-->

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

ΒΓΑΖΟΥΝ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ 4 ΜΗΝΕΣ.. ΣΕ ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΟΙ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΓΝΑ

Νοσοκομεία 4Σημ. Είναι άραγε τυχαίο πως όλες οι ειδήσεις, αποκαλύπτουν το χάλι της περίθαλψης στη χώρα μας; Είναι τυχαίο που πρέπει όταν αρρωστήσεις να έχεις μονίμως το χέρι στην τσέπη; Κι' αν η τσέπη είναι τρύπια; Η θα απαιτήσουμε πραγματική και πλήρη δωρεάν περίθαλψη ή θα πεθαίνουμε στα ράντζα καθώς θα φτωχαίνουμε. Ας μην αισθάνεται κανένας σίγουρος. Ούτε καν αυτοί που ως τώρα φάνταζαν στα "σίγουρα" αυτής της κοινωνίας. Οι περισσότεροι κατρακυλούμε γρηγορότερα απ' ότι νομίζουμε.

 Απλήρωτοι οι ειδικευόμενοι γιατροί στο ΓΝΑ! Ξεκίνησαν επίσχεση εργασίας

  Απλήρωτοι τους τελευταίους τέσσερις μήνες είναι οι ειδικευόμενοι ιατροί του 251 ΓΝΑ οι οποίοι και ξεκίνησαν επίσχεση εργασίας.
Εφημερεύουν αλλά …ρευστό δε βλέπουν οι ειδικευόμενοι γιατροί στο 251 ΓΝΑ με συνέπεια να ξεκινήσουν επίσχεση.
«Πρέπει άμεσα να πληρωθούν οι δεδουλευμένες εφημερίες του πολιτικού προσωπικού των ειδικευομένων ιατρών του 251 ΓΝΑ» είχε επισημάνει ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας δημοσιοποιώντας τις καταγγελίες των γιατρών.
Αναμονή για …3 ευρώ
Ειδικότερα τους τελευταίους τέσσερις μήνες οι ειδικευόμενοι πραγματοποιούν κανονικά τις εφημερίες τους αφού καλούνται να καλύψουν βασικές ανάγκες του νοσοκομείου, με μοναδικό εισόδημα τον ήδη χαμηλό μισθό του ειδικευόμενου ιατρού, όπως υπογραμμίζουν οι εκπρόσωποι του κλάδου.
Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ενώ σε όλα τα υπόλοιπα νοσοκομεία (στρατιωτικά και μη), η αποπληρωμή τουλάχιστον των εφημεριών του Νοεμβρίου έχει ολοκληρωθεί, ενώ οι ειδικευόμενοι του 251 ΓΝΑ είναι ακόμη σε αναμονή.
Σε πρόσφατη συνάντηση αντιπροσωπείας των ειδικευόμενων με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, «ενημερωθήκαμε δια στόματος του Διοικητή ότι τα διαθέσιμα κονδύλια «χάθηκαν» κάπου στη διαδρομή μεταξύ Υπουργείου Οικονομικών και Υπουργείου Εθνικής Αμύνης» λένε οι νέοι γιατροί και συμπληρώνουν: «Και όλα αυτά τη στιγμή που η αμοιβή του ειδικευόμενου ιατρού για μια εφημερία αντιστοιχεί σε κάτι παραπάνω από 3 ευρώ/ ώρα εργασίας».
Νοσοκομείο μόνο με …ειδικευόμενους
Όπως καταγγέλλουν οι ειδικευόμενοι γιατροί, εν ώρα εφημερίας παρίστανται και εργάζονται μόνο
ειδικευόμενοι ιατροί, καθώς οι στρατιωτικοί ειδικευμένοι ιατροί εφημερεύουν από το σπίτι τους σε καθεστώς «ετοιμότητας».
«Εύκολα γίνεται κατανοητό πως οι ειδικευόμενοι ιατροί (που θεωρούνται ταυτόχρονα εκπαιδευόμενοι θεωρητικά) εγγυώνται επί της ουσίας τη λειτουργία του νοσοκομείου, επωμιζόμενοι σε πολλές περιπτώσεις μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης από αυτό που τους αναλογεί» σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Από την άλλη καταγγέλλουν ότι σε αρκετές κλινικές, είτε λόγω υποστελέχωσης, είτε με επιλογή του Διευθυντή, καταπατάται το νόμιμο δικαίωμα των ειδικευόμενων για αντισταθμιστική 24ωρη ανάπαυση (ρεπό) μετά από την εφημερία, με αποτέλεσμα «πολλοί από εμάς να εργαζόμαστε συνεχόμενα για πάνω από 30 ώρες και ξεπερνώντας κατά πολύ το προβλεπόμενο ωράριο εργασίας μηνιαίως, με συνέπειες που προφανώς αντανακλώνται και στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών περίθαλψης».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.