-->

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019

Το μάρμαρο της Πεντέλης χτίζει Παρθενώνες όχι φράχτες.


Σημ. Πολλές οι αναφορές των τελευταίων ημερών, για το θέμα της μεταφοράς ασυνόδευτων παιδιών προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή μας, με επίκεντρο μάλιστα την Πτέρυγα Μπόμπολα του Νοσοκομείου μας. 
  Ως Σωματείο εργαζομένων, αλλά και ως το σύνολο των νοσοκομειακών Σωματείων της περιοχής, σωστά νομίζουμε, τοποθετηθήκαμε από την πρώτη στιγμή χαρακτηρίζοντας υποκριτική την επιλογή του χώρου του Νοσοκομείου. Την αναγνωρίσαμε ως μία τρικλοποδιά της κυβέρνησης που θέλησε να πετύχει με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια. Και την επικοινωνιακή αξιοποίηση των δήθεν προσπαθειών για την ανακούφιση των προσφύγων - που τάχα δεν μπορούσε να επιλέξει άλλους κατάλληλους χώρους στην περιοχή μας - και την επιδίωξη να ολοκληρωθεί η προσπάθεια που ξεκίνησε το '13 και δεν πραγματοποιήθηκε - κάτω από την πίεση των αγώνων και των κινητοποιήσεών μας - για το κλείσιμο της Πτέρυγας και ολόκληρου του Νοσοκομείου στη συνέχεια, αντί για την αναμενόμενη αναβάθμισή της.
 Με κάθε ευκαιρία τονίσαμε στα Συνδικαλιστικά μας όργανα, στη Δημοτική αρχή και  παρατάξεις, στους φορείς της περιοχής, στην ανοιχτή εκδήλωσή μας την Παρασκευή 18/10 και παντού στις δημόσιες τοποθετήσεις μας, ότι είμαστε αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες και μετανάστες. Ότι στηρίζουμε το δικαίωμά τους να ζήσουν ελεύθεροι και σε ανθρώπινες συνθήκες και καταδικάζουμε ξενοφοβικές, ρατσιστικές απόψεις και την υποκινούμενη καλλιέργεια του φόβου στις γειτονιές μας. 
Έτσι λοιπόν, εμείς οι εργαζόμενοι αντιλαμβανόμαστε και δεν ξεχωρίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στη διάλυση των δομών περίθαλψης που πρέπει να παρέχεται ισότιμα και δωρεάν σε ΟΛΟΥΣ , από τον αγώνα για την υπεράσπιση του δικαιώματος προσφύγων και μεταναστών που αναγκάστηκαν να αφήσουν τα σπίτια τους, να ζουν ανθρώπινα είτε στη γειτονιά μας είτε οπουδήποτε αλλού. 

 Επιλέξαμε και αναρτούμε την παρακάτω ανακοίνωση των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων από σχολεία της περιοχής μας που δείχνει το πραγματικό πνεύμα, την ανθρωπιά και την ψυχή των γονιών και των παιδιών μας όταν δεν τρομοκρατούνται από τη διασπορά του απανθρωπισμού και του μίσους.
 Κάνουμε ωστόσο την επισήμανση: Πράγματι, πολλοί ανακάλυψαν ξαφνικά την ανάγκη να ξανανοίξει η Πτ. Μπόμπολα. Όμως αυτό καθόλου δε σημαίνει πως ένα μεγάλο κομμάτι της γειτονιάς και κυρίως οι εργαζόμενοι των Νοσοκομείων σταματήσαμε να αγωνιζόμαστε όλα αυτά τα χρόνια για να ξανανοίξουν οι δομές που έκλεισαν, να λειτουργήσουν κλινικές και χειρουργεία που διαλύθηκαν. Πως σταματήσαμε με αγώνες και κινητοποιήσεις το "πλιάτσικο" του εξοπλισμού της Πτ. Μπόμπολα όταν επιχειρήθηκε  (η τότε Διοίκηση έστησε ολόκληρη αστυνομική επιχείρηση για να μας πάρει "σηκωτούς").
Μεγάλη μας βγήκε πάλι η σημείωση, αλλά μέσα στον ορυμαγδό της παραπληροφόρησης πρέπει να λέγονται τα πράγματα με τέτοιο τρόπο ώστε να τα αντιλαμβάνονται και αυτοί που κάνουν ...ότι δεν κατάλαβαν! - και δεν εννοούμε βέβαια τους συλλόγους γονέων... 


