-->

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Στο έλεος του Θεού το προσωπικό στο Δαφνί! Χωρίς φρούρηση οι ασθενείς.


Χωρίς φρούρηση αλλά και εκτός κατάλληλων χώρων νοσηλεύονται ακόμη και επικίνδυνοι ασθενείς στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Δαφνί.


Σε καθημερινό κίνδυνο για τη ζωή τους είναι καθημερινά δεκάδες νοσηλευτές και εργαζόμενοι στο Δαφνί, καθώς όχι μόνο έληξε η σύμβαση με εταιρεία φρούρησης που είχε αναλάβει ασθενή που κρίνεται επικίνδυνος, αλλά και οι υπόλοιποι ασθενείς που έχουν εισαχθεί στο ψυχιατρικό ίδρυμα με τα ίδια χαρακτηριστικά, διαμένουν σε απλούς θαλάμους και χωρίς το απαραίτητο προσωπικό για τη φρούρησή τους.
Συνέπεια είναι σε καθημερινή βάση οι νοσηλευτές να μη γνωρίζουν αν θα φθάσουν το βράδυ στο σπίτι τους αφού πολλοί ασθενείς έχουν εισαχθεί με εντολή εισαγγελέα και κρίνονται άκρως επικίνδυνοι. Παρά τις αλλεπάλληλες επισημάνσεις του προσωπικού, λύση δεν έχει δοθεί ακόμη.
Με επιστολή του ο Σύλλογος Νοσηλευτών Ψυχιατρικών Νοσοκομείων του ΕΣΥ Ν. Αττικής προς τη διοίκηση του νοσοκομείου αλλά και στους αρμόδιους υπουργούς κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το τι μπορεί να συμβεί. Υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο Σύλλογος:
«Γνωρίζετε καλά ότι κατά παράβαση της κείμενης Νομοθεσίας, η φύλαξη των ακαταλόγιστων εγκληματιών– εφόσον δεν έχει ακόμη εφαρμοστεί στην πράξη το άρθρο 18 του Σωφρονιστικού Κώδικα δια της εκδόσεως των απαιτούμενων νομοθετημάτων- κατ’ ανάγκην πραγματοποιείται στα δημόσια ψυχιατρικά νοσοκομεία, χωρίς όμως να υπάρχει το προβλεπόμενο φυλακτικό προσωπικό και χωρίς να υφίστανται σε αυτά ειδικοί χώροι νοσηλείας, με αποτέλεσμα να τίθεται σε σοβαρό κίνδυνο η ασφάλεια προσωπικού και ασθενών».
Να σημειωθεί ότι στο Δαφνί νοσηλεύονται περίπου ενενήντα «επικίνδυνοι» ασθενείς που έχουν διαπράξει σοβαρά εγκλήματα κατά της ανθρώπινης ζωής και άλλες βαρύτατες πράξεις και το προσωπικό του Νοσοκομείου όπως λένε οι εργαζόμενοι βρίσκεται σε διαρκή κίνδυνο ζωής.
Κατά το Σύλλογο Νοσηλευτών Ψυχιατρικών Νοσοκομείων του ΕΣΥ Ν. Αττικής, η σύμβαση με την εταιρία φύλαξης, δεν ανανεώθηκε, για «οικονομικούς λόγους» παρά το γεγονός ότι το σωματείο έχει κάνει αλλεπάλληλες έγγραφες παρεμβάσεις και προφορικές συζητήσεις με τους αρμοδίους.
Γι αυτό και οι νοσηλευτές προειδοποιούν: «Επειδή κάθε περαιτέρω καθυστέρηση διευθέτησης του ζητήματος είναι ακραία επικίνδυνη και είναι πολύ πιθανό να βρεθούμε ενώπιον δυσάρεστων και τραγικών εξελίξεων, με ενδεχόμενη απώλεια ανθρώπινης ζωής διαμαρτυρόμαστε εντόνως για τη μη ανανέωση της σύμβασης φύλαξης επικίνδυνου ασθενούς με εταιρία φύλαξης, αλλά και για τη μη εφαρμογή της κείμενης Νομοθεσίας και τις πολύ σοβαρές και επικίνδυνες για τη δημόσια ασφάλεια παραλείψεις και σας καλούμε όπως- έκαστος στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του- προβείτε στην εφαρμογή των νομοθετικών επιταγών, προτού θρηνήσουμε θύματα, πραγματοποιώντας άμεσα όλες τις απαιτούμενες ενέργειες».
Και καταλήγει ο Σύλλογος Νοσηλευτών Ψυχιατρικών Νοσοκομείων του ΕΣΥ Ν. Αττικής: «Δεδομένου ότι βρισκόμαστε ενώπιον άμεσου και παρόντος κινδύνου κατά της ανθρώπινης ζωής, σας δηλώνουμε ότι θα είμαστε σε επαγρύπνηση, στο πλευρό των εργαζομένων και θα είμαστε οι πρώτοι που θα ζητήσουμε την απόδοση ποινικών και πειθαρχικών ευθυνών».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.