-->

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2020: Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ (ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ) ΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ...ΑΛΛΑ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ! ΚΙ' ΟΜΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ!

Στην ολομέλεια της βουλής η συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2020, και χωρίς να επιχειρήσουμε εκτενή ανάλυση, παρατηρούμε ότι:
 Προβλέπεται ρυθμός ανάπτυξης 2,8% και πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 3,6%, ποσοστά που κρίνονται από διάφορους και πολλών αποχρώσεων αναλυτές ως υπεραισιόδοξα. 
Από την εμπειρία μας των πολλών προηγούμενων περιόδων, αυτό σημαίνει: 
1. Ότι δε θα βγουν τα νούμερα στο τέλος, οπότε ...συγνώμη λάθος αλλά η διεθνής συγκυρία...η ανάγκη εξοπλισμών (που παρεπιπτόντως ψήνονται γιατί αμερικανο - γαλλο-γερμανοί έχουν στριμώγματα) και ...πάμε γι' άλλα! ή,
2. Ότι προκειμένου να βγουν με το ζόρι (τα νούμερα) θα φορτωθεί περικοπές και νέους φόρους ο συνήθης ύποπτος για ξεζούμισμα. Σ' αυτή την περίπτωση θα έχουμε: Πιάσει τους στόχους, θα έχουμε κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους (αφού η...ανάπτυξη θα καταλήξει σε κάποιες τσέπες ως συνήθως) και τους φτωχούς - φτωχότερους (αφού κάποιοι πρέπει να πληρώσουν τελικά). Ταυτόχρονα, για να μην έχουμε και γκρίνιες θα έχουμε και μία γερή δόση από νέες ελπίδες - ελέω ΜΜΕ - για την επόμενη ανάπτυξη του 2021! 
Κατά τα άλλα, διατηρείται το  Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (850 εκ.), το οποίο ωστόσο πολύ απέχει από το 1 δισ που είχαν υποσχεθεί. Προβλέπονται ακόμα φοροελαφρύνσεις 1,2 δις κατανεμημένες έτσι ώστε όσο περισσότερα λεφτά έχει κάποιος τόσο μεγαλύτερη ελάφρυνση να καρπωθεί. Δίκαια πράγματα.
Αν όλα τα παραπάνω είναι...το τυρί, η φάκα δεν κρύβεται καθώς  ο προϋπολογισμός προβλέπει επίσης τη μείωση των δαπανών για όλα τα υπάρχοντα σημαντικά κοινωνικά επιδόματα, 
Ουδεμία έκπληξις δηλαδή σε γενικές γραμμές και απ' αυτό τον προϋπολογισμό.

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ - ΠΡΟΝΟΙΑ

Αναφερόμενοι μόνο στα δικά μας, εύκολα αντιλαμβανόμαστε που πάει το πράγμα, ειδικά αν το συνδυάσουμε με τα τελευταία γεγονότα, εξαγγελίες και διαρροές περί ιδωτικοποίησης των Νοσοκομείων (το λένε αλλιώς, αλλά αυτό ευνοούν)   και ξεπουλήματος όλων των υπηρεσιών που μπορούν να φέρουν ζεστό χρήμα (ΣΔΙΤ, Παραχώρηση ΚΕΝ κλπ) στους εμπόρους υγείας.  
Έτσι λοιπόν, το '20 τα Νοσοκομεία θα πάρουν 37 εκατομμύρια λιγότερα από πέρυσι!
Όπως μάλιστα πληροφορούμαστε από σχετική αναφορά του "PressProject", 
<<Στο πεδίο της πρόνοιας, ο προϋπολογισμός προβλέπει για το 2020 μείωση δαπανών για τις παροχές σε ανασφάλιστους υπερήλικες, τα οικογενειακά επιδόματα, τα Επιδόματα ΑμΕΑ καθώς και το Στεγαστικό επίδομα (επίδομα ενοικίου), καθώς σχεδιάζονται αλλαγές, όπως για παράδειγμα η υποχρέωση όλων των δικαιούχων με παιδί να αναγράφουν τη διεύθυνση του σχολείου, αλλά και την αύξηση των απαιτούμενων ετών νόμιμης παραμονής στη χώρα από τα 5 στα 10 έτη.>>.

Έτσι λοιπόν περιγράφεται περιληπτικά η κατάσταση που θα διαμορφωθεί τη χρονιά που έρχεται όσο αφορά στα οικονομικά. Για άλλη μια φορά πχ θα υπάρξει αναβάθμιση της Δημόσιας Υγείας, όπως λέει και ο υπουργός, αλλά με περικοπές 37 εκατομμυρίων στη χρηματοδότηση των Νοσοκομείων! - που ως γνωστό είναι ...σπάταλα!!!. ΜΑΓΙΚΟ;
Στην καλύτερη περίπτωση, η δική μας πρόβλεψη είναι πως και πάλι θα ευημερήσουν οι αριθμοί και θα εξαθλιωθούν οι άνθρωποι. Οι φτωχοί άνθρωποι. 
(Γι' αυτό οι ΑΝΘΡΩΠΟΙ, οι εργαζόμενοι, οι ασθενείς, οι άνεργοι, οι φοιτητές, τα παιδιά μας πρέπει να αποφασίσουν και να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Να απαιτήσουμε όσα μας ανήκουν!




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.