Το μάρμαρο της Πεντέλης χτίζει Παρθενώνες όχι φράχτες 

Τον τελευταίο μήνα στην πόλη μας κάτι δεν πάει καλά... Ακούμε κραυγές ανησυχίας αλλά κι εκκωφαντικές σιωπές, βλέπουμε "αγανακτισμένες" συγκεντρώσεις, προσχηματικές απαιτήσεις, κλειστά νοσοκομεία που ξαναγίνονται αναγκαία, επίσημες επιστολές να αναφέρονται στην ποιότητα ζωής μας που θα υποβαθμιστεί από την ύπαρξη "διαφορετικών" ανθρώπων, εφήβων, παιδιών...
 Πόσα δάχτυλα χρειαζόμαστε για να κρυφτούμε?
 Την ποιότητα ζωής δεν την καθορίζει η συνύπαρξη, ούτε οι δομές. Την καθορίζουν η παιδεία, ο πολιτισμός, η ανθρωπιά... Εμείς, ως γονείς νιώθουμε την ανάγκη να εκφράσουμε το αυτονόητο.
 Ως Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων θεωρούμε την προστασία, φροντίδα και υπεράσπιση των παιδιών, ΟΛΩΝ των παιδιών, ύψιστο καθήκον.
 Θέλουμε συνθήκες υγιεινής, ασφάλειας και αξιοπρέπειας για ΟΛΑ τα παιδιά. Προσμένουμε, κι όταν μπορούμε συνεισφέρουμε κι εμείς, ανοιχτή πρόσβαση στην εκπαίδευση, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, στο χαμόγελο, στην παιδικότητα για ΟΛΑ τα παιδιά.
 Στο Κρυστάλλειο Δημοτικό Πεντέλης πέρσι (όπως και παλιότερα) φοίτησαν ασυνόδευτα παιδιά, πρόσφυγες και μετανάστες.
 Στο Γυμνάσιο Πεντέλης και στο Γυμνάσιο Νέας Πεντέλης επίσης.
 Τα αποτελέσματα υπήρξαν εξαιρετικά τόσο για αυτά τα παιδιά όσο και για τα υπόλοιπα.
 Φέτος απ' ό,τι φαίνεται ίσως να είναι η σειρά σχολείων των Μελισσίων.
 Εμείς, Σύλλογοι Γονέων από αυτά αλλά και άλλα σχολεία του δήμου μας, δηλώνουμε ότι είναι τιμή μας να τα υποδεχτούμε και έμπρακτα να δείξουμε σε αυτά τα απροστάτευτα, αλλά και στα προστατευμένα δικά μας παιδιά, πόσα ιδεώδη, αρχές και αξίες κομίζουμε από την περίφημη ιστορία και πολιτισμό μας... 
Τα παιδιά εξάλλου δεν κάνουν ό,τι τους λέμε. Κάνουν ό,τι βλέπουν. Είμαστε το παράδειγμα τους. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν, δωρίζοντας ένα μολύβι κι ένα τετράδιο σε κάθε παιδί. Ίσως τα αξιοποιήσουν καλύτερα από εμάς... Κι ας είναι για κάποιους "βάρβαροι". Άλλωστε ανέκαθεν οι "άνθρωποι αυτοί ήσαν μια κάποια λύσις..."

 Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Κρυσταλλείου Δημοτικού Πεντέλης
 Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Μελισσίων
 Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου Νέας Πεντέλης
 Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 1ου Νηπιαγωγείου Πεντέλης
 Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Παιδικού Σταθμού Νέας Πεντέλης»

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.