-->

Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020

H Πτέρυγα Μπόμπολα του Α. Φλέμιγκ Πρέπει να κλείσει!

Πρέπει τίποτα να μη θυμίζει πως εκεί ήταν Νοσοκομείο με κλινικές πρώτης γραμμής, χειρουργεία και εργαστήρια που εξυπηρετούσαν χιλιάδες κόσμου.

   Πρέπει να «στριμωχτούν» οι εργαζόμενοι και όσοι αγωνίζονται για να ξαναλειτουργήσει.

   Πρέπει να μπερδευτούν, να αποπροσανατολιστούν οι Μελισσιώτες και οι δημότες των γύρω Δήμων με πλαστά διλήμματα. Νοσοκομείο ή πρόσφυγες πριν λίγους μήνες ή το ακόμα πιο «πετυχημένο» των ημερών μας: Νοσοκομείο ή αίθουσες προσχολικής αγωγής.

   Για μας είναι ξεκάθαρο πως πρόκειται για μια σχεδιασμένη πολιτική επιλογή που σκοπό έχει το οριστικό λουκέτο στην Πτέρυγα Μπόμπολα αρχικά και τη συνέχιση της συρρίκνωσης…μέχρι εξαφανίσεως ολόκληρου του Α. Φλέμιγκ.

Μία επιλογή που καμία σχέση δεν έχει με άλλες ανάγκες που προβάλλονται ως δικαιολογίες. Ούτε βέβαια με το δικαίωμα στην εκπαίδευση των παιδιών μας που δήθεν θα εξυπηρετηθεί. Λες και δεν υπάρχουν άλλες λύσεις και άλλοι χώροι για να στηθούν οι απαραίτητες υποδομές, οι ίδιες, καλύτερες και εν τέλει φτηνότερες από αυτές που σχεδιάζουν για την πτέρυγα Μπόμπολα.

Για παράδειγμα, χωρίς να είναι δική μας δουλειά ή ευθύνη να κάνουμε προτάσεις για πως η πολιτεία θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, εύκολα μας έρχεται στο νου πχ ο ήδη δεσμευμένος από το δήμο χώρος, στην Πηγής, δίπλα στο Μπόμπολα και στο πρώην «Παπαδημητρίου», ή ακόμα καλύτερα ο χώρος του Ν.Ι.Ε.Ν. που ήδη έχει παραχωρηθεί στο Δήμο.

Απ’ όσα μάλιστα μαθαίνουμε  (και με κάθε επιφύλαξη καθώς η ενημέρωση των εργαζομένων…δεν περισσεύει)  η «συμφωνία» με τον ΕΦΚΑ στον οποίο ανήκει ο χώρος, προβλέπει επένδυση άνω του εκατομμυρίου και παχυλό ετήσιο ενοίκιο από το Δήμο (λεφτά των δημοτών δηλαδή) προκειμένου για 12 χρόνια να παραχωρηθεί ο χώρος για εκπαιδευτικές ανάγκες, οι οποίες προς το παρόν συνοψίζονται σε μόλις λίγες αίθουσες προσχολικής αγωγής! (δες upd στο τέλος του κειμένου)  

Θα χρησιμοποιήσουν δηλαδή ένα ολόκληρο Νοσοκομείο για μερικές αίθουσες!  Τι άλλη απόδειξη χρειάζεται άραγε πως όλα αυτά είναι προσχηματικά και κεντρικά σχεδιασμένα; Πως ο ΕΦΚΑ που ήταν έτοιμος να μεταβιβάσει το χώρο στο Υπουργείο Υγείας, άλλαξε ξαφνικά γνώμη και συντονίστηκε με Υπουργείο Δ. Τάξης αρχικά,Υπ. Παιδείας , Δήμο και με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου να σφυρίζει αδιάφορα…έτσι χωρίς σχέδιο χωρίς οδηγίες άνωθεν!

   Όσο ξεδιπλώνονται αυτά τα σχέδια, όλο και πιο ξεκάθαρο γίνεται πως σκοπός τους εδώ και πολύ καιρό είναι να ξεπαστρέψουν το Α. Φλέμιγκ. Το μόνο από τα προορισμένα για κλείσιμο Νοσοκομεία που όχι μόνο έμεινε ανοιχτό με τους αγώνες εργαζομένων και κατοίκων, αλλά και εξυπηρετεί σήμερα, παρ’ όλες τις άθλιες συνθήκες, κοντά στους 40.000 συμπολίτες μας το χρόνο!

Στον καιρό μάλιστα της πανδημίας που ήδη μετράει γύρω στο ένα εκατομμύριο νεκρούς σ’ όλο τον κόσμο και οι δομές υγείας είναι περισσότερο αναγκαίες από ποτέ, μας εμφανίζουν εικονική πραγματικότητα! Όλοι, τάχα, κόπτονται να ενισχύσουν το σύστημα περίθαλψης, εμφανίζουν τις κλίνες ΜΕΘ να ανοίγουν κατά εκατοντάδες και τις προσλήψεις προσωπικού – φαντάσματα – να γίνονται κατά χιλιάδες (μόνο όσο κρατάνε τα δελτία ειδήσεων), ενώ στην πραγματικότητα τα Νοσοκομεία καταρρέουν και έτοιμες δομές, όπως η Πτ. Μπόμπολα, αντί να αξιοποιούνται ετοιμάζονται να καταργηθούν… 

Αυτή την πραγματικότητα θέλουν να θολώσουν εδώ και πολύ καιρό. Για αυτήν την πραγματικότητα πρέπει και πάλι να ξεσηκωθούμε και να ματαιώσουμε και αυτή την προσπάθεια που κρύβει στην εξέλιξή της της την πλήρη κατάργηση σε ό,τι έχει απομείνει ως δικαίωμα στη δωρεάν περίθαλψη που δικαιούται ο λαός μας.

 Απαιτούμε από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, να σταματήσει τις «διαρροές» για το πόσο άχρηστη είναι η προοπτική ανάπτυξης της Πτέρυγας, να σταματήσει τα κρυφά σχέδια για λουκέτο σε ό,τι έχει απομείνει εκεί και για ξεπούλημα των πλυντηρίων του Νοσοκομείου σε εργολάβους κόστους πολλών χιλιάδων το μήνα.

·        Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο να απορρίψει την προσχηματική (και ζημιογόνα…) «συμφωνία» κατάργησης της Πτ. Μπόμπολα και να απαιτήσει τη επαναλειτουργία της ως Νοσοκομείο.

·        Καλούμε κυρίως τους εργαζόμενους της περιοχής, τα Σωματεία εργαζομένων στα Νοσοκομεία, κάθε μαζικό φορέα, να αγωνιστούμε από κοινού και να απαιτήσουμε την ανάπτυξη της Πτ. Μπόμπολα ως χώρο παροχής περίθαλψης. Την αναβάθμιση ολόκληρου του Α. Φλέμιγκ, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση και όχι απόλυση των συμβασιούχων, για να μπορεί να εξυπηρετηθεί ο κόσμος που έχει ανάγκη.

 

ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΕ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΔΕΝ «ΑΝΤΑΛΑΣΟΝΤΑΙ»

ΤΟ ΔΙΛΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΟ!

ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΕ ΔΩΡΕΑΝ, ΙΣΗ, ΠΛΗΡΗ & ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ  και ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!


ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΟΥΚΕΤΟ ΓΙΑ ΤΟ Α. ΦΛΕΜΙΓΚ!


UPD: διαβάζοντας τη συμφωνία ΕΦΚΑ - Δήμου εκείνο που προκύπτει ανάμεσα από τα "ψιλά" γράμματα είναι πως ο Δήμος θα φορτωθεί με μεγάλα ποσά, είτε για την ανακαίνιση και αναπροσαρμογή των κτιρίων, είτε ως μηνιαία ενοίκια στον ΕΦΚΑ. Επιπλέον το ύψος των ποσών αυτών που θα ξεπεράσουν αρχικά το εκατομμύριο, είναι απροσδιόριστο ως προς την τελική του διαμόρφωση. Σημειώνουμε αυτές τις λεπτομέρειες, όχι γιατί συσχετίζουμε το αίτημα για ύπαρξη και ανάπτυξη του νοσοκομείου με το πως θα καλύψει η πολιτεία τις υποχρεώσεις της, λες και το ένα ακυρώνει το άλλο, στους πολίτες, αλλά μόνο και μόνο για να δείξουμε πως το κόστος και το χαράτσωμα των δημοτών δεν τους ενδιαφέρει καθόλου προκειμένου να επιτελεστεί ο σκοπός. Ακόμα κι' αν υπάρχουν φτηνότερες και καλύτερες λύσεις επιλέγουν εκείνη που εξυπηρετεί την πολιτική επιλογή...) 



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.