-->

Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ.

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ  «ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ» & «ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ»


 ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ



12/3/2016
   Αγαπητοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες,
είναι βέβαια γνωστό σε όλους πως η κατάσταση στα Νοσοκομεία είναι εδώ και χρόνια τραγικά δύσκολη, πως η έλλειψη προσωπικού, χρηματοδότησης, υλικών και υποδομών μας αναγκάζουν να δουλεύουμε σε όλο και περισσότερο ασφυκτικές συνθήκες. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως τα Νοσοκομεία μας λειτουργούν στα όρια του κινδύνου και η δυνατότητα  δωρεάν και αξιοπρεπούς περίθαλψης γίνεται όλο και πιο δύσκολη για το λαό. 
  
    Κατάσταση που ολοένα θα χειροτερεύει όσο διαρκεί η επίθεση στα δικαιώματα και τις όποιες κατακτήσεις μας έχουν απομείνει. Είναι φανερό πως η μόνη διέξοδος που έχουμε είναι ο δρόμος της αντίστασης, του αγώνα και της αλληλεγγύης.  Καθήκον μας, να στηρίζουμε κάθε εστία αντίστασης, κάθε επιμέρους διεκδίκηση και να την συνολικοποιούμε.

    Εδώ και αρκετό καιρό στα Νοσοκομεία μας  και σε άλλα Νοσοκομεία της Αθήνας και όχι μόνο, υπάρχει έντονη και δίκαιη αγανάκτηση των συναδέλφων μας Νοσηλευτών ΔΕ κατηγορίας, για την άνιση μεταχείριση που επί χρόνια υφίστανται. Είναι γνωστό πως όχι μόνο δεν περιορίζονται στα "τυπικά" τους καθήκοντα, αλλά αντίθετα ασκούν τη Νοσηλευτική σε τμήματα και κλινικές, πολλές φορές μονάχοι τους στη βάρδια! Στηρίζουν με αναντικατάστατο τρόπο τα Νοσοκομεία που χωρίς τη σκληρή δουλειά τους δεν είναι δυνατό να λειτουργήσουν. Όλα αυτά για πάρα πολλά χρόνια και απλήρωτοι για το έργο που επιτελούν.
  
Μέσα από συνελεύσεις, συγκεντρώσεις, με τη στήριξη των υπόλοιπων συναδέλφων  αλλά και θεσμικά των Σωματείων, οι συνάδελφοι Νοσηλευτές ΔΕ, είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν δυναμικά το δίκιο τους. Στην κατεύθυνση αυτή, συνέταξαν ένα υπόμνημα που περιγράφουν περιληπτικά τα αιτήματά τους και με πρωτοβουλία των Σωματείων μας  ζητήθηκε συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας προκειμένου διεκδικητικά να τεθούν και σε αυτό το επίπεδο..
   
Επειδή πιστεύουμε πως τα αιτήματα αυτά είναι κοινά και απασχολούν όλους τους ΔΕ Νοσηλευτές, ανεξάρτητα από το πόσο ΄"ώριμα" είναι σε κάθε χώρο, πήραμε  την πρωτοβουλία  και  σας καλούμε να συζητήσουμε, να συνδιαμορφώσουμε, να διεκδικήσουμε από κοινού τα δίκαια αιτήματα και να στηρίξουμε τον αγώνα  των συναδέλφων μας.

 ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓ/ΝΩΝ, 
την  Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016, ώρα 13 στο αμφ. του Σισμανογλείου.

 ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να αγωνιστούμε για τα δικαιώματά μας.
ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.