-->

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΣ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ.

Παρακάτω, η απόφαση του Δ.Σ. που εγκρίνει τον Οργανισμό του Νοσοκομείου όπως τον εισηγήθηκε η Διοίκηση. (Αναμένεται να εγκριθεί από την πολιτική ηγεσία και να δημοσιευτεί σε ΦΕΚ.)
Αν και έχουμε αναφερθεί αναλυτικά όλο το προηγούμενο διάστημα, δεν αλλάζει η άποψή μας πως το αίτημα για αυτόνομη ανάπτυξη του Νοσοκομείου δεν έχει υιοθετηθεί. Ο οργανισμός ωστόσο που προτείνει η Διοίκηση, έχει τα σημάδια της παρέμβασης του Σωματείου και της πίεσης που ασκήθηκε από τους εργαζόμενους όλο αυτό το διάστημα. Όλες οι προβλέψεις ανάπτυξης, η παρέμβαση πχ για το Φαρμακείο (Συνεχίζουμε να πιστεύουμε πως το Νοσοκομείο χρειάζεται "κανονικό" φαρμακείο και όχι "παράρτημα") και τις διοικητικές υπηρεσίες, η επαναλειτουργεά της Πτ. Μπόμπολα, η ανάπτυξη νέας κλινικής, αλλά και η όλη δομή έχουν, κατά τη γνώμη μας φανερά τα σημάδια της πίεσης που ασκήθηκε από τους εργαζόμενους.
Σε κάθε περίπτωση, έχουμε να παρατηρήσουμε:
1. Θεωρούμε πως ο οργανισμός αυτός βρίσκεται μακριά τόσο από τις ανάγκες, όσο και από το αίτημα των εργαζομένων. Στην πραγματικότητα όσα είχε υποσχεθεί η πολιτική ηγεσία, όταν έβγαζε λόγους συμπαράστασης στις κινητοποιήσεις μας δεν υλοποιήθηκαν. Αυτή η υποχώρηση εκφράζει όχι μόνο τις επιδιώξεις (και μνημονιακές - αντιλαϊκές επιλογές) αλλά και τους συσχετισμούς και τη συνολική ήττα του συνδικαλιστικού κινήματος.
2. Ταυτόχρονα όμως, ακριβώς επειδή υπήρχε η αντίσταση των εργαζομένων και η συσπείρωση των Σωματείων, το Α. Φλέμιγκ, παραμένει ακόμα ανοιχτό αν και σε πολύ άσχημη κατάσταση, τέτοια που καταρακώνει καθημρινά εργαζόμενους και ασθενείς. Ωστόσο δεν είναι καθόλου αμελητέο το νοσηλευτικό έργο που παράγεται. (πάνω από 4.000 επισκέψεις το μήνα)
3. Ακόμα και αν υποθέσουμε πως ο οργανισμός αυτός τίθεται σε ισχύ, το επίδικο είναι να αναπτυχθούν όσα προβλέπονται σε όφελος του λαού και των εργαζόμενων και να μη μείνουν στα χαρτιά, κάτι σαν προεκλογική υπόσχεση, που δεν πρόκειται να υλοποιηθεί ποτέ.
Στην πραγματικότητα η μόνη εγγύηση γι' αυτό είναι ο αγώνας των εργαζόμενων.
Για μας παραμένει το στοίχημα με αυτό ή όποιο άλλο οργανισμό: Το Νοσοκομείο για να παρέχει υπηρεσίες χρειάζεται άμεσα προσλήψεις, επέκταση των υπηρεσιών του, συντήρηση υποδομών και εξοπλισμού. 
ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΦΕΡΝΕΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ.
ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΘΑ ΑΝΑΜΕΤΡΗΘΟΥΝ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ!  Αυτή τη μάχη πρέπει να δώσουμε!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.