-->

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019

ΑΝΘΡΩΠΟΦΑΓΟΙ!

Στον άδικο θάνατο της νέας γυναίκας στο Νοσοκομείο της Νίκαιας, η οποία θεωρήθηκε αποκλειστική, αλλά τελικά ήταν οικιακή βοηθός χωρίς χαρτιά, επιχειρήθηκε από την αρχή να αποδωθεί ένα ποσοστό τυχαιότητας. Μαζί δηλαδή με τη φρίκη και τον αποτροπιασμό ανακατώθηκε και η "κακιά στιγμή". Ορισμένοι βέβαια έκαναν ακόμα πιο βάρβαρα και φασιστικά σχόλια για την αδικοχαμένη γυναίκα. (Γι' αυτούς δεν έχουμε κανένα σχόλιο ούτε κουβέντες μαζί τους...) 
Σήμερα μάθαμε πως δεν ήταν ένας συνηθισμένος έλεγχος από την αστυνομία αλλά κανονικό, διεστραμμένο ανθρωποκυνηγητό που είχε στήσει η Διοίκηση του Νοσοκομείου. 
Και λέμε διεστραμένο γιατί επιχείρησαν να στρέψουν τις "νόμιμες" εναντίων των "παράνομων" για να αλληλοφαγωθούν μεταξύ τους. Όσο για τη νομιμότητα που τόσο κόπτωνται, την έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια. 
Συγκεκριμένα η Διοίκηση του Νοσοκομείου έφτιαξε μια επιτροπή από τις "νόμιμες" αποκλειστικές - οι οποίες δεν έχουν καμία οργανική σχέση με το Νοσοκομείο - να ελέγχουν και να ερευνούν για "παράνομες". Ολωσδιόλου παράνομο και ανήθικο. Έβαλαν αυτόν που τρώει ένα κομμάτι ψωμί να εξολοθρεύσει αυτόν που προσπαθεί να φάει κι' αυτός μισό...για μία δουλειά που δεν θα έπρεπε να υπάρχει!!! Για μια υπηρεσία στον άρρωστο που είναι υποχρεωμένο το σύστημα περίθαλψης να παρέχει ισότιμα και δωρεάν σε όλους τους ασθενείς χωρίς κατηγοριοποήσεις. Αν μάλιστα συνέβαινε αυτό, όλοι αυτοί οι άνθρωποι πιθανότατα θα είχαν μόνιμη και σταθερή δουλειά.
Όλοι οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία οφείλουμε να σταθούμε ενάντια σ' αυτή την ανθρωποφαγία που συνδέεται άμεσα και με τα δικά μας προβλήματα. Με την έλλειψη προσωπικού, με την κατάρρευση των δικαιωμάτων μας, με το αυριανό μαύρο κόσμο που σχεδιάζουν για μας και τα παιδιά μας. Πρέπει να καταλάβουμε πως όπως γίνεται ξανά και ξανά τα τελευταία χρόνια, το να στρέφουν τους μισούς εργαζόμενους εναντίον των άλλων μισών είναι ένα "κόλπο" που χρησιμοποιεί το σύστημα για να καταστέλει τις αντιδράσεις και τις διεκδικήσεις μας. Είναι ένα από τα "κόλπα" που οδηγούν και τους μεν και τους δε σε χειρότερη θέση από πρίν. (Είδαμε που κατέληξαν οι μισθοί και οι συντάξεις όλων μας μέσα από την αντιπαράθεση "Δημόσιων" και "ιδιωτικών" που ήταν πολύ της μόδας και μας στέρησε - όχι βέβαια μόνο αυτό - τη δυνατότητα να κινητοποιηθούμε και να αντισταθούμε από κοινού).
Συνάδελφοι, να καταδικάσουμε αυτές τις συμπεριφορές. Δεν τρέφουμε καμία έχθρα απέναντι στους άλλους εργαζόμενους. Παλεύουμε από κοινού για προσλήψεις, μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.   

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.