-->

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΑΠΕΤΡΕΨΑΝ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΩΡΛ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΤΟΥ << ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ>>

Σωματεία Εργαζομένων στα Νοσοκομεία
«ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ», «Α. ΦΛΕΜΙΓΚ» & «ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ»
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ  ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΑ ΑΠΕΤΡΕΨΑΝ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ. Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΠΗΡΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΩΡΛ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ ΜΕΣΩ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗΣ 
& ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.

Την  Δευτέρα , 25/6/18,  πραγματοποιήθηκε  στο νοσοκομείο  «Παίδων Πεντέλης»,  κοινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην απόπειρα υποβάθμισης και ουσιαστικού κλεισίματος της ΩΡΛ κλινικής του Νοσοκομείου μας.
Όλοι οι συμμετέχοντες, μεταξύ αυτών η ΑΔΕΔΥ & ΠΟΕΔΗΝ, στις τοποθετήσεις τους στήριξαν τον αγώνα των εργαζομένων που για μια ακόμα φορά βλέπουν τα Νοσοκομεία να υποβαθμίζονται και να καταρρέουν. Η ίδια πολιτική ευθυγράμμισης στις μνημονιακές δεσμεύσεις που επιβάλλει κλεισίματα δομών, υπηρεσιών και ολόκληρων Νοσοκομείων, βλέπουμε να εξελίσσεται από το 2013 μέχρι σήμερα. Η αρχή που έγινε με την απόπειρα κλεισίματος του Α. Φλέμιγκ συνεχίζεται και, όπως είχαν από τότε προειδοποιήσει οι εργαζόμενοι, επεκτείνεται και στο Παίδων Πεντέλης.
Αυτό το ιδιαίτερου χαρακτήρα και μοναδικό στο Βορειοανατολικό άξονα των εκατομμυρίων κατοίκων παιδιατρικό Νοσοκομείο, τα τελευταία χρόνια σταθερά υποβαθμίζεται. Ολόκληρα τμήματα και κλινικές φυτοζωούν είτε από έλλειψη προσωπικού που αποχωρεί και δεν αντικαθίσταται είτε από ελλείψεις υλικών.
Η ευκολία με την οποία η πολιτική ηγεσία, ως πρώτη λύση για να «μπαλώσει» τα τεράστια κενά (και)  στα νοσοκομεία του κέντρου, επιλέγει τη διάλυση άλλων Νοσοκομείων που είναι στο στόχαστρο, όπως το Παίδων Πεντέλης και το Φλέμιγκ επιβεβαιώνουν τις ανησυχίες των εργαζομένων. Αποδεικνύουν πως δεν έχουν καμία πρόθεση να προσλάβουν το μόνιμο προσωπικό που χρειάζονται τα Νοσοκομεία και σκοπεύουν να συνεχίσουν τα μπαλώματα με επικουρικούς εργαζόμενους και ελαστικές σχέσεις ομηρίας και ανασφάλειας. Αποκαλύπτεται επίσης πως χρησιμοποιούν ακόμα και τις ελλείψεις ως εργαλείο για το κλείσιμο Νοσοκομείων. Επιχειρούν μάλιστα, με προσχηματικό «διάλογο» να εμπλέξουν και να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους και το λαό.
ΤΟΥΣ ΛΕΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ!
ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΛΥΣΗΣ ΣΕ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Με βάση τα παραπάνω, στη συγκέντρωσή μας, αποφασίσαμε να συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μας στο Νοσοκομείο με καταλήψεις και κινητοποιήσεις στην περιοχή.
Η ενημέρωση που είχαμε αμέσως μετά τη συγκέντρωσή μας από τη Διοίκηση, ήταν πως  η πολιτική ηγεσία ανακαλεί την απόφαση και θα υπάρξει κοινή επιδίωξη, με άλλο τρόπο, να καλύψουν τα κενά.
Όπως είναι φανερό οι κινητοποιήσεις μας απέτρεψαν αυτή τη φορά τα σχέδιά τους.
ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ!
ΔΕΝ ΠΑΖΑΡΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΣΕ ΙΣΗ –ΠΛΗΡΗ & ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ!
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.