-->

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019

ΑΔΙΑΛΑΞΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΤ. ΜΠΟΜΠΟΛΑ. ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΝ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ Η ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ!
  Η Δημοτική αρχή και οι επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πεντέλης, επισκέφθηκαν χτες 10/ 10 τον υπουργό Δημόσιας Τάξης προκειμένου να θέσουν το ζήτημα της χρήσης της Πτέρυγας Μπόμπολα του Νοσοκομείου Α. Φλέμιγκ.
   Όπως είναι γνωστό η πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν αρνητική στην αλλαγή χρήσης χρήσης του κτηρίου της Πτέρυγας και τη μετατροπή της από Νοσοκομείο σε κέντρο υποδοχής προσφύγων.
   Μετά τη σχετική μας παρέμβαση μάλιστα στο Δημοτικό Συμβούλιο, είχε τεθεί το ζήτημα της άμεσης επαναλειτουργίας του χώρου ως Νοσηλευτική δομή σύμφωνα με το σχέδιο οργανισμού του Νοσοκομείου που προέβλεπε την εγκατάσταση κλινικών και νοσηλευτικής φροντίδας που θα κάλυπτε αυξημένες ανάγκες της περιοχής και όχι μόνο. (Θυμίζουμε πως μετά το "ξήλωμα" των κλινικών και των εργαστηρίων, τις διαθεσιμότητες του 2013 και την απόπειρα οριστικού κλεισίματος του Νοσοκομείου που αποτρέψαμε, σήμερα λειτουργούν εκεί υποστηρικτικές δομές του Α. Φλέμιγκ).
 Σύμφωνα λοιπόν με ό,τι πληροφορούμαστε , διαβάζουμε (eidisorama.gr και αλλού) αλλά και την ανάρτηση της κ. Δημάρχου που αναρτούμε παρακάτω, η συνάντηση αυτή "δεν πήγε καλά" καθώς αδιάλλακτος ήταν ο υπουργός Δημόσιας Τάξης σχετικά με το ζήτημα της χρήσης της Πτέρυγας "Μπόμπολα" του Νοσοκομείου και προκλητικά αδιάφορος για τις αποφάσεις των κατοίκων και των εργαζομένων. Απ' ό,τι μάλιστα κυκλοφορεί όχι μόνο ήταν απληροφόρητος για τις "λεπτομέρειες" - δεν τον ενδιέφεραν λέμε εμείς - αλλά δεν δεχόταν καν να συζητήσει οποιαδήποτε εναλλακτική πρόταση ήταν διατεθειμένοι να βάλουν στο τραπέζι η δήμαρχος και οι σύμβουλοι που τον επισκέφθηκαν. 
   Τα γεγονότα αυτά επιβεβαιώνουν την άποψή μας, που εκφράσαμε από την πρώτη στιγμή , ότι στην πλάτη των προσφύγων παίζεται το παιχνίδι του σταδιακού και "ήσυχου" κλεισίματος του Α. Φλέμιγκ.
Νομίζουμε λοιπόν πως ήρθε η ώρα να διαλυθούν όποιες αυταπάτες είχαν καλλιεργηθεί για τη λύση του ζητήματος με διαπραγματεύσεις και συνεννοήσεις.

Η λύση θα έρθει μόνο μέσα από τον αγώνα των εργαζομένων και των κατοίκων και μόνο μέσα από την ανάπτυξη του Νοσοκομείου. 
Την υλοποίηση δηλαδή όσων προβλέπονται για την Πτέρυγα Μπόμπολα με την ανάπτυξη δομών παροχής περίθαλψης για το λαό της περιοχής, αλλά και για κάλυψη των υγειονομικών αναγκών των ίδιων των προσφύγων αν και όπου εγκατασταθούν σ' ολόκληρη την Αττική. 

Καλούμε τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής να συμμετάσχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις μας που θα ξεδιπλωθούν το αμέσως επόμανο διάστημα μετά από κοινή απόφαση των Σωματείων εργαζομένων των νοσοκομείων Α. Φλέμιγκ Σισμανογλείου, & Παίδων Πεντέλης 

Παρακάτω η ανάρτηση της κ. Δημάρχου για τη συνάντηση με τον κ. Χρυσοχοίδη:


<< Ο κ. Χρυσοχοΐδης ήταν αδιάλλακτος, έδειξε απροετοίμαστος και χωρίς ουσιαστικό σχέδιο, απαξιώνοντας το ρόλο της δημοτικής αρχής και το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου.
Σε ερωτήσεις μας καίριες και κρίσιμες δεν απάντησε. Δεν μας απάντησε για το σχεδιασμό υποδοχής των ατόμων στην Αττική αλλά και πόσοι αναλογούν σε κάθε Δήμο και δεν κατάλαβε την ακαταλληλότητα του χώρου που του θυμίζουμε ότι είναι Νοσοκομείο, όσο και αν του εκθέσαμε τους λόγους για τους οποίους αντιτιθέμεθα σε αυτήν την απόφαση παραχώρησης και γιατί ζητούμε την ακύρωση ή τη μη εφαρμογή της, όπως είχαμε συμφωνήσει στο ψήφισμα του ΔΣ την προηγούμενη Παρασκευή.
Κατόπιν αυτών, η απάντησή μου είναι μόνο μια και είναι αυτή που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο την περασμένη Παρασκευή: δεν θα δεχθούμε ούτε ένα μετανάστη στην Πτέρυγα Μπόμπολα στα Μελίσσια.
Θα αναλάβουμε όμως τη φιλοξενία όσων προσφύγων μας αναλογεί, αν δούμε κάποτε το σχέδιο του Υπουργείου για την Αττική. Κατά δήλωση του Υπουργού, ο αριθμός που θα φιλοξενηθεί στον χώρο ανέρχεται στα 100 άτομα. Αυτό όμως, με βάση την μέχρι τώρα πραξικοπηματική διαχείριση του θέματος δεν έχει καμία σημασία, καθότι δεν διασφαλιζόμαστε από πουθενά ότι δεν θα αλλάξει κάτι στην πορεία.
Ευθύνη μου είναι μαζί με το ΔΣ, να φυλάξουμε το χώρο. Αυτό και θα κάνουμε. Χωρίς διάλογο και συνεργασία με την τοπική κοινωνία ο κ. Χρυσοχοΐδης δεν θα κάνει τίποτα στην πόλη μας. Περιμέναμε διάλογο, πηγαίναμε με συμπόνοια για το θέμα και διαπιστώσαμε αδιαλλαξία και εμμονή. Δεν θέλησε καν να του αντιπροτείνουμε λύσεις.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης φέρει την αποκλειστική ευθύνη για ό,τι συμβεί από εδώ και πέρα. >>

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.