-->

Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019

Διοικητής νοσοκομείου Ημαθίας προς εργαζόμενους: Δουλέψτε απλήρωτοι ή απολύεστε!

Αναδημοσιεύουμε την είδηση από χωρίς άλλα σχόλια. Όσο και να έχουμε συνηθίσει το θράσος της εξουσίας...πάντα η πραγματικότητα θα μας ξεπερνάει. Όχι μόνο ο συγκεκριμένος Διοικητής αφήνει απλήρωτους τους εργαζόμενους, εφαρμόζοντας την πολιτική των μνημονίων και της λιτότητας στα πολιτικά αφεντικά του, αλλά εκβιάζει και τους εργαζόμενους ...μη βρει στο τέλος και κανένα μπελά ο άνθρωπος!
Αν δεν το αντέχει το...άγχος να παραιτηθεί! (Αλήθεια ο ίδιος τα 3.000 + χιλιάρικα του μισθού του τα εισπράττει κανονικά ή υπάρχουν και εκεί δυσκολίες;) 
Με διακοπή της σύμβασης, δηλαδή απόλυση, απείλησε ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ημαθίας, Δημήτρης Μαυρογιώργος, τους δέκα επικουρικούς εργαζόμενους στη συγκεκριμένη μονάδα υγείας, αν δεν υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση, στην οποία να αναφέρουν ότι δεν θα εγείρουν καμία απαίτηση εναντίον του, αν δεν τους καταβληθούν οι μισθοί εξαιτίας έλλειψης χρημάτων και μέχρι να τακτοποιηθεί το θέμα προς το νοσοκομείο από το υπουργείο Υγείας.
Η εκβιαστική αυτή απαίτηση έχει προκαλέσει σάλο και σοβαρές αντιδράσεις στο χώρο του νοσοκομείου. Σύμφωνα με το Έθνος, μέχρι στιγμής στους δέκα επικουρικούς εργαζόμενους δεν οφείλεται κανένας μισθός, ωστόσο, μετά την κίνηση του διοικητή εκφράζονται φόβοι ότι δε θα τους καταβληθούν οι επόμενοι, τη στιγμή που όλοι τους με δικά τους έξοδα πηγαινοέρχονται καθημερινά στη Βέροια από τη Θεσσαλονίκη, όπου διαμένουν μόνιμα.
Όπως ανέφερε στο Έθνος η Σπυριδούλα Μανασή, επικουρική εργαζόμενη στο Ακτινολογικό Τμήμα της Μονάδας Βέροιας του Νοσοκομείου Ημαθίας, κανένας από τους δέκα δεν υπέκυψε στις απειλές του διοικητή, με συνέπεια να μην έχει υπογράψει κανείς την υπεύθυνη δήλωση.  «Μας απείλησε ότι, αν δεν υπογράψουμε, θα λυθούν οι συμβάσεις μας. Πρόκειται για ξεκάθαρα ρατσιστική συμπεριφορά σε βάρος μας. Η ίδια πληροφορήθηκα από το Οικονομικό Τμήμα του νοσοκομείου ότι υπάρχουν χρήματα για τους μισθούς μας μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου«, σημειώνει.
Η ίδια τονίζει ακόμα ότι οι επικουρικοί εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να στραφούν και νομικά σε βάρος του διοικητή του νοσοκομείου, προκειμένου να διασφαλίσουν τα δικαιώματά τους, να μη χάσουν τις θέσεις εργασίας τους, αλλά και για να μη δουλεύουν απλήρωτοι. «Πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα και δεν είναι καθόλου ευχάριστο για κανέναν. Οι επικουρικοί εργαζόμενοι, ανάμεσα στους οποίους υπάρχουν και γιατροί, αγωνίζονται για να βγάλουν το μεροκάματο. Στηρίζουν τη λειτουργία του νοσοκομείου με την παροχή των υπηρεσιών τους. Προσωπικά δεν ήμουν μπροστά στη συνάντηση, αλλά επικουρικοί εργαζόμενοι μου μετέφεραν ότι ο διοικητής τους απείλησε ότι, αν δεν υπογράψουν την υπεύθυνη δήλωση θα χάσουν τη δουλειά τους. Ως σωματείο τους συστήσαμε να μην υπογράψει κανένας τη συγκεκριμένη υπεύθυνη δήλωση», αναφέρει στο Έθνος o πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ημαθίας, Δημήτρης Τσέκας

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου