-->

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021

Ταξική Πορεία: Όλοι οι υγειονομικοί στις κινητοποιήσεις την Πέμπτη 21/10

(Σημ. Όπως είναι πλέον γνωστό αναρτούμε όλες τις ανακοινώσεις που προέρχονται από τις συνδικαλιστικές παρατάξεις που συμμετέχουν στο Σωματείο. Δημοσιεύονται με ευθύνη των συντακτών τους ως προς το περιεχόμενο.)

ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ! 
 ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ 

 Πέμπτη 21/10: Αθήνα: Στάση εργασίας 8:00 - 15:00  Συγκέντρωση: Πλ. Μαβίλη 8:30
 
 Περιφέρεια: 24ωρη Απεργία 

6.500 συνάδελφοί μας παραμένουν απολυμένοι για σχεδόν 2 μήνες. 
Έχει αποκαλυφθεί ότι αυτή η κίνηση της κυβέρνησης δεν είχε κανένα υγειονομικό περιεχόμενο. 
Ήταν και παραμένει ένα πολύ σημαντικό χτύπημα στο δικαίωμα στη δουλειά. 
Μια πολύ στοχευμένη επίθεση στη μονιμότητα. 
Ένα τεράστιο χτύπημα για τον κλάδο και τα εργασιακά δικαιώματα που είχαν κατοχυρωθεί. 
 Ήταν και παραμένει και ένα πολύ σημαντικό χτύπημα στο δικαίωμα του λαού στην περίθαλψη. 
Οι συνάδελφοι που βρίσκονται σε αναστολή αντιστοιχούν στο κλείσιμο 3 μεγάλων νοσοκομείων, γι’ αυτό και τόσες κλινικές σταμάτησαν να λειτουργούν και είτε συγχωνεύτηκαν είτε έκλεισαν.
 Οι ΜΕΘ στη Β. Ελλάδα μειώθηκαν κατά περίπου 100 κλίνες εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού. 
Ο λαός βιώνει ήδη και πληρώνει με τη ζωή του τις συνέπειες των νέων κενών που ήρθαν να προστεθούν σ’ αυτά που προϋπήρχαν. Οι αναστολές φέρνουν τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία αντιμέτωπους με ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα. Εδώ και χρόνια δουλεύουμε στα όρια της εξόντωσης, με οφειλόμενα ρεπό μηνών και η απόφαση της κυβέρνησης να κρατάει εκτός δουλειάς χιλιάδες συναδέλφους στρώνει το έδαφος για ακόμα μεγαλύτερη εντατικοποίηση και χτύπημα των εργασιακών μας δικαιωμάτων. 
«Δικαιολογεί» και επιβάλει το κόψιμο των αδειών, τις μετακινήσεις από τμήμα σε τμήμα, από νοσοκομείο σε νοσοκομείο κι από πόλη σε πόλη, τακτική που διαλύει τους εργαζόμενους, ενώ δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του λαού. 
Την ίδια ώρα, η πανδημία συνεχίζει, με την κυβέρνηση ν’ αρνείται οποιοδήποτε ουσιαστικό μέτρο πέρα απ’ τον εμβολιασμό, επιχειρώντας να φορτώσει στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς τις δικές της ευθύνες για όσα δεν έκανε και δεν κάνει. 
 Οι αναστολές των υγειονομικών είναι προοίμιο των γενικότερων πολιτικών κατευθύνσεων που έχει σχεδιάσει η κυβέρνηση. Το κλείσιμο νοσοκομείων. 
Την ακόμα μεγαλύτερη ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου κι ενοικίαση εργαζόμενων. Τη διεύρυνση του πεδίου δράσης και κερδοφορίας του ιδιωτικού κεφαλαίου, με εργολαβίες και προμήθειες, με ενοικίαση κρεβατιών και προσωπικού, με ΣΔΙΤ. Τη λειτουργία των νοσοκομείων με ακόμα πιο σκληρά ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια. Τη μετακύλιση ολοένα και μεγαλύτερου μέρους απ’ το κόστος περίθαλψης στους ασθενείς. 
Στην ίδια κατεύθυνση άλλωστε το υπουργείο «αναζωπύρωσε» τη συζήτηση περί περιορισμού της φαρμακευτικής δαπάνης, δηλαδή αύξησης των ποσών που καλούνται οι ασφαλισμένοι να βάζουν απ’ την τσέπη τους. 
 Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή. Η κυβέρνηση αμφισβήτησε στην πράξη το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, με πρόσχημα τον εμβολιασμό, προκειμένου να κάμψει τις αντιδράσεις. Κατάφερε ένα σημαντικό πλήγμα στα εργασιακά μας δικαιώματα, «μέτρησε» τις διαθέσεις των εργαζόμενων και ετοιμάζεται για τις επόμενες κινήσεις της. 
Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες υπέκυψαν στην επίθεση και αποδυνάμωσαν τον αγώνα που έχουμε ανάγκη για να την αντιμετωπίσουμε. Καλλιεργώντας αυταπάτες περί «δικαίωσης στα δικαστήρια», έστειλαν τους απολυμένους συναδέλφους στην «αγκαλιά» των αντιεμβολιαστών και των δικηγόρων, αναπαράγοντας τον τεχνητό διαχωρισμό που έσπειρε η κυβέρνηση και απομονώνοντάς τους. 
Καμία όμως «ελπίδα» δεν υπάρχει στις αποφάσεις των ίδιων δικαστηρίων που βγάζουν «νόμιμη» κάθε επιλογή του συστήματος, ενώ βγάζουν «παράνομη» κάθε κινητοποίηση εργαζόμενων, όπως έκαναν με τους εκπαιδευτικούς παρά την τεράστια συμμετοχή τους στην απεργία. Η κυβερνητική πολιτική στην περίθαλψη χτυπάει το δικαίωμα όλων των εργαζόμενων σε μόνιμη και σταθερή δουλειά και το δικαίωμα όλου του λαού σε ίση, πλήρη και δωρεάν περίθαλψη.
 Οι κινητοποιήσεις μας, που ξεκίνησαν ελπιδοφόρα, πρέπει να συνεχιστούν, κόντρα στη διάθεση των συνδικαλιστικών ηγεσιών να «τελειώνουν με το θέμα». Η πρόθεση της κυβέρνησης είναι οι συνάδελφοι να παραμείνουν απολυμένοι. Μόνο οι αγώνες μας μπορούν να τους φέρουν πίσω. Με γενικές συνελεύσεις, ν’ αποφασίσουμε τη συνέχιση του αγώνα. 
Με τους αγώνες μας, ν’ αναγκάσουμε την κυβέρνηση να πάρει πίσω τις αναστολές, και τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς της για τα νοσοκομεία!

ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ.
ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.
ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ.
ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ. 
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΩΣ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΩΝ ΧΩΡΩΝ, ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑ ΒΑΡΕΑ. 
ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ-ΜΑΖΙΚΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ. 
ΝΕΕΣ ΚΛΙΝΕΣ ΑΠΛΕΣ ΚΑΙ ΜΕΘ. 
ΙΣΗ, ΠΛΗΡΗ, ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

Ταξική Πορεία

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.