-->

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΓΙΝΕ Η ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΤ.ΜΠΟΜΠΟΛΑ>

Με μεγάλη επιτυχία από άποψη συμμετοχής αλλά και περιεχομένου πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα η σύσκεψη φορέων της ευρύτερης περιοχής που είχε καλεστεί από το Σωματείο εργαζομένων.


*(βλ. λίστα συμμετεχόντων στο τέλος.)Στη σύσκεψη, αναλύθηκε από πλευράς του Σωματείου η κατάσταση που σήμερα επικρατεί στο νοσοκομείο «Α. Φλέμιγκ» με αιχμή τις εξελίξεις και τις πληροφορίες των τελευταίων μηνών που αφορούν στην επίμονη προσπάθεια για οριστικό κλείσιμο της Πτ. Μπόμπολα.
Εξηγήθηκε στους παρευρισκόμενους γιατί συνδέεται η ανάπτυξη υπηρεσιών και δομών παροχής περίθαλψης στην Πτέρυγα αυτή, συνολικά με την ύπαρξη και λειτουργία ολόκληρου του Α. Φλέμιγκ.

Αναφερθήκαμε στο ιστορικό της προσπάθειας ολοκληρωτικού κλεισίματος του «Α. Φλέμιγκ» από την εφαρμογή των αντιλαϊκών μνημονιακών επιταγών και το πως έμεινε ανοιχτό ύστερα από τους αγώνες των εργαζομένων και των κατοίκων της περιοχής. 
Ενημερώσαμε ακόμη, για το πως το Νοσοκομείο όλα αυτά τα χρόνια αφέθηκε να καταρρέει χωρίς προσωπικό, έχοντας χάσει πάνω από 300 εργαζόμενους , κρίσιμες κλινικές και εργαστήρια που εξυπηρετούσαν χιλιάδες ασθενείς.

Αναφέρθηκε η σημερινή κατάσταση που χαρακτηρίζεται από αυξημένη προσέλευση ασθενών στο Νοσοκομείο (πάνω από 45.000 το χρόνο) αλλά και από τραγική έλλειψη προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, κρίσιμων κλινικών και εργαστηρίων, από εξοντωτικά ωράρια, από έλλειψη συντήρησης και ανανέωσης ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού που οδηγεί σε εξουθένωση και απίστευτη ταλαιπωρία εργαζόμενους και ασθενείς.

Επισημάνθηκε πως όλα αυτά τα χρόνια η λογική του ολοκληρωτικού λουκέτου στην Πτ. Μπόμπολα κυριάρχησε καθώς η πολιτική ηγεσία, χρησιμοποίησε αρχικά ως δούρειο ίππο το δράμα και τις ανάγκες προσφύγων και μεταναστών - επιχειρώντας να «στριμώξουν» το Σωματείο (δεδομένης της συμπαράστασής μας στους πρόσφυγες) ενώ εδώ και λίγο διάστημα, δυστυχώς με όχημα τη Δημοτική αρχή, επιχειρεί να κλείσει την Πτ. Μπόμπολα με πρόσχημα αυτή τη φορά, τις ανάγκες της προσχολικής αγωγής.
Τοποθετηθήκαμε, αναφέροντας πως όσο και αν η Διοίκηση του Δήμου, ξέχασε τις διακηρύξεις της πως " η Πτ. Μπόμπολα είναι Νοσοκομείο και δεν μπορεί να αλλάξει η χρήση της ", όσο και αν θα προσπαθήσει και πάλι να φέρει τους εργαζόμενους απέναντι στην τοπική κοινωνία χρησιμοποιώντας το επιχείρημα της προσχολικής αγωγής - λες και και δεν ήταν δική της ευθύνη η κάλυψη των αναγκών αυτών, ώστε όλα τα παιδιά να έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση, η πραγματικότητα δεν μπορεί να κρυφτεί. 

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΞΑΛΕΙΨΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΙ ΕΚΕΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΞΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ!

