-->

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019

ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΡΓ. ΦΛΕΜΙΓΚ - ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟΥ - ΠΑΙΔΩΝ και ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ για την Πτ. Μπόμπολα.


Αναρτούμε το κοινό Δελτίο Τύπου των Σωματείων εργαζομένων σε Α. Φλέμιγκ - Σισμανόγλειο και Παίδων Πεντέλης.
Τα σωματεία με την κοινή τους απόφαση, καλούμε ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  18/10 στο προαύλιο της Πτ. Μπόμπολα, ανοιχτή σύσκεψη κατοίκων και φορέων της περιοχής. Καλούμε τους όμορους Δήμους και τα Σωματεία Εργαζομένων τους, την ΑΔΕΔΥ και την ΠΟΕΔΗΝ,  τους Συλλόγους, όλους τους μαζικούς φορείς να οργανώσουμε την αντίστασή μας ενάντια στο κλείσιμο του Νοσοκομείου, εκφράζοντας ταυτόχρονα αλληλεγγύη μας σε πρόσφυγες και μετανάστες. 
Να μην αφήσουμε να χρησιμοποιηθούν ως πρόσχημα για να βάλουν λουκέτο στο Α. Φλέμιγκ!


Σωματεία εργαζομένων στα Νοσοκομεία Α. Φλέμιγκ - 
Σισμανόγλειο και Παίδων Πεντέλης.                                         11/10/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα Σωματεία εργαζομένων στα Νοσοκομεία Αμαλία Φλέμιγκ, Σισμανόγλειο και Παίδων Πεντέλης συζητήσαμε στις 10/10/19 το ζήτημα της κατάργησης από το Νοσοκομειακό συγκρότημα Σισμανογλείου - Φλέμιγκ, της Πτ. Μπόμπολα, με το πρόσχημα της μεταστέγασης εκεί προσφύγων και μεταναστών.
Ομόφωνα διαπιστώνουμε πως για άλλη μία φορά επιχειρείται το χτύπημα της περίθαλψης στην ευρύτερη περιοχή, στην οποία τα τελευταία χρόνια έχουν ήδη καταργηθεί Νοσοκομεία και εκατοντάδες κρεβάτια νοσηλείας. Η συγκεκριμένη προσχηματική ενέργεια, στην ουσία της είναι η συνέχεια της απόπειρας που έχει ξεκινήσει ήδη από τις διαθεσιμότητες του 2013, να μπει "λουκέτο" στο Αμαλία Φλέμιγκ. Θυμίζουμε, πως με τους αγώνες των εργαζομένων των Νοσοκομείων της περιοχής και την στήριξη των κατοίκων, παρά τις μεγάλες απώλειες - στις οποίες εντάσσεται και η σημερινή υπολειτουργία της Πτ. Μπόμπολα - το Αμ. Φλέμιγκ είναι ένα ζωντανό Νοσοκομείο που υποδέχεται σήμερα περισσότερους από 4.500 ασθενείς το μήνα!
Θυμίζουμε ακόμα πως με τις κινητοποιήσεις μας, όλα αυτά τα χρόνια, καταφέραμε να καταρτιστεί ένας νέος οργανισμός για το Σισμανόγλειο - Φλέμιγκ, ο οποίος έχει εγκριθεί από το ΚΕΣΥΠΕ και είναι στη φάση της τυπικής ολοκλήρωσής του. Πρόβλεψη στον οργανισμό αυτό είναι και η άμεση αναβάθμιση της Πτ. Μπόμπολα με νέες κλινικές όπως Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας, Κέντρο αποκατάστασης και άλλες υποστηρικτικές δομές. Πρόκειται δηλαδή για μια σοβαρότατη αναβάθμιση της παροχής περίθαλψης με δομές που λείπουν όχι μόνο από το Βόρειο Τομέα αλλά και από ολόκληρο το λεκανοπέδιο.
ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΙΟ! Αποδεικνύεται από τη στήριξη του λαού και της Δημοτικής αρχής όπως εκφράστηκε στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο που με απόφασή του αναγνωρίζει πως η Πτ. Μπόμολα είναι Νοσοκομείο, απορρίπτει την κατάργηση και στηρίζει την αναβάθμιση της. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ σε πρόσφυγες και μετανάστες! Θέλουμε να είναι σε όλους ξεκάθαρο πως στηρίζουμε το δικαίωμα των συνανθρώπων μας σε αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής. Πως δεν επιτρέπουμε να βρει καταφύγιο στον αγώνα μας καμία ρατσιστική συμπεριφορά! Άλλωστε όχι μόνο υπάρχουν ελεύθερες δημόσιες δομές που μπορούν να τους στεγάσουν, αλλά αν και όσοι εγκατασταθούν στην περιοχή μας θα χρειαστούν - όπως όλος ο πληθυσμός - περίθαλψη και φροντίδα. Ποίος θα την παρέχει με κλειστά Νοσοκομεία;
Μετά την αδιάλλακτη στάση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης που αρνήθηκε ακόμα και να ακούσει την απόφαση των κατοίκων και εναλλακτικές προτάσεις του Δήμου Πεντέλης κατά την πρόσφατη συνάντησή τους, είμαστε πεισμένοι πως η συγκεκριμένη απόφαση είναι προσχηματική και πως η ΜΟΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ.
Γι' αυτό συγκαλούμε την Παρασκευή 18/10 στο προαύλιο της Πτ. Μπόμπολα, ανοιχτή σύσκεψη κατοίκων και φορέων της περιοχής, καλούμε τους όμορους Δήμους και τα Σωματεία Εργαζομένων τους, την ΑΔΕΔΥ και την ΠΟΕΔΗΝ, τους Συλλόγους, όλους τους μαζικούς φορείς να οργανώσουμε την αντίστασή μας και να απαιτήσουμε:


·   ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΤ. ΜΠΟΜΠΟΛΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜ. ΤΑΞΗΣ.

·   ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ  Η ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΦΚΑ ΣΤΟ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ, απ’ ευθείας στο νομ. πρόσωπο: ΣΙΣΜ/ΓΛΕΙΟ – Α. ΦΛΕΜΙΓΚ που το χρησιμοποιεί επί δεκαετίες.

·   ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΥΠΙΚΑ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ.

·   ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ. ΣΤΗΝ ΠΤ. ΜΠΟΜΠΟΛΑ, ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΣΤΟ ΛΑΟ.

Καλούμε τέλος τα ΜΜΕ να επικοινωνήσουν τον αγώνα μας για να μη κλείσει 
ακόμα ένα Νοσοκομείο. 

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/10 ΣΤΗ 1μμ ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΤΗΣ 

Πτ. ΜΠΟΜΠΟΛΑ (Λ. ΠΗΓΗΣ & ΖΑΙΜΗ ) 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.