες και ο χειμώνας για τις πανδημίες! 
Άσε που η περίθαλψη χρειάζεται Νοσοκομεία που να λειτουργούν, προσλήψεις, υποδομές κλπ... Εδώ ετοιμάζονται απολύσεις και κλεισίματα, τι; θα αλλάξει ολόκληρη η κυβερνητική πολιτική λόγω πανδημίας; καλοκαιριάτικα;
Άλλωστε πώς να ξεχάσουμε την δήλωση του Υπουργού επικρατείας κ. Άκη Σκέρτσου πριν από 6-7 μήνες ότι "δεν υπάρχει λόγος να δημιουργήσουμε ένα πολυτελές σύστημα υγείας", (πχ ΕΔΩ)  που συμπυκνώνει όλο το νόημα και επαληθεύει όλους όσους λένε: Δεν είναι ότι δεν ξέρουν είναι ότι δεν θέλουν !

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.