-->

Κυριακή 13 Αυγούστου 2017

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ αλλά θα ξανάρθει...

Παρά το γεγονός ότι είμαστε "εκτός" για λίγο, θα πρέπει να πούμε μια τελευταία κουβέντα για τη λεγόμενη "αξιολόγηση". Όχι για την ουσία της. Γι' αυτή , έχουμε μιλήσει από νωρίς και εμείς και άλλοι πολλοί. (δείτε πχ ΕΔΩ, τι είναι και τι επιδιώκει η "νέα" αξιολόγηση )
Όπως θα αντιληφθήκατε και από τα λεγόμενα των ΜΜΕ, η αξιολόγηση δεν πέρασε στους δημοσίους υπαλλήλους, ούτε αυτή τη φορά. Ανεξάρτητα από τους λόγους που επικαλείται ο καθένας, πχ η ΑΔΕΔΥ, άλλοι φορείς κλπ, όλοι καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η αξιολόγηση αυτή δεν είναι υπέρ, αλλά ενάντια μας και μάλιστα με την επιβολή ποινών...σωφρονισμού. 
Το γεγονός μάλιστα πως είναι ανεφάρμοστη, ακόμα και απ' αυτούς που θα ήθελαν να την πάρουν στα σοβαρά αποδεικνύει ακριβώς αυτό! Όταν καίγονται να εφαρμόσουν μια αξιολόγηση που δεν πληροί ούτε καν τους όρους που η ίδια θέτει μέσω του σχετικού νόμου (πχ δεν υπάρχει "στοχοθεσία",  ή πως θα αξιολογηθεί πχ μια ΔΕ νοσηλευτριά ως "κακή" ή "μέτρια" τη στιγμή που την αφήνει μόνη της στη βάρδια;) Βεβαίως τα γνωρίζουν όλα αυτά και βέβαια δεν είναι ανίκανοι να φτιάξουν ένα σύστημα που να "δουλεύει", αλίμονο, με τόσους τεχνοκράτες! Σημαίνει πως για άλλο πράγμα ενδιαφέρονται. Δηλαδή να επιβάλλουν υποταγή, να στερήσουν όσα δικαιώματα και ελευθερίες, έκφρασης και συνδικαλιστικές απέμειναν, να διασπάσουν τους εργαζόμενους δημιουργώντας την αυταπάτη πως "οι άριστοι θα ξεχωρίσουν και θα ανταμειφθούν". Να πείσουν πως αρκεί να τρως τη λάντζα και να μην αντιμηλάς στος προϊστάμενο για μια καλή βαθμολογία.
Σύμφωνα λοιπόν με τα ποσοστά που δίνουν Κυβέρνηση και ΑΔΕΔΥ, ένα 80 - 90% των συναδέλφων σε όλο το δημόσιο δεν υπάκουσαν ούτε και μετά τις τελευταίες παραινέσεις της κ. Γερβασίλη, που στέλνει "εξαιρετικά επείγοντα" έγγραφα προκειμένου να μας υπενθυμίσει το υποχρεωτικό της διαδικασίας!
Με αφορμή αυτές τις προσπάθειες, θέλουμε για άλλη μια φορά να τονίσουμε στους συναδέλφους:
ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ!
ΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ, ΜΑΣ ΚΑΛΥΠΤΕΙ Ο ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΜΑΣ ΦΟΡΕΑΣ!
ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ.

Τέλος, η γνώμη και η "πρόβλεψή" μας είναι πως το ζήτημα δεν τελειώνει εδώ. Του χρόνου, στην επόμενη αξιολόγηση - ή ακόμα και νωρίτερα - θα επιδιώξουν, ίσως με τροποποιήσεις του νόμου, να την επιβάλλουν, πιστοί στα μνημόνια που την προβλέπουν ανάμεσα στα άλλα!
Εκτιμούμε ότι θα σκληρύνουν τη στάση τους και τότε δεν θα αρκεί μια απόφαση της ΑΔΕΔΥ για να αντισταθούμε. Θα χρειαστεί να διεκδικήσουμε το δίκιο μας με τις δικές μας δυνάμεις και προπάντων με τη δική μας ενεργή αντίσταση. Με δυναμικές κινητοποιήσεις, κόντρα στις λογικές της ανάθεσης του αγώνα για τη δική μας ζωή σε "άλλους"!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.