-->

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 8/2/18, ΩΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ.  
Εκλογές της 13/1/15
 «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ "Α. ΦΛΕΜΙΓΚ"»

ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΜΑΣ

1.  Απίστολας Σάββας του Νικόδωρου       
2.  Δημητροπούλου Ελένη του Διονυσίου 
3.  Ζάκκας Ευστράτιος του Χρήστου 
4.  Καραφύλλη Σοφία του Μιχαήλ
5.  Καψουλάκης Ιωάννης του Ευάγγελου  
6.  Κιοτσερίδου Ελένη του Σάββα
7.  Κούφαλης Κυριάκος του Δημητρίου
8.  Κότσιφας Κωσταντίνος του Θεοδώρου
9.  Περίχαρος Δημήτρης του Νίκου
10.Χόχορας Πολύβιος του Κωνσταντίνου


ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ «Α. ΦΛΕΜΙΓΚ»

  • Η  ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΑΠΟ ΠΟΤΕ

  • ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ!

... και επειδή οι εργαζόμενοι πρέπει να ξέρουν τι θέσεις έχουν αυτοί που διεκδικούν την ψήφο τους και όχι να ψαρεύουν στα θολά...διαβάστε γιατί πιστεύουμε πως πρέπει να στηριχτεί η "Αριστερή Αγωνιστική Συνεργασία"


ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗ Δ.Σ. ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΤΕΙ Η “ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ”

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

   Αναγκασμένοι να ζούμε εδώ και χρόνια κάτω από τη λεηλασία της "κρίσης", έχουμε υποστεί πολλά δεινά προκειμένου να "σωθούμε". Βέβαια ούτε η κρίση είναι δική μας, ούτε η σωτηρία, αν θα έρθει, θα είναι για μας. Εμείς, κομμάτι του δοκιμαζόμενου λαού και εργαζόμενοι στον τομέα της περίθαλψης, είμαστε εκείνοι που με τις θυσίες, την ανασφάλεια, τις διαθεσιμότητες, τις καταργήσεις δομών υγείας, την έλλειψη προσωπικού, τις μειώσεις μισθών… πληρώνουμε τόσο την κρίση τους , όσο και τη "σωτηρία" τους από αυτή.  
  Το ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ  χτυπήθηκε σκληρά από την πολιτική της Κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, και των αφεντικών Τρόϊκας, ΔΝΤ, ΕΕ .  Ταυτόχρονα είναι και το μόνο Νοσοκομείο που παρά το σχεδιασμένο κλείσιμό του, χάρη στον αγώνα των εργαζομένων από τα κάτω, με τη στήριξη του λαού της περιοχής  και όχι δυστυχώς με την πρωτοβουλία και στήριξη της συνδικαλιστικής ηγεσίας,(ΑΔΕΔΥ - ΠΟΕΔΗΝ) κατάφερε να είναι ακόμα ανοιχτό. Λαβωμένο αλλά ανοιχτό. Αν κάποιος αναλογιστεί με ψυχραιμία τα τελευταία 2 χρόνια, δεν μπορεί παρά να διαπιστώσει πόσο σημαντικό είναι ό,τι καταφέραμε ως τώρα, αλλά και πόσο εντονότερα πρέπει να συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε.
     Μέσα σ' αυτές τις συνθήκες, έφτασε η στιγμή να εκλεγεί νέο Διοικητικό Συμβούλιο στο Σωματείο. Είναι προφανές πως οι εκλογές αυτές γίνονται σε συνθήκες σκληρής αντίστασης από μεριάς των εργαζομένων προκειμένου να μην κλείσει το Νοσοκομείο. Ακόμα και η συνηθισμένη προεκλογική δραστηριότητα δεν μπόρεσε  να γίνει.
   Ας είμαστε όμως ειλικρινείς. Τη μάχη για τη σωτηρία του Α. Φλέμιγκ, για την αντιμετώπιση της επίθεσης στους εργαζόμενους δεν την έδωσαν όλοι.
Ηγεσίες "παρατάξεων" αλλά και ξεχωριστοί "ανεξάρτητοι" τάχα και ακομμάτιστοι (!!!) αποδείχτηκε ότι το μόνο που τους ενδιέφερε όλο αυτό το διάστημα ήταν το βόλεμα πάνω στα ερείπια του Νοσοκομείου και η εξασφάλιση της καρέκλας στην πλάτη των συναδέλφων τους.
   Με θαυμαστή υποκρισία και παραπλανητικά ονόματα προσπαθούν τώρα να προσεγγίσουν τους συναδέλφους, ιδιαίτερα τους νοσηλευτές, και να αρπάξουν την ψήφο τους. Είναι οι ίδιοι που μαζί με την περιβόητη ΕΝΕ ξεπούλησαν τους εργαζόμενους  την περίοδο των διαθεσιμοτήτων. Τότε έταζαν "ιδιαίτερη" μεταχείριση, εξαίρεση από τις διαθεσιμότητες και δικαστικό αγώνα! Λίγο καιρό αργότερα, μόλις πήραν εντολές από τη Διοίκηση  χρησιμοποίησαν κάθε μέσο προκειμένου να υποταχτούν οι εργαζόμενοι και να μην καταθέσουν τις αξιολογήσεις στο Σωματείο. Πιέσεις, ταξίματα, εκβιασμοί, εκφοβισμός χρησιμοποιήθηκαν τότε και χρησιμοποιούνται ακόμα.  Οι ίδιες δυνάμεις είναι που (μέσω ΕΝΕ) θέλησαν να φτιάξουν Νοσηλευτικό κλάδο χωρίς τους ΔΕ Νοσηλευτές, κάτι που αποτρέψαμε με τον αγώνα μας, τον οποίο βεβαίως υπονόμευσαν και συκοφάντησαν. Αντισταθείτε συνάδελφοι στους εκβιασμούς και στις "εκδουλεύσεις", τίποτα καλό δεν έχουν να προσφέρουν αυτές οι δυνάμεις στην κοινή μας υπόθεση.
   Ταυτόχρονα ζητάνε την ψήφο σας και δυνάμεις που είτε κάνουν αφ υψηλού "επαναστατική" κριτική, είτε στηρίζουν πολιτικά την συγκυβέρνηση την ώρα που ήταν μακριά από τις κινητοποιήσεις και τη ζωή του Σωματείου όλο αυτό το κρίσιμο διάστημα.
   Γι’ αυτό πιστεύουμε πως όσο αναγκαία είναι η ενότητα και συσπείρωση όλων των εργαζομένων, άλλο τόσο αναγκαία είναι η απομόνωση και καταγγελία όσων επιμένουν να στηρίζουν την πολιτική της Κυβέρνησης που κατάντησε την περίθαλψη αλλά και το Φλέμιγκ  σ' αυτό το χάλι, σκόρπισε τους περισσότερους εργαζόμενούς  του και άφησε στην αβεβαιότητα όσους απομείναμε.
   Μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες, συγκροτήθηκε ένα νέο ενωτικό σχήμα στο οποίο συμμετέχουμε συνάδελφοι ξεκινώντας από διαφορετικές αφετηρίες καθώς και η «Ταξική Πορεία». Έχουμε συνειδητοποιήσει και συμφωνήσει πως για την υπεράσπιση  της δουλειάς και της ζωής μας δεν πρέπει να εμπιστευόμαστε διάφορους σωτήρες  και παράγοντες. Ούτε να έχουμε αυταπάτες πως χωρίς το δικό μας αγώνα, με εκλογές ή χωρίς, είναι δυνατό άλλοι να αγωνιστούν για μας μας και να «μας σώσουν». Δεσμευτήκαμε από κοινού σε ένα βασικό πλαίσιο (δείτε στο blog του Σωματείου) και με ξεκάθαρη θέση και άποψη διεκδικούμε την εμπιστοσύνη σας στις εκλογές για το Δ.Σ. του Σωματείου.

ΕΜΠΡΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ!
ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗ Δ.Σ. ΣΤΗΡΙΞΤΕ – ΨΗΦΙΣΤΕ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ “Α. ΦΛΕΜΙΓΚ”

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.