-->

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018

Οι πολίτες υπερασπίζονται το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο Ληξουρίου!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΤΟ ΛΗΞΟΥΡΙ!
Ανακοίνωση του Νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ Κεφαλονιάς – Ιθακης.

 Η συγκέντρωση στην Ιακωβάτειο Βιβλιοθήκη (7/8) ήταν μια πρώτη δυναμική απάντηση ενάντια στην προσπάθεια μετατροπής του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου Ληξουρίου σε υποβαθμισμένο Κέντρο Υγείας αλλά και στη συνολική υποβάθμιση του κεντρικού Νοσοκομείου στο Αργοστόλι κι όλων των δομών υγείας του Νομού. Όπως τονίστηκε από το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ, το σωματείο των εργαζομένων του Νοσοκομείου, την ΕΛΜΕ-ΚΙ και το Εργατικό Κέντρο, που διοργάνωσαν την κινητοποίηση αυτή, πρόκειται για ένα προαναγγελθέν έγκλημα στη βάση των πολιτικών για την υγεία που έχουν ακολουθήσει διαχρονικά οι κυβερνήσεις για να υπηρετήσουν την κερδοφορία των μεγάλων ομίλων. Με στοιχεία αποκαλύφθηκε το έωλο των διακηρύξεων περί μέτρων στήριξης του δημόσιου τομέα υγείας από τη στιγμή που και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ συνεχίζει και κλιμακώνει τη βάρβαρη επίθεση, που θυσιάζει την υγεία και τη ζωή του λαού για τα κέρδη. Αυτό, όπως επισημάνθηκε, είναι γενικό χαρακτηριστικό που φάνηκε περίτρανα και στις τελευταίες πυρκαγιές με κόστος σε ανθρώπους και λαϊκές περιουσίες. Τονίστηκε, ακόμη, η σημασία της στελέχωσης του Μαντζαβινάτειου με βάση την οργανικότητα του 2012, αφού, μόνο η λειτουργία της κλειστής σήμερα «καρδιάς» του, της παθολογικής κλινικής, θα αποσυμφόριζε το ΓΝΝ Αργοστολίου από εκατοντάδες περιστατικά. Το πλαίσιο και τα αιτήματα μπορεί και πρέπει να αποτελέσουν βάση ευρύτερης συσπείρωσης. Ο λαός της Παλικής δήλωσε αποφασισμένος να μαζικοποιήσει περαιτέρω τη δράση, ώστε να προασπίσει το δικαίωμά του σε αποκλειστικά δημόσια – δωρεάν αναβαθμισμένη υγεία, με βάση τις πραγματικές ανάγκες του. Η λαϊκή ετοιμότητα και η επαγρύπνηση μπορεί να αποκρούσουν τις μεθοδεύσεις ενάντια στο Μαντζαβινάτειο, τα Κέντρα Υγείας, τα Αγροτικά Ιατρεία και το ΓΝΝΑ.

(Συμπέρασμα: Όσο και κριτικά να στέκεται κανείς απέναντι στον καυγά κυβέρνησης και συνδικαλιστικής ηγεσίας που κατά το μέγα μέρος του έχει χαρακτηριστικά πέρα και έξω από τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων, ένα είναι το σίγουρο: Αν δεν κινητοποιηθεί ο κόσμος, αν οι εργαζόμενοι και ο λαός δεν σταθούν απέναντι σε πολλαπλά μέτωπα, τόσο κυβερνητικά όσο και δήθεν φιλικά, όσο δεν αγωνίζεται για τη ζωή του τόσο θα κλείνουν Νοσοκομεία, τόσο θα χάνει δικαιώματα, τόσο θα ζει χειρότερα...)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.