-->

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021

Ταξική πορεία: Μαζικά υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας! Όλοι στις κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία!

(Σημ. Όπως είναι πλέον γνωστό αναρτούμε όλες τις ανακοινώσεις που προέρχονται από τις συνδικαλιστικές παρατάξεις που συμμετέχουν στο Σωματείο. Δημοσιεύονται με ευθύνη των συντακτών τους ως προς το περιεχόμενο.)

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ 
ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΜΑΖΙΚΟ ΑΓΩΝΑ! 

Τα χειροκροτήματα τέλειωσαν. Χωρίς προσχήματα και χωρίς έλεος συνεχίζει η κυβέρνηση την επίθεσή της στο λαό και στους εργαζόμενους στα νοσοκομεία. Υποτιμούν όχι μόνο τη ζωή αλλά και τη νοημοσύνη μας.

 Απ’ την αρχή της πανδημίας φωνάζαμε για προσλήψεις προσωπικού, για μέσα προστασίας, για άνοιγμα νέων κλινών ΜΕΘ, για τεστ και ιχνηλάτηση. Η κυβέρνηση όμως, αντί γι’ αυτά, ξαναπροσέλαβε τους συμβασιούχους που ήδη δουλεύανε, νοίκιασε κρεβάτια εντατικής από τον ιδιωτικό τομέα, μετακόμισε σε μηδέν χρόνο αρρώστους άλλων παθήσεων σε ιδιωτικές κλινικές για να μετατρέψει κλινικές σε covid (ενώ υπήρχαν νοσοκομεία που είχε κλείσει το 2013 και θα μπορούσε ν’ ανοίξει), έδινε τα μέσα προστασίας με το σταγονόμετρο, έκανε ελάχιστα τεστ και προβληματική ιχνηλάτηση.
Αναμενόμενο ήταν να ξεφύγει η κατάσταση και να μετράμε 100 νεκρούς τη μέρα. Όμως για το υπουργείο και τους (ει)δικούς του, όλα πήγαν «σχετικά καλά». Δε γίναμε ούτε Ιταλία ούτε Βέλγιο. 

3.500 περίπου άνθρωποι χάσανε τη ζωή τους μέσα σε δυο μήνες εκτός ΜΕΘ και η κυβέρνηση, αντί ν’ απολογείται, κατηγορεί. 
Κατηγορεί τους γιατρούς ότι τάχα υπήρχαν κενές κλίνες ΜΕΘ κι αυτοί άφηναν τους αρρώστους να πεθαίνουν σε κοινούς θαλάμους. Από τις ΕΔΕ σε εργαζόμενους που νόσησαν, πέρασαν σε εκδικητικές μετακινήσεις ή ακόμα και μη ανανέωση σύμβασης σε όσους βρέθηκαν απέναντι στις επιλογές της. Εκτός από το λαό, ακριβά πλήρωσαν κι οι υγειονομικοί την πανδημία ως τώρα. 21 νεκροί, 15 διασωληνωμένοι, 5.000 θετικοί και νοσούντες. 

Κι ενώ είμαστε απελπιστικά λίγοι για ν’ αντιμετωπίσουμε την πανδημία, η κυβέρνηση θέλει ν’ αναλάβουμε και τους εμβολιασμούς. Για το περιβόητο σχέδιο με τα 1018 εμβολιαστικά κέντρα που θα εμβολιάζανε 2.000.000 πολίτες το μήνα δεν έχει προσληφθεί κανείς από τους 10.000 τουλάχιστον εργαζόμενους που χρειάζονται. Ιδιαίτερα επικίνδυνος είναι ο συνωστισμός ηλικιωμένων στα νοσοκομεία, και ακόμα περισσότερο η μετατροπή των νοσοκομείων είτε σε «μιας νόσου» είτε σε εμβολιαστικά κέντρα. 
Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι νεκροί το 2020 ήταν αρκετά περισσότεροι από το 2019. Στους 5.000 από κορονοϊό προστέθηκαν οι υπόλοιποι ασθενείς που οδηγήθηκαν εκτός νοσοκομείων. 

Εξελίξεις είχαμε το τελευταίο διάστημα και με την ένταξη στα ΒΑΕ. 

Ο νέος υφυπ. Εργασίας δήλωσε ότι θα δει το θέμα «ολιστικά». Τι θα πει αυτό; Δεν μπορεί να πει βέβαια ότι δεν είναι ανθυγιεινή η δουλειά μας (θα ήταν εξάλλου πολύ προκλητικό), όμως είπε ότι «δεν κινδυνεύουν όλοι το ίδιο» (ξανά διαίρει και βασίλευε). Τόνισε ότι «το οικονομικό κόστος είναι σημαντικό και θα δημιουργήσει προβλήματα στην ελληνική οικονομία». Και βέβαια δήλωσε ότι «δεν μπορεί ν’ αφήσει τα νοσοκομεία να καταρρεύσουν», πράγμα που θα συμβεί αν πάρει σύνταξη το μεγάλο κομμάτι των εργαζόμενων που δουλεύουν 25-35 χρόνια. Άλλωστε, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, άνεργοι γιατροί και νοσηλευτές «δεν υπάρχουν» για να προσληφθούν… 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Τα προβλήματα όσο πάνε και χειροτερεύουν. Μόνο αν πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μιας, οργανώσουμε μαζικούς κι ανυποχώρητους αγώνες, έχουμε ελπίδες να βελτιώσουμε τη ζωή και τη δουλειά μας. Η συνδικαλιστική ηγεσία μόνο κακόγουστα σόου ξέρει να κάνει, αφήνοντας τους εργαζόμενους στο περιθώριο. 
Έχει δε κι αυτή, όπως κι οι υπόλοιπες, μεγάλες ευθύνες για την έλλειψη συντονισμού, ειδικά μεταξύ κλάδων που κινητοποιούνται.
Η κυβέρνηση είναι απέναντί μας. Μας υποσχέθηκαν ένταξη στα ΒΑΕ για να κερδίσουν χρόνο. Ποτέ και πουθενά δεν υπήρξαν νίκες και κατακτήσεις με τους εργαζόμενους στη γωνία, να περιμένουν από κάθε είδους σωτήρες να τους σώσουν. 

Μαζικά υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας! 
 Όλοι στις κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία!  


  • ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ 
  • & ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ! 
  • ΜΑΖΙΚΑ ΤΕΣΤ, ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ! 
  • ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΩΣ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟΥ ΜΕ Ο,ΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ - ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑ ΒΑΕ! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ! 
  • ΝΕΕΣ ΔΟΜΕΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ - ΝΕΕΣ ΚΛΙΝΕΣ ΜΕΘ! 
  • ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.