Στις τοποθετήσεις τους, με όλες τις διαφορετικές εκτιμήσεις που μπορεί να υπάρχουν, όλοι ανεξαίρετα οι παρευρισκόμενοι από την "πλευρά" του ο καθένας,  συμφώνησαν ότι, ιδιαίτερα μέσα σ' αυτές τις συνθήκες της υγειονομικής κρίσης, το Α. Φλέμιγκ συνολικά πρέπει να σωθεί γιατί το έχουν ανάγκη οι πολίτες. Ιδιαίτερα η Πτ. Μπόμπολα πρέπει να αξιοποιηθεί προσφέροντας υπηρεσίες περίθαλψης.

Ακόμη, επικρίθηκε από όλους η υποκριτική στάση της Δημοτικής αρχής που όπως αναφέρθηκε, από το σύνολο των εκπροσώπων δημοτικών παρατάξεων που παραυρέθηκαν, λειτουργεί αντιθεσμικά και ενάντια στα συμφέροντα των δημοτών και του λαού.

Τέλος όλοι οι συμμετέχοντες δήλωσαν πως συμπαραστέκονται στον αγώνα του Σωματείου και των εργαζομένων, τόσο για την επαναλειτουργία της Πτ. Μπόμπολα όσο και για την ανάγκη ενίσχυσης και αναβάθμισης του Α. Φλέμιγκ.

Συμφωνήθηκε να εκδοθεί από τη σύσκεψη ψήφισμα που θα κυκλοφορήσει τις επόμενες ημέρες καθώς και να στηριχτούν οι δράσεις ενημέρωσης και οι κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας που θα αποφασίσει το Σωματείο.

* Στη σύσκεψη συμμετείχαν:
Σωματεια εργ/νων, Συνδ/κες παρατάξεις, εργαζομενοι.
ΠΑΚΟΥ Β. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣ. ΚΑΤ
ΚΑΛΛΙΑΝΙΔΟΥ Ε. ΓΡΑΜ. ΣΩΜ. ΕΡΓ/ΝΩΝ ΣΙΣΜΟΝΟΓΛΕΙΟΥ
ΣΑΚΚΑ Α.  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΣΤΟ ΝΟΣ. Α. ΟΛΓΑ
ΜΗΤΣΙΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΕΚΠΡ. ΣΥΝΔ/ΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ "ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ"
- ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣ. "ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ"
- ΙΑΤΡΟΣ ΝΟΣ. ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ
ΔΗΜ. ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ 
ΚΟΝΤΟΥΛΑΚΟΣ Λ. ΔΗΜΟΤ. ΣΥΜΒ. Δ. ΠΕΝΤΕΛΗΣ, ΕΠΙΚΕΦ. ΔΗΜ. ΠΑΡΑΤ. "ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΖΙ"
ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΣ Σ. ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΕΝΤΕΛΗΣ 
ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Δ. ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ, ΕΠΙΚΕΦ. ΔΗΜ. ΠΑΡΑΤ. "ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ"
ΜΠΟΥΡΑΣ Β. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛ. ΓΟΝΕΩΝ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ - ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΜΑΡ.
ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Τ. ΔΗΜ. ΚΙΝ. ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ "ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ"
ΚΟΥΚΟΥΖΑΣ Π. ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΜΑΡ. "ΕΝΩΜΕΝΟ ΜΑΡΟΥΣΙ"
ΚΟΜ. ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ Κ. ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΠΕΝΤΕΛΗΣ
ΓΕΡΑΝΑΚΗΣ Γ.  ΚΟ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ-ΠΕΝΤΕΛΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Σ. ΕΚΠΡ. ΚΚΕ(μλ)
ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
ΛΗΜΟΝΗ Μ. ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ - ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ
ΠΕΤΡΟΥΛΙΑ Σ. ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ - ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ
- ΕΚΠΡ. ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΕΠΑΥΛΗΣ "ΚΟΥΒΕΛΟΥ"
ΠΑΡΑΥΡΕΘΗΚΑΝ οι Βουλευτές:
ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ Κ. ΕΥΡΟΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ - ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ
ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ Κ.

ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ επίσης:
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ
ΒΑΡΛΑΜΙΤΗΣ Κ. ΚΑΤΟΙΚΟΣ Δ. ΠΕΝΤΕΛΗΣ τ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ Τ.Π.Δ.
ΚΟΣΟΒΙΤΣΑΣ Κ. τ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ν. ΠΕΝΤΕΛΗΣ
Τοπικά ΜΜΕ, οι εφημ."Εργατ. Αριστερά" & "Προλ/κη Σημαία"


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου