-->

Τρίτη 16 Ιουλίου 2019

Εφημέρευε 32 συνεχείς ημέρες

Μετά την καταγγελία του Σωματείου εργαζομένων στο Νοσοκομείο της Λήμνου και της ΠΟΕΔΗΝ, ήρθε στο φως αυτή η τραγική ιστορία της συνεχούς εφημέρευσης της μοναδικής παθολόγου επί 32 συνεχόμενες ημέρες.
Δηλαδή τι δεν καταλαβαίνουν, όσοι ανακάλυψαν σήμερα τον τροχό όταν λέμε πως δεν υπάρχει προσωπικό στα Νοσοκομεία; Μέχρι που πρέπει να φτάσει η κατάσταση; Να πεθάνουν άνθρωποι και από πάνω να την πληρώσουν οι εργαζόμενοι;
Από την είδηση λοιπόν παρακάτω, διαβάζουμε πως ο υπουργός δεσμεύτηκε για προκήρυξη μόνιμων θέσεων και προσωρινές δίμηνες συμβάσεις. Αυτό, όσο και αν είναι αυτονόητο, ταυτόχρονα μοιάζει και ...αυτο αναίρεση της σφιχτής πολιτικής προσλήψεων, του 5 προς 1 της νέας Κυβέρνησης, που μπορεί να παρέλαβε και τα αποτελέσματα της μνημονιακής πολιτικής των προηγούμενων, αλλά συνεχίζει να κομπορρημονεί  για λιγότερο κράτος. Εμείς τουλάχιστον, οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία, αντιλαμβανόμαστε ότι λιγότερο κράτος στην περίθαλψη σημαίνει κομμάτι της πίτας στους ιδιώτες που θα αναπτυχθούν εκ του ασφαλούς και (πάντα) με τις πλάτες του κράτους. Αντιλαμβανόμαστε ακόμα, (η συνταγή είναι δοκιμασμένη)  πως πολύ σύντομα η κατάσταση αυτή θα μετατραπεί σε εφιάλτη για τον κοσμάκη αφού θα κληθεί να πληρώνει από την τσέπη του χωρίς τη δυνατότητα απεύθυνσης σε δωρεάν δομές υγείας που εν τω μεταξύ θα έχουν κλείσει και απαξιωθεί...κάπως σαν τις συνθήκες στο Νοσοκομείο της Λήμνου δηλαδή.
Και εν είδει αστείου (που δεν είναι): Σύμφωνα με το 5 προς 1, οι τρεις μόνιμες προσλήψεις στο Νοσοκομείο της Λήμνου σημαίνει ότι πρέπει να φύγουν 15 σημερινοί εργαζόμενοι;


Η οδύσσεια της παθολόγου κινητοποίησε Εισαγγελία και υπουργείο
της Ντάνι Βέργου  (Εφ.Συν.)
Οι αγωνιώδεις εκκλήσεις της γιατρού του Νοσοκομείου Λήμνου, έπειτα από 32 ημέρες εφημερίας χωρίς ρεπό, προκάλεσαν την παρέμβαση του εισαγγελέα, ενώ ο Βασίλης Κικίλιας δεσμεύτηκε πως θα συνάψει δίμηνες συμβάσεις έργου με επιστήμονες της ειδικότητας και θα προκηρύξει τρεις μόνιμες θέσεις.
Δύο δίμηνες συμβάσεις έργου με παθολόγους για το Γενικό Νοσοκομείο Λήμνου ανακοίνωσε χθες ότι θα συνάψει το συντομότερο ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Παράλληλα, δεσμεύτηκε ότι θα προκηρύξει τρεις μόνιμες θέσεις παθολόγων προκειμένου να αντιμετωπίσει το σοβαρό θέμα που έχει προκύψει στο νησί λόγω της ύπαρξης μόνο μιας παθολόγου.
Είχε προηγηθεί, νωρίς χθες το πρωί, η διαταγή επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης του εισαγγελέα της Λήμνου μετά τις καταγγελίες του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), καθώς επίσης και της ίδιας της παθολόγου στην αστυνομία και την Εισαγγελία για την τραγική αλλά και επικίνδυνη υποστελέχωση στη βασική ειδικότητα του νοσοκομείου που καλύπτει τις ανάγκες 60.000 ασθενών, καθώς και των τουριστών, τους καλοκαιρινούς μήνες.
Σύμφωνα με τις παραπάνω καταγγελίες, έπειτα από 32 μέρες συνεχούς εφημερίας, χωρίς να έχει πάρει ούτε ένα ρεπό, η παθολόγος αναγκάστηκε να διακομίσει σηπτικό περιστατικό, τη στιγμή που οι διοικήσεις του νοσοκομείου και της υγειονομικής περιφέρειας απαξίωναν τις αγωνιώδεις εκκλήσεις της να δώσουν λύση στο πρόβλημα, αρνούνταν να της υπογράψουν την άδεια που έχει ζητήσει και της έδωσαν «εντέλλεσθε» μέσω μηνύματος στο κινητό της τηλέφωνο για να εφημερεύει μέχρι να βρεθεί αντικαταστάτης!
Λόγω της έλλειψης παθολόγων στο νοσοκομείο σταμάτησαν και οι χημειοθεραπείες των καρκινοπαθών οι οποίοι υποχρεώθηκαν κάθε εικοσαήμερο να ταξιδεύουν στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη για να βρουν νοσοκομείο να τις κάνουν, ενώ άλλοι τις χάνουν επειδή δεν είναι σε θέση να ταξιδέψουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.