-->

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020

ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στο Α.ΦΛΕΜΙΓΚ, ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΙ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΤ. ΜΠΟΜΠΟΛΑ, ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΟΜΩΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ Η ΠΕΡΙΟΧΗ.

Το Σωματείο Εργαζομένων «Α. Φλέμιγκ», πήρε την πρωτοβουλία, απευθύνθηκε ανοικτά και κάλεσε σε σύσκεψη φορείς της περιοχής, δημοτικές παρατάξεις, Σωματεία εργαζ/νων, συνδικαλιστικές και κομματικές οργανώσεις , κάθε φορέα και δημότη, με σκοπό να ενημερώσει, για άλλη μία φορά για τις συνεχείς προσπάθειες οριστικής κατάργησης της Πτ. Μπόμπολα, τις τραγικές ελλείψεις και υποβάθμιση συνολικά του «Α.Φλέμιγκ». 
 Θεωρούμε πετυχημένη και σημαντική την προσπάθειά μας αυτή στην οποία συμμετείχαν πλήθος από τους παραπάνω φορείς. Στη συζήτηση που έγινε, δεδομένων των διαφορετικών απόψεων – σεβαστή προϋπόθεση κάθε δημοκρατικής διαδικασίας - εκφράστηκε από όλους η ανάγκη στήριξης του Νοσοκομείου, η αποτροπή κάθε προσπάθειας συρρίκνωσης ή κλεισίματός του καθώς και η αντίθεσή του στις προσπάθειες της Δημοτικής αρχής για την μετατροπή (αυτή τη φορά) της Πτ. Μπόμπολα, από Νοσοκομείο σε εκπαιδευτήριο προσχολικής αγωγής. 
 Με βάση λοιπόν τα παραπάνω, το Σωματείο μας προτείνει το παρακάτω ψήφισμα σε όλους τους φορείς και κυρίως στους εργαζόμενους και σε όλο το λαό και τους καλεί να το στηρίξουν, να ενώσουν τη φωνή και τις δυνάμεις τους, να δυναμώσουν κάθε κινητοποίηση για την υπεράσπιση του Νοσοκομείου «Α. Φλέμιγκ».


 ΨΗΦΙΣΜΑ 
 για την αποτροπή του κλεισίματος της Πτ. Μπόμπολα, την επαναλειτουργία της, τη συνολική ενίσχυση και ανάπτυξη του Νοσοκομείου <<Α. ΦΛΕΜΙΓΚ>>. 

 Μετά από πρόσκληση και ενημέρωση του Σωματείου Εργαζομένων στο Α. Φλέμιγκ, διαπιστώνουμε ότι: 
 1. Το «Α. Φλέμιγκ», ιστορικό Νοσοκομείο και πολύτιμο για τις υπηρεσίες που προσφέρει όχι μόνο στην περιοχή μας αλλά και σε όλο το Βορειοανατολικό άξονα, έμεινε ανοιχτό, υπάρχει και λειτουργεί, χάρη στον αγώνα των εργαζομένων του, τη συμπαράσταση των υγειονομικών στα άλλα Νοσοκομεία και την αλληλεγγύη των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής. Σκόπιμα υποβαθμισμένο, συνεχίζει να προσφέρει υπηρεσίες περίθαλψης σε πάνω από 35.000 συνανθρώπους μας κάθε χρόνο. 

2.Από το 2013 που επιχειρήθηκε το κλείσιμό του, καθώς οι κυβερνήσεις εναλλάσσονται, όχι μόνο δεν υλοποιούνται οι υποσχέσεις για την αναβάθμιση και στήριξή του προς όφελος του λαού που έχει ανάγκη, αλλά αντίθετα, καταρρέει χωρίς προσωπικό, συντήρηση και εξοπλισμό.Συνεχίζεται έτσι, με αθόρυβο τρόπο η προσπάθεια σταδιακού μεν αλλά οριστικού κλεισίματός του με αποτέλεσμα να στερήσει από το λαό μας εδώ όπως και αλλού, δομές περίθαλψης, κλίνες νοσηλείας, επιτείνοντας τις ελλείψεις σε εξειδικευμένες υπηρεσίες. Αυτό άλλωστε προέβλεπαν εξ’ αρχής οι μνημονιακές δεσμεύσεις που ισχύουν ακόμα. 

 3.Παρά τα διάφορα «σχέδια» ανάπτυξης που κάθε τόσο εκπονούνται, τους τελευταίους μήνες είμαστε μάρτυρες μιας επίμονης προσπάθειας οριστικού κλεισίματος της Πτ. «Μπόμπολα» του Νοσοκομείου που σήμερα υπολειτουργεί παρέχοντας υποστηρικτικές υπηρεσίες. Οι εργαζόμενοι και οι φορείς της περιοχής, επανειλημμένα έχουμε τονίσει πως ιδιαίτερα μέσα στις συνθήκες της πρόσφατης πανδημίας, η Πτέρυγα αυτή (με 80 - 100 κρεβάτια νοσηλείας) πρέπει το ταχύτερο να επαναλειτουργήσει, να δημιουργηθούν νέες κλινικές και εργαστήρια, να αναβαθμίσει συνολικά τη λειτουργία και το δυναμικό του «Α.Φλέμιγκ», να ενισχυθεί το Ε.Σ.Υ. Αντίθετα, η πολιτική ηγεσία επιχειρεί την οριστική κατάργησή της με προσχηματικό και υποκριτικό τρόπο, χρησιμοποιώντας μάλιστα σα «λαγό» τη δημοτική αρχή. Την ίδια, που πριν λίγους μήνες υπερθεμάτιζε υπέρ της λειτουργίας της ως Νοσ/κη Μονάδα, επιχειρεί σήμερα να εγκαταστήσει εκεί λίγες αίθουσες προσχολικής αγωγής. Να ακυρώσει έτσι τη δυνατότητα κάθε άλλης χρήσης, να σβηστεί από τη μνήμη μας ότι εκεί είναι Νοσοκομείο. 
 Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στα σχέδια αυτά. Θεωρούμε ότι άμεσα πρέπει να επαναλειτουργήσει η Πτ. Μπόμπολα του Α. Φλέμιγκ παρέχοντας υπηρεσίες περίθαλψης και να εγκαταλειφθεί κάθε σκέψη για άλλη χρήση της. 
 Στηρίζουμε τους εργαζόμενους στον αγώνα τους για να ενισχυθεί συνολικά το Νοσοκομείο. Να στελεχωθεί με προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, να συντηρηθεί και να αναβαθμιστεί ο ιατροτεχνολογικός του εξοπλισμός. Να συνεχίσει να παρέχει πολύτιμες υπηρεσίες υγείας στο λαό της περιοχής μας και σ’ όλη την Αττική. 
 Καταδικάζουμε τις προσπάθειες της Δημοτικής αρχής να μετατρέψει προσχηματικά τη χρήση της Πτέρυγας Μπόμπολα. 
Τόσο το δικαίωμα στην εκπαίδευση, όσο και στην περίθαλψη αλλά και εκείνο της ανθρώπινης φροντίδας προσφύγων και μεταναστών είναι αδιαπραγμάτευτα και ευθύνη της πολιτείας να τα εξασφαλίσει. Τρόποι και μέσα υπάρχουν. 
 Ζητάμε από όλους τους πολίτες να στηρίξουν το αίτημα επαναλειτουργίας του Μπόμπολα, αποκατάστασης και αναβάθμισης του Αμαλία Φλέμιγκ. 
 Δηλώνουμε ότι θα συμμετέχουμε και θα στηρίξουμε κάθε κινητοποίηση που θα αποφασιστεί από κοινού για την υπεράσπιση του Νοσοκομείου. 

  •  ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ! ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ! 
  •  ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΠΟΥ ΛΕΙΠΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΑΣΚΟΠΕΣ & ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΔΙΑΚΟΜΙΔΕΣ 
  •  ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ! 
  •  ΚΑΜΜΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ, ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΥΚΕΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΤΕΡΥΓΑ ΜΠΟΜΠΟΛΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.