-->

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019

Η πτέρυγα Μπόμπολα του Αμαλία Φλέμιγκ, είναι Νοσοκομείο! Κάθε άλλη χρήση της είναι προσχηματική. Απαιτούμε να επαναλειτουργήσει!


Οι φήμες που αρκετό καιρό τώρα σέρνονται για τη μετατροπή της Πτέρυγας Μπόμπολα του Αμαλία Φλέμιγκ, σε κέντρο φιλοξενίας ανήλικων προσφύγων φαίνεται πως γίνονται βεβαιότητα, ύστερα από τη σημερινή απόφαση του υπουργού εργασίας που παραχωρεί ως χρησιδάνειο, το κτήριο της Πτέρυγας στο υπουργείο προστασίας του πολίτη ως το 2024.
Όμως η πτέρυγα Μπόμπολα του Αμαλία  Φλέμιγκ είναι Νοσοκομείο!

Θυμίζουμε ότι λειτουργούσαν εκεί κλινικές και εργαστήρια του Φλέμιγκ μέχρι το 2013 που κατάφερε να τα καταργήσει ο τότε υπουργός υγείας και σημερινός αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Α. Γεωργιάδης. Η Ουρολογική, η Οφθαλμολογική Πνευμονολογική κλινική, τα Χειρουργεία  και άλλες σημαντικές δομές διαλύθηκαν και χάθηκαν για το Νοσοκομείο και την περιοχή μας, αλλά και για ολόκληρη την Αττική.
Σήμερα στην πτέρυγα αυτή λειτουργούν τα πλυντήρια του Νοσοκομείου και οι εργαζόμενοι αλλά και ολόκληρη η τοπική κοινωνία διεκδικούμε την επαναλειτουργία του.

Η προηγούμενη κυβέρνηση, παρά το πολυδιαφημισμένο έργο της στη δημόσια υγεία, όχι μόνο δεν έκανε τίποτα για την αποκατάσταση των λειτουργιών του νοσοκομείου, αλλά αντίθετα, μέχρι την τελευταία στιγμή έδινε υποσχέσεις για την "ανάπτυξη" που ποτέ δεν υλοποίησε. Φαίνεται λοιπόν πως η επιδίωξη του σταδιακού κλεισίματος του Αμαλία Φλέμιγκ, που σήμερα εξυπηρετεί 4.500 ανθρώπους το μήνα, πολλούς από αυτούς κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, δεν εγκαταλείφθηκε. 

Ως  ενέργεια σ' αυτή την κατεύθυνση μπορούμε να αντιληφθούμε και τη σημερινή απόφαση της Κυβέρνησης. Μέσα από αυτή την εξέλιξη, δε βλέπουμε μόνο την κατάργηση μιας ολόκληρης Πτέρυγας του Νοσοκομείου, αλλά και την προσπάθεια να μπει οριστικό τέλος στις διεκδικήσεις των εργαζομένων και του λαού για επαναλειτουργία των δομών του Α. Φλέμιγκ που βίαια διέλυσαν. Να ξεριζωθεί από τη συλλογική μνήμη χιλιάδων ανθρώπων η περίθαλψη και η εξυπηρέτηση που επί χρόνια λάβαιναν ως ασθενείς στην Πνευμονολογική, την Ουρολογική, την Οφθαλμολογική κλινική, τα εργαστήρια της Πτέρυγας Μπόμπολα.  

Η στέγαση και η ανθρώπινη διαβίωση των προσφύγων (που μόνο ανθρώπινη δεν είναι σήμερα) είναι καθήκον και ευθύνη της πολιτείας. Τη διεκδικούμε και εμείς οι εργαζόμενοι στην περίθαλψη. Μακρυά από μας λοιπόν κάθε σκέψη πως είμαστε αντίθετοι στην στέγαση και στη βελτίωση των συνθηκών ζωής τους. Τα σημερινά κολαστήρια των προσφύγων, είναι αποτέλεσμα της εφαρμοζόμενης πολιτικής και όχι αντικειμενικό πρόβλημα έλλειψης δομών. Άλλωστε υπάρχουν εκατοντάδες άδεια κρατικά κτήρια και χώροι που μπορούν να αξιοποιηθούν, σ' όλη την Ελλάδα.
Είναι φανερό ότι η παραχώρηση της συγκεκριμένης πτέρυγας για τους πρόσφυγες είναι υποκριτική και μόνο ως πρόφαση χρησιμοποιείται. Ως υλοποίηση πολιτικής απόφασης που εδώ και χρόνια δεν μπόρεσε να "περάσει" εξ' αιτίας του αγώνα των εργαζομένων και των κατοίκων. 

Ως εργαζόμενοι του Α. Φλέμιγκ και στην περίθαλψη γενικότερα αρνούμαστε να δεχτούμε ένα ακόμα λουκέτο στο χώρο μας. Καταγγέλλουμε στους συναδέλφους μας αλλά και στο λαό της περιοχής αυτή τη νέα "επιχείρηση" της Κυβέρνησης.


Καλούμε τους εργαζόμενους στο χώρο της περίθαλψης, το λαό της περιοχής, τα συνδικαλιστικά όργανα και τους μαζικούς φορείς να πάρουν αποφάσεις αγώνα, να συνταχθούν μαζί μας, να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις μας ενάντια στο κλείσιμο της πτ. Μπόμπολα. 

Καλούμε σε κοινή δράση και σε μαζική συμμετοχή στις πρωτοβουλίες που άμεσα θα αποφασιστούν από το Σωματείο εργαζομένων.


Απαιτούμε την άμεση αξιοποίησή της Πτέρυγας Μπόμπολα με την επαναλειτουργία των κλινικών και των δομών που έκλεισαν. Η προσχηματική χρήση του για κάθε άλλο σκοπό θα μας βρει αντίθετους και δε θα την επιτρέψουμε! 

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ 
ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.