-->

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΤ. ΜΠΟΜΠΟΛΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΜΑΣ...ΠΟΥ ΔΕ ΜΑΣ ΞΕΧΝΑΕΙ, με τίτλο: ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΠΙΑΣΕ ΞΑΦΝΙΚΑ Ο ΠΟΝΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!


Ενώ η χρήση της Πτ. Μπόμπολα, και ο κίνδυνος του οριστικού κλεισίματός του Νοσοκομείου, η σύνδεσή του με το προσφυγικό, έχει γίνει το θέμα της ημέρας, ιδιαίτερα στην ευρύτερη περιοχή και έχει πάρει έκταση στα ΜΜΕ και την τοπική κοινωνία, ένας παλιός μας συνάδελφος που τον "έφαγε" η διαθεσιμότητα του '13, δεν μας ξεχνάει.
Ο Σπύρος Παπακωνσταντίνου, για πολλά χρόνια μαζί μας, και πολλά χρόνια συνδικαλιστής, εκλεγμένος σύμβουλος στο Δ.Σ. του Σωματείου μας, που βρέθηκε και αυτός στην 1η γραμμή του αγώνα μας για να μην κλείσει το Α. Φλέμιγκ, συνεχίζει να μας νοιάζεται και να μας θυμάται. Μας έστειλε λοιπόν την παρακάτω επιστολή - τοποθέτηση, την οποία και αναρτούμε στη συνέχεια. Είναι γνωστό πως αναρτούμε όλες τις απόψεις που προέρχονται από συναδέλφους παλιούς ή νέους που τηρούν τους κανόνες της ευπρέπειας και δεν θίγουν νομικά ή ηθικά το Σωματείο.
Ως γενικότερο σχόλιο, να πούμε και τούτο:
Εύκολα καταλαβαίνει κανείς πως σαν Σωματείο και εργαζόμενοι αντιμετωπίζουμε ένα δύσκολο ζήτημα με πολλές και "επικίνδυνες" πλευρές. Ιδιαίτερα μάλιστα όταν είναι ορατή η προσπάθεια να γίνει εκμετάλλευση του αγώνα μας για να μην κλείσει και να αναπτυχθεί το Νοσοκομείο προκειμένου να προβληθούν ρατσιστικές και μισαλλόδοξες απόψεις ενάντια στα προσφυγόπουλα που στην πλάτη τους στήνεται επικοινωνιακά όλη αυτή η "επιχείρηση". Στο πλαίσιο αυτό κάθε άποψη που συμβάλει στο να ξεκαθαριστεί ότι το δίλημμα "Νοσοκομείο ή Πρόσφυγες" είναι προσχηματικό και ψεύτικο είναι καλοδεχούμενη.